Kako ste plačali avto?

Kako ste plačali avto?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Kaj pa če si prej imel službo za 400€ in si najdeš novo za 1300€ vendar se moreš vozit 75 kilometrov v eno smer za delat?In se selit ne pride v poštev ker nimaš kam.

Ga vzameš na lizing pa čeprav ga preplačaš.

Kar se mene tiče je najbolje na keš....seveda če ga imaš viška.

nitrA

Zelenc'
11. maj 2009
8
0
1
ljubljana
sem kupila z gotovino, nekaj nasparala, nekaj dubla pa je slo. sicer pa lizing ,najcenej skoz prides, ce poznas prave ljudi

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Ne vem ka je taka znanost o pufih, leasingih...

Jaz sem si rekel ali imam staro kripo, ki jo poštimam za 700eur da bo za kako leto mir, al pa vzamem kredit na 3 leta, ki me košta okoli 700eur, pa imam zdaj normalen avto brez problemov namesto čez 3 leta. Plus je tudi da je precej varnejši (2:6AB,) in udobnejši. Meni je blo to vredno teh 700eur.

Nisem pa pretiraval, saj nekako še vedno ne maram bit zapufan preveč, kar vidim da je prav zdaj ko se firma komaj še otepa stečaja...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
obrok je 200eur (padel iz 216 zarad Euribora), 700eur je pa cena za 7000eur na 3 leta. PA ajde rečmo da je blo še ene 250 stroškov.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Kako ste plačali avto?
ta, tanov avto mi je bil podarjen
aplauz.gif

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
ksz
meni še vend ni jasno, zakaj je folk pripravljen preplačati (obresti) stvar, ki je vsak dan vredna manj (avto). Ko enkrat vzameš leasing/kredit npr. na 5 let in potem na 5 let tudi menjuješ, si v začaranem krogu, iz katerega se skoraj ni mogoče izvlečti. Ni boljše, da za prvega našparaš - pač kupiš nekaj cenejšega v osnovi in potem namesto za obrok, daš 200eur za prihodnji avto na varčevalno vlogo ali pač nekam. Potem čez 5 let lepo prodaš starega, nekaj doplačaš in spet imaš novega brez obveznosti. Če gre bilokaj narobe, imaš vedno nekaj sredstev na razpolago. Tudi za servise in gume potem ne bi smel biti problem.
Žal se večina slovencev ne zna sama disciplinirati in jim mora banka vzet vsak mesec obrok iz računa, da lahko sploh majo avto. Ob nepredvidenih izdatkih (večji servis, poškodbe, nesreče, itd.) potem lahko prihaja do velikih kriz pri posameznikih..

Nevem no, sam bi vzel avto na puf samo, če:
- bi služil z njim (prevoz oseb, taxi, plačana kilometrina v službi, itd.)
- bi prišlo do nujne situacije, kjer bi res nujno potreboval drug avto (totalka starega, itd)
- da bi nepredvidoma zamenjal službo in bi zaradi tega delal res veliko km (50k+)

Ravno zadnjič smo nekaj računali in ugotovili, da bo znanec banki vrnil 4700eur obresti za svoj novi avto...
bonk.gif
Dostikrat folk vidi samo mamljivo nizke obresti pufa, pozabi pa, da so tu še stroški odobritve, stroški zavarovanja, polog, itd. Na začetku se sicer zelo izide, ko pa že peto leto plačuješ vrednost za novi avto, tvoj pa je vreden še samo četrtino in že potreben kakšnih večjih servisov, je verjetno kar hudo.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Citat:
Že če samo daš vezati denar na depozit z nekje 4% obrestno mero na depozite, si pridobil denar.

Ti pa že dolg nisi dal ničesar vezat? Trenutno so depoziti namreč glih pol manjši.
Tisti, ki se ukvarjajo s financiranjem tega najbrž ne delajo v lastno izgubo ali se motim?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Citat:
Že če samo daš vezati denar na depozit z nekje 4% obrestno mero na depozite, si pridobil denar.

Ti pa že dolg nisi dal ničesar vezat? Trenutno so depoziti namreč glih pol manjši.
Tisti, ki se ukvarjajo s financiranjem tega najbrž ne delajo v lastno izgubo ali se motim?

Ti pa že dolg nisi bral Vaginkota?
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Jaz sem tudi kredit vzel za avto. Ker se bil oseba, ki je potrebovala avto. Ne pa najstnik, ki ves dan doma sedi in filozofira po forumih.
Lahko pa se ti preseliš, namesto da avto kupiš. Pa ob koncu dneva se preseliš zraven trgovine. Pol čez vikend se preseliš na Vogel, poleti se preseliš blizu bazenov... Šur, ni problema. Jaz pa se vozim z avtom.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Če nimaš keša na lagerju, avto pa rabiš pol itak nimaš kej razmišljat.
Mene fascinirajo tisti, ki govorijo da vzameš avto na lizing, keš pa obračaš. Kako le?

Z depozitom sigurno ne, ker kolkr vem so obresti mal čez 2%.

Ostalo pa ni za vsakega. Govorim seveda izključno o fizičnih osebah. Razni spji in dooji, ki mutijo na sto in en način me ne zanimajo.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Jaz sem tudi kredit vzel za avto. Ker se bil oseba, ki je potrebovala avto. Ne pa najstnik, ki ves dan doma sedi in filozofira po forumih.
Lahko pa se ti preseliš, namesto da avto kupiš. Pa ob koncu dneva se preseliš zraven trgovine. Pol čez vikend se preseliš na Vogel, poleti se preseliš blizu bazenov... Šur, ni problema. Jaz pa se vozim z avtom.

Glede na to, da si čez vikende na Voglu, poleti pa pri bazenih, bi ti ne smel bit problem avta skeširat. Razen če si eden tistih, ki raje keš "obračajo"
grims-1.gif
. Ja, mi "najstniki" moramo pustit pri miru "velike fante". Oni rabijo in kupijo. Vedo, kako se to dela. Samo učimo se lahko od njih.

Sicer pa se strinjam z uporabnikom damek1a.,

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Nimam v žepu 20 000 EUR, pa vseeno grem enkrat na leto na Vogel. Pa poleti večkrat na bazen. V trgovino tud hodim. Pardon, peljem se.
Ti pa delaj po svoje, saj te noben ne sili.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Nimam v žepu 20 000 EUR, pa vseeno grem enkrat na leto na Vogel. Pa poleti večkrat na bazen. V trgovino tud hodim. Pardon, peljem se.
Ti pa delaj po svoje, saj te noben ne sili.

Saj jaz delam po svoje. Najstnikom je to dovoljeno.