Kako umazana je vaša hiša?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
ksz...

vidim, da imamo na alterju dekleta, ki so vajena čiščenja...
cheer.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kot prvo - na obisku tako ali tako večine stvari sploh ne opaziš, ker pač nimaš vpogleda v "zakulisno" dogajanje. Poleg tega se večina ljudi (ne pa vsi) kar se tiče čistoče in urejenosti za obiske še posebej potrudi. Odkar so pomivalni stroji, v večini primerov tudi odpade možnost umazanih skodelic.

Jaz osebno se veliko bolj sekiram za to, kako je urejeno pri meni, kot kako je urejeno pri drugih. Pač imam neke navade in standarde glede čistoče, ampak mi je povsem jasno, da ni nobene potrebe po tem, da bi doma vsi imeli točno takšne. Malo plesni okoli tuš kabine te ne bo, pa čeprav dr. House pravi drugače, ubilo, slabo oprana skodelica se bo lepše očistila naslednjič, ko bo v pomivalnem stroju in če nisi hud alergik, te tudi ne bo konec zaradi malo več prahu.

Pojdi na kakšno potovanje v 3. svet. Preizkušeno spustiš standarde.
smirk-1.gif

icequeen616

Pripravnik
6. dec 2010
122
0
16
Jupiter
kot prvo - sem napisala, da je to samo primer, lahko je to doma, drugje, kjerkoli, karkoli (prej so se vsi obesili na sesanje, zdaj bodo zgleda skodelice, ali moram res napisati vse kar je v stanovanju/hiši?)

ja, res je, da večina za obiske še posebej pospravi, nekateri pa tudi ne, nekaterim je pa tako, kot imajo, tudi za obiske dovolj v redu - saj to sprašujem, kaj je tisto, da je za vas dovolj v redu? pa ne samo za obiske. poleg tega nekaterim uspe tudi iz pomivalnega stroja privleči umazano posodo, na obisku greš na wc, nekateri imajo vpogled tudi "v zakulisje", odvisno od samega odnosa, pa saj ni poanta v tem, ampak tako kot praviš tebe če je skodelica malo umazana ne moti, mene npr. to moti, prah, če ga je malo te tudi ne moti, mene tudi ne, koliko bi pa moralo biti npr. prahu, da bi te to motilo? takšne stvari sprašujem, se pravi: ne moti me če je umazano "x","y" ... samo "z" mora biti pa čist ali obratno "x", "y" ... mora biti čisto, "z" je pa lahko tudi umazan ... saj ima nekdo lahko popolnoma v redu (zase) ampak tebe pa recimo nekaj zmoti (sam ne bi imel tako), ker mu to ni tako zelo pomembno kot tebi, lahko spregleda, karkoli je že razlog - ne iščem razlogov zakaj je tako (lahko je samo lena "svinja", lahko je zaradi pomanjkanja časa ...)
saj je tudi meni (in večini ljudi) bolj pomembno kako imam sama in tudi jaz od drugih ne zahtevam, ne pričakujem, da bodo imeli iste standarde, sem pa že naletela na primer, kjer jaz osebno ne bi spala, jedla, pila, opravljala potrebe (je bilo kot v teh oddajah) ...

jaz zaradi potovanj (tudi 3. svet) svojih standardov nisem spustila

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Čisto po pravici povedano pri kolegih in znancih še nisem naletel na situacijo, kjer bi se mi obračal želodec. Pa verjemi, da sem od doma navajen čistega, iz službe pa sterilnega okolja.
smirk-1.gif

Za tretji svet pa imaš v bistvu prav. Osebni standardi ne padejo... ampak mogoče je kaj lažje na obiskih.

