Zelo rada, če je le možno in mi čas dopušča, spremljam oddajo Kako umazana je vaša hiša? (pop brio, ob sobotah in nedeljah) in sem prav zgrožena v kakšni svinjariji nekateri živijo. Nekako razumem, kadar gre za starejše ljudi, ki še dihajo komaj, nikakor pa ne razumem tistih, ki so fizično sposobni (od mladih deklet, fantov, zakonskih in zunajzakonskih partnerjev do družin), ki niso že nekaj let (nekateri tudi 10 in več) doma pospravili, počistili, pomili ... nič. Tam se jim nabirajo gore smeti, oblek, umazane posode itd. pod vso navlako se dela plesen, razmnožujejo razne bakterije ... v glavnem groza.
Mi je pa všeč, da oddaja ponudi tudi kakšen koristen nasvet, kako in s čim, kaj očistiti, s pomočjo naravnih sredstev oz. neagresivnih čistil (polnih kemikalij), kot so na primer limona, beli kis, soda bikarbona itd.
Tako, da me zanima, kaj o tem misli alter? Kaj je dopustno? Kje so meje? Kakšne so zahteve, standardi? Kako pogosto bi po vašem mnenju moralo biti očiščeno? Na kaj ste še posebej alergični?
Na primer, mene osebno zelo moti kamen na pipah in nepravilno uporabljanje oz. zapiranje pip, posesano mora bit (pri nas doma) minimalno 4x na teden, wc oz. straniščna školjka mora biti očiščena, znotraj minimalno 2x na teden oz. odvisno od pogostosti uporabe in št. uporabnikov, generalno (se pravi tudi zunanji deli) vsaj 1x mesečno ...
Zelo dobrodošli so nasveti, lahko pa tudi kakšna o slovenskih "svinjah".
Mi je pa všeč, da oddaja ponudi tudi kakšen koristen nasvet, kako in s čim, kaj očistiti, s pomočjo naravnih sredstev oz. neagresivnih čistil (polnih kemikalij), kot so na primer limona, beli kis, soda bikarbona itd.
Tako, da me zanima, kaj o tem misli alter? Kaj je dopustno? Kje so meje? Kakšne so zahteve, standardi? Kako pogosto bi po vašem mnenju moralo biti očiščeno? Na kaj ste še posebej alergični?
Na primer, mene osebno zelo moti kamen na pipah in nepravilno uporabljanje oz. zapiranje pip, posesano mora bit (pri nas doma) minimalno 4x na teden, wc oz. straniščna školjka mora biti očiščena, znotraj minimalno 2x na teden oz. odvisno od pogostosti uporabe in št. uporabnikov, generalno (se pravi tudi zunanji deli) vsaj 1x mesečno ...
Zelo dobrodošli so nasveti, lahko pa tudi kakšna o slovenskih "svinjah".