Kako umazana je vaša hiša?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.122
10.981
113
kod Džej-Zija
Po možnosti z glivicami med prsti.
evil.gif

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Menda jih potem nimaš več, glivic namreč.Zelje pa se mora tudi nekako skisat.
Pa saj veste kako enoroki kuhar dela filane paprike
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Tahudfirbc pravi:
Madona mate srečo, da ne pogledate v kuhinje kitajskih restavracij.čevapčičarnic ..
Da ne boš slučajno mislil, da so pa klene slovenske gostilne imune na nečistočo.

Ja, tudi meni je hecno, da imate nekateri pripravljene papirnate brisače za umivanje kapljic na pipi. Daleč od tega, da je moje bivališče svinjak, samo tole je pa res svašta.
stupid-1.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
ksz..

Mene zmoti, da tuš kabina ni čista. Jaz po vsakem tuširanju obrišem tuš kabino, ker se drugače iz prozorne spremeni v mat belo. Priznam, da če sem kje na obisku in grem v kopalnico, da to najprej pogledam in se včasih kar malo zgražam, da folk ni tok, da bi to spucal. Še huje mi je, da pridem nekam na obisk, pa je v banji ali tuš kabini kg dlak in las. Ja fuuuuj noo.

Moti me tudi prah. Prah se pozimi še hitreje nabira zaradi kurjave in če ga brišeš 1x na 14 dni, maš ornk velik dela. Poznam pa kar nekaj ljudi, ki se s prahom ne obremenjujejo in ga brišejo takrat, ko je to res že nujno ( knjige in police spremenijo barvo v neprepoznavno različico).

Ne prensem tudi, da se kupičijo stvari, ki jih ne potrebuješ. Razne škatle in etikete pa ta jajca. Vrži stran takoj.

Sama sem minimalist, ker mi gre skrajno na živce, da bi imela polno ene krame po policah, konec tedna pa veselico s čiščenjem. Med tednom nimam časa čistit, zato je zame sobota. Police imam skoraj prazne, okenske police so prazne, nikjer tepihov in teh stvari. Rada imam čisto stanovanje in obolevam pri ljdueh, ki imajo krame in raznih kičarij toliko, da ne poucajo ničesar.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Pri nas imamo dva majhna otroka, ki sta nonstop lačna. To pomeni, da je treba neprestano nekaj po ustih valjat, kakšna stvar gre tudi po tleh. Posledično tla sesamo skoraj vsak dan. Velikokrat se tudi kaj polije, zato je kdaj treba tudi pomiti. Cunje se perejo praktično vsak da, pralni stroj se vrti bolj pogosto kot mešalec pri zidarskem fušarju (cunje se hitro umačejo s čajem, nutelo, omako,...). Umivalniki se umijejo po potrebi, pipe po uporabi ne brišemo na suho (ok, tu nekateri močno pretiravate). Tudi stranišče in tuš kabino se očisti po potrebi. Posodo v pomivalni stroj zlagamo sproti, ker ne prenesem vonja po postani hrani, ki začne razpadati na umazanih krožnikih na kuhinjskem pultu.

Posebnega dneva za čiščenje nimamo, v bistvu je to vsak dan.

Ledena kraljica: prosim te, delaj odstavke, ker so tvoja pisanja sicer kar zanimiva, ampak precej nepregledna, zato jih večkrat preskočim. Velike začetnice tudi ne bi škodovale.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.593
2.407
113
Pomurje
Končno en normalen.
aplauz.gif

Pa kaj vam je, da pipe brišete po uporabi.
Dlake poberem iz lovilca in to je to. Enkrat na 3tedne pa pošpricam po tuš kabini in sperem.
Prah pa je treba posesati tam na 5 dni.

V pomivalni stroj sproti in perem vedno na najkrajši režim.
Pa malo že sili na bolano, ker precej podrobno sortiram odpadke.

Lp

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Tahudfirbc pravi:
Madona mate srečo, da ne pogledate v kuhinje kitajskih restavracij.čevapčičarnic .. pri nas, vsi ki čistite pipico po vsakem umivanju rok.Kar sem videl me je odvrnilo od Kitajcev, kebabov in burekov. pa mislim da bi še koga.
no, saj kolegica tudi ne je meda, ker čebele z nogami hodijo po njem...

Podpis, podpis, podpis
cheer.gif

Ampak burek pa še vedno pojem sem in tja.
Če me prej ko nisem vedel, ni ubilo, me zdaj tudi ne bo.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
ksz

stanovanje cistim ponavadi 1x na teden oz po potrebi. tla pomijem in posesam vsak teden, nekje vmes pa jih se na hitro pometem.
prav tako banjo in ostalo v kopalnici, razen steklene stene pri banji, ki jo obrisem vsak dan po tusiranju. pipe zapiram s podlaketjo, tako da tezav s kamnom ravno nimam, ceprav so pipe take, da je po obiskih res grozno:)
stekleno steno na balkon ter okvir pa cistim nekje 4x na leto (mansardno stanovanje in mi dez itak stalno po sipah sprica!!).
zivim pa sam in sem nekako navajen na red in ne svinjam prevec:)