Kako ste fazani preživeli svoj prvi dan ?!?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Zdaj so se malo utrinki prikradli v spomin. Torej tako kot sem prej napisal, nič tako groznega, malo so koruzo glodali, pa kokodakali, en je bil celo tako izviren da je fazana prinesel v šolo in so morali potem tistega fazana po parku sprehajat - gimnazija je bila zraven parka. Enih par so na drevo zvezali, ampak jih niso potem naprej maltretirali (pa še to za 15-20 minut vsega skup).

Potem pa smo imeli še uradno fazaniranje, ki so ga organizirali 3. letniki (ker četrti so že prezreli za to
grin1.gif
) in so 2-4 "izbranci" iz posameznih razredov tekmovali med sabo, za naziv najboljšega razreda. In to je bilo zunaj na parkirišču pred celo šolo in je bilo namenjenu smehu in ne poniževanju.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.177
493
83
Sicer js nisem imel nič, razen štempiljko fazan smo dobili. So pa za naslednje leto pripravili za vse fazane v parku zbor in jih razdelili v 4 kolone. Kupili so 4 zobne ščetke in si je morala cela vrsta (4) zobe ščetkati s kečapom v katerega je bil vmešan tabasco. TO je trajalo kakih 20 sekund, nato pa so bil ina vrsti naslednji štirje.
Vsekakor ne preveč fajn.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
To fazaniranje je meni bedarija živa....obred za zahojene kmete

Ko sem bil jaz fazan 6 let nazaj (ŠCNM), nas niso fazaniral nič... kasneje pa meni tudi meni ni na misel prišlo, da bi kšnga fazančka trpinčil
smirk-1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
(ksz)
Vse skupaj ena bedarija.

Sam se spomnim prve dni, da so jih lovili po šoli in metali koruzo, moko. Srečeval tudi nekatere s črko F sredi čela in tako dalje.

Skratka, danes je vse še bolj idiotsko, namesto, da bi sama šola imela krst. Iz rok ravnatelja/ice dobi priznanje (v njem se še strinja s šolskim redom, da bo spoštoval druge itd. . . .), ga še sam/a podpiše s pisalom ali pa s krvjo (starši so že prej seznanjeni). Tako bi šola lahko bila ena velika skupnost, noben ni izločen ali označen za posebneža (če se lepše izrazim) in tako dalje.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz...

pr nas je bilo par pesti koruze pa malo "frrrr" "frrr" po hodnikih in to je to. Cirka 2 al pa 3 leta za mano so pa mogl kašne fore izvajat (nekdo je omenil meritev s čikom), na vlaku sem videla, da je moral z vžigalnikom premerit dolžino vagona
grin1.gif

letos je pa KATASTROFA kar se je dogajal v Lj.

glede na to, kakšen pogled imamo mi in da smo z leti tam tam, upam, da bomo vsi drugače vzgajali svoje otroke, kot so vzgojeni danes, ker če bo šlo tako naprej, kmalu nihče ne bo hotel imeti otrok

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
Moj brat je sedaj 1. letnik (Srednja medijska in grafična šola) in imajo kar pestro. Včeraj in danes je prišel ves popisan pokracan od alkoholnih flomastrov domov. Ampak kaj hujšega pa na srečo ni. Z "F"om so ga označili v šoli in na vlaku.

..Pri nas v srednji je bilo pa tako, da se ni čisto nič zgodilo. Ne moke, ne koruze.. Ničesar. Potem pa smo mi pršli na oblast - ko sem bil v 4. letniku sem organiziral 1. krst fazanov na gradbeni po xy letih... Smo se šli malo tekmovanj in podobnega, ampak vse v mejah normale in dobrega okusa. Baje se je stvar obnesla potem še kakšne 3 leta, potem pa so bile stvari preveč krute in so uradne krste ukinili.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Pri nas je bila tudi fora, da so fazane tepli s členki od prstov po glavah. Ali so te nažulili, ali pa fino vžgali po buči. Čeprav mislim, da je bilo to bolj v OŠ ob prehodu iz nižje v višjo stopnjo (4. v 5. razred).

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
ko sm biu pa js fazan me ni noben pretepu niti se mi ni smeju. Kdor je težil sem mu povedal da če hoče batine dobit naj pove, jih ne rabi plačat. Niti enkrat nisem imel nobenega krsta niti nič. Res je tudi da nisem nobenem jaz moril ko sem bil u 4. letniku, niti se nad nobenim izživljal.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
ko sm biu pa js fazan me ni noben pretepu niti se mi ni smeju. Kdor je težil sem mu povedal da če hoče batine dobit naj pove, jih ne rabi plačat. Niti enkrat nisem imel nobenega krsta niti nič. Res je tudi da nisem nobenem jaz moril ko sem bil u 4. letniku, niti se nad nobenim izživljal.

Enako
smirk-1.gif

Pa tudi mi nismo nikogar "fazanirali" potem. Predvidevam da je to bolj popularno na kakšnih gimnazijah?

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Pri nas je bila tudi fora, da so fazane tepli s členki od prstov po glavah. Ali so te nažulili, ali pa fino vžgali po buči. Čeprav mislim, da je bilo to bolj v OŠ ob prehodu iz nižje v višjo stopnjo (4. v 5. razred).

To s členki kar boli, če se še kaj spomnim, kak smo se to zajebavali med seboj...
A sedaj se že ta prehod "proslavlja" al kak ?
confused-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ko sem jaz bil Fazan, sem poznal veliko ljudi iz 4. letnikov. Še sam sodeloval pri krstu fazanov. Malo koruze, malo moke in vode. Nič pretresljivega. :D

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
krst fazanov...
pač nekaj, pri čemer vsi največji primitivci višjih letnikov doživijo svojih 5 minut...
in trenutki, ko "fazanke" spoznajo največje alfa samce določene šole...
smile-1.gif

jebiga

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.622
1.145
113
Titograd
Včasih je to bilo res bolj po gimnazijah, sem hodil na srednjo zdravstveno Mb, ki je poleg 2. gimnazije, pa sem marsikaj videl. Pri nas tega ni bilo.

Predvčerašnjim pa sem jih videl ja, cele počečkane in z znakom F na čelu
smile-1.gif