icequeen616

Pripravnik
6. dec 2010
122
0
16
Jupiter
pa saj pravim, vsak naj ima kakor želi, ni moj namen, da bi zdaj nekdo napisal, da njega pa nekaj ne moti, če je umazano, pa bi šlo potem pol alterja "v luft", da je svinja ... samo pravim, ne vem, mene npr. bi motilo, da odprem omaro pa ven padejo kupi oblek, ali pa bi bile obleke nezložene, pa ne da bi bila "picajzlasta", saj tudi sama kdaj v naglici kako "cunco" na hitro v omaro vržem (raje tako, kakor, da jo pustim nekje, kjer bi bilo dostopno za naše mačke, ki komaj čakajo na kaj takega, kjer se lahko valajo, spijo, jim je zanimivo, ker je nekaj "novega", pustijo kako dlako) pa potem kasneje, ko imam čas zložim, po potrebi prej zlikam, to ne pomeni, da je nekdo, ki ima tako, zame svinja, njega/nje to npr. ne moti, tudi ni moteče za obiske, je pa lahko moteče za sobivajočega ... npr. moja znanka ima za moje standarde čisto, če potegnem povprečje videnega, ima pa nad povprečjem, pa jo npr. zelo moti, ker se ji pri kadi dela plesen ... ta plesen je pod silikonom (se pravi ni bilo dobro narejeno) in se je ne da počistiti, moti jo po mojem predvsem zato, ker je hiša dokaj nova in se je to naredilo, se pravi se zaveda, da to ni nečistoča, tudi mene npr. to ne moti, saj se da razlikovati med tem, da je to spodaj, da je površina čista in tem, da tam že leta ni nihče nič počistil. bi me pa npr. motilo oz. jaz ne bi imela tam plesen, ki se jo da počistiti, pa ne govorim o tem, da bi to človek čistil non stop, pač po potrebi ja, ko se nabere se počisti, nekaterih pa to pač sploh ne moti ... npr. moja sobivalka kadi "kot turk", je kajenje omejeno samo na en prostor (kuhinjo) posledično se na oknih nabira nečistoča (porumenijo), saj se tudi npr. zaradi kuhanja, ampak je to zanemarljivo napram cigaretnemu dimu, zato jih je za moje pojme potrbno večkrat očistiti, nje to ne moti, mene zelo, pa ne da bi zdaj kar umrla, me pa moti, se pravi ne rabijo biti okna non stop snežno bela, ko pa porumenijo je pa zame tu meja ... posoda, mene pač ostanki hrane, pijače (robovi, koščki) motijo, ne motijo me obrisi kapljic, ki ostanejo, če posoda ni bila npr. pobrisana, tudi kak lasek ali živalsko dlakico preživim

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Si pa aktivna v pisanju!
Delaš diplomo iz tega?
žajfa bi že zdavnaj naredil cel kup anket.

Sicer pa sem se sam odselil od staršev tudi zaradi tega razloga. Enostavno živita v svojem svetu in jaz sem se odločil da grem v svojega.
Pa sem prepričan da je 80% alter uporabnikov bolj pedantnih.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
To je njegova punca, on anketira, ona pa potem vse skupaj strne v poročilo.

icequeen616

Pripravnik
6. dec 2010
122
0
16
Jupiter
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Si pa aktivna v pisanju!
Delaš diplomo iz tega?
žajfa bi že zdavnaj naredil cel kup anket..

hysterical-1.gif

ne, ne delam diplome iz tega ... pač me zanima ... in sem vprašala ... sej ne rabiš brat, če te ne zanima ... žajfa pa lahko pride tudi kakšno anketo naredit, če mu paše ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
verjmem, da vsi vemo kaj pomeni beseda cisto, kaj svinjak.

eni imamo eno, drugi drugo. in se tega zavedamo. se nisem srecal bajsija, k bi trdil, d aje suh in obratno.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz....

mene bi pa zmotila šalčka al pa kozarec, da bi bila umazana od prej, ala šminka pa ostanek prejšne kave. tut na priboru nočem tega.

Pač če sama ne dam takih stvari iz rok drugim, to pričakujem tudi od drugih do mene.

@icequeen: predolge romane pišeš, brez presledkov....priznam da sm jih par spustila, ker se jih ne da brat (zato so ti napisal za diplomo)

icequeen616

Pripravnik
6. dec 2010
122
0
16
Jupiter
ne vem, če je to popolnoma tako, za večino ja, ne pa za vse, nejateri ne vedo, kaj za večino pomeni čisto, če že samo pogledamo primer iz oddaje, večino je motilo, da imajo tako ja, nekaterih pa tudi ne, ali pa jih je motilo nekaj, ne pa vse, pa pm če si je baba obrisala make up v steno, ker slučajno pri roki ni imela brisačke, robčka, vatke, karkoli ... če ima pa ta razčiščeno v glavi kaj je čisto potem pa ne vem ...

icequeen616

Pripravnik
6. dec 2010
122
0
16
Jupiter
ja no, pol pa baba, ki ni bila po tv in ni dobila honorarja, in si je šla zamenjat vložek ter ga "odvrgla" v cvetlični lonček na okenski polici (v kuhinji) ... ok, na alterju pač ni takih ljudi ... so vsi super fajn ...

icequeen616

Pripravnik
6. dec 2010
122
0
16
Jupiter
pa baba, ki se za začetek sama povabi na kavo, potem pa mačkam vrže čokolado kar na tla (že to, da jim da čokolado je meni
stupid-1.gif
), potem jo še malo pohodi in okoli raznosi ... ne vem no ... predvidevam, da če je to naredila na obisku, da ima tudi doma take navade, da kar vse na tla zmeče ... a ti bi živel s takim osebkom? a to zate pomeni, da ima ta oseba razčiščene pojme kaj je čisto?

icequeen616

Pripravnik
6. dec 2010
122
0
16
Jupiter
ja saj vem, da je rahlo (pre)dolgo ... samo očitno ne znam napisat kratko in jedrnato, da bi ljudje razumeli, kaj želim povedat oz. po čem sprašujem, kajti, ko sem posplošila sem dobila drugačne komentarje, kot sem pričakovala ... zame očitno npr. pomeni nekaj čisto drugega ...

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Hja, na splošno so ljudje navadni prašiči in ne o higieni in ne o javnem zdravju nimajo pojma (ali pa vejo vse in jim je vseeno?). Po drugi strani pa ni nič narobe, če človek kdaj malo do kolen zagazi v "svinjarijo"... Kot je rekel Jernej, pojdite malo po svetu, pa boste spremenili svoje standarde...

Aja, ko sem se preselil, sem najprej 2 uri pucal kopalnico, ker je po moje ni noben očistil vsaj kakšno leto... Mislim...
rolleyes-1.gif

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Eno so standardi po svetu, npr. ko ti v Indoneziji v eni vaški gostilni dajo na mizo sladkor iz katerega lezejo mravlje, drugo je pa osebna higiena, ki bi jo mogu vsak človek osvojit in to od vrtca dalje, kokr se jaz spomnim smo v OŠ sam neki kuhal pa zobe umival, nimam pa v spominu, da smo kaj pospravljal
smirk-1.gif

V glavnem čebela posesa, spuca WC in kopalnico, lika in zlaga cunje 1x na teden, posodo in perilo pere stroj 3-4x tedensko, občasno je treba še Mr.Muskulo uporabit, kakega pridnega tipčka zaposlit s kidanjem snega, papir, steklo, plastiko, zamaške, biološke odpadke in ostale smeti vse ločujemo in sproti odnašamo, zavese peremo in okna in vrata čistimo sezonsko. V bloku je treba tud pred svojim pragom pomit in posesat, to pa kadar se spomnim. Aja najhuj mi je pa avto prat
crazy1.gif

majč

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Pismo...

Ti si pa glih kontra kot jaz. Sicer stanovanje posesam, operem kar je potebno pranja itd, ampak avto pa z veseljem oprerem, spucam, posesam,... Se mi kasneje zdi kot bi se usedel v nov avto
smile-1.gif

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Madona mate srečo, da ne pogledate v kuhinje kitajskih restavracij.čevapčičarnic .. pri nas, vsi ki čistite pipico po vsakem umivanju rok.Kar sem videl me je odvrnilo od Kitajcev, kebabov in burekov. pa mislim da bi še koga.
no, saj kolegica tudi ne je meda, ker čebele z nogami hodijo po njem...