Kako se znebiti plačljivih SMS

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Pred davnim časom sem se prijavil na nekakšen klub.Dobro jutro.net,sedaj pa vedno bolj pogosto dobivam plačljive SMS iz št.29290280.Nikjer nisem našel,kako bi ta shit odjavil.Help anybody?
bonk.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
mobitel, simobil?
če ne gre z besedo za odjavo je najbolje da se obrneš na klicni center tvojega operaterja,...

l.p. b

vaginko1

Pripravnik
12. jan 2008
47
0
6
Najlažje boš rešil problem če boš poklical svojega operaterja in bodo blokirali sms e!

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik harigast pravi:
Pred davnim časom sem se prijavil na nekakšen klub.

Ti si se vsaj prijavil.

Kaj pa, ko vstaviš še malce prej zapakiran mobi in takoj zatem pride plačljiva reklama?

K
evil.gif
takšna nepopolna reciklaža.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
zadeva z reciklažo v teoriji dela odlično, v praksi pa ni vse odvisno od operaterja,...
je večja jeba kot si misliš,...

l.p. b

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik harigast pravi:
Pred davnim časom sem se prijavil na nekakšen klub.

Ti si se vsaj prijavil.

Kaj pa, ko vstaviš še malce prej zapakiran mobi in takoj zatem pride plačljiva reklama?

K
evil.gif
takšna nepopolna reciklaža.

Telefonska pri komercialnem ponudniku, če se nisi odjavil še vedno ostane v bazi in ko pač zazna da si se priklopil v omrežje ti pušne sporočilo
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
ja višje kazni bodo potrebne za ponudnike vsebin,... krivi pa seveda operaterji,
10.gif
...

l.p. b

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
ja višje kazni bodo potrebne za ponudnike vsebin,... krivi pa seveda operaterji,
10.gif
...

l.p. b

Sej večina uporabnikov sploh ne ve da to pošiljajo drugi ponudniki ne pa operater.... operater je le vmesnik med stranko in ponudnikom ki more izdati račun in je potem vsega kriv ko je to zaračunano :S

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
tudi jaz sem dobivala kaki mesec tele smse od dobro jutro. na internetni strani kot nalašč ni bilo prave kode za odjavo iz "mojega" kluba. bila pa je kontaktna telefonska številka. sem poklicala in so me odjavili brez pardona, ni treba nič sekirati operaterjev v tem primeru.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
pri enih imaš kontaktno vidno, pri drugih pa je skrita
uf-1.gif

če pa imaš srečo imaš kakšnega garažnega ponudbnika ki mu telefon v garaži zvoni v prazno
tongue-1.gif

b

b

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Ja problem je v tem da skleneš naročnino, kupiš prepaid in te že zaspemajo s komercialnimi sporočili, ker je bila stranka ki je prej imela to telefonsko naročena na ta sporočila, ti pa potem dobivaš ta sporočila pa si ne kriv ne dovžn :S tko da je iz strani operaterjev tukile kr mav smotano vse skupaj

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
sem zelo pazila, da sem napisala V TEM PRIMERU
wink-1.gif
drugače pa je operater verjetno res najboljša/edina možnost.

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Vedno mora bit možnost, da se odjaviš od takih sporočil. Če ne, greš do operaterja reševat. Fajn pa je, če tudi prijaviš (ne vem - tržna inšpekcija ali varuhinja osebnih podatkov ali...) tistega, ki ti pošilja - po zakonu mora dat razumljivo dostopno možnost, da se odjaviš. Če ne bo noben kršitelj dobil kazni, bodo delal tako še naprej in tudi drugi. In tega slišim, je kar dosti.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Pokličeš na številko TUŠ kluba (verjetno jo imaš napisano kje na kartici) in poveš da bi se odjavil. SE mi pa zdi da je 03 42 neki...

Treba je pazit kam dajete kljukice in svoje telefonske številke.

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Sporočila od Tuša so v večini brezplačna, kontaktna št. za odjavo je 03/ 42 41 467 ali Vesna.Baselj@engrotus.si.
Sicer pa kot je grube386 napisal, zelo boditi pozorni, če na kakšne kartice, letake ipd. pišete svoje gsm številke. Ne nasedajte oglasom za razne melodije, ozadja, slike, vsaka od teh vsebin potegne za sabo stroške, pa čeprav je prva vsebina brezplačna.

ata

Pripravnik
3. sep 2007
46
0
6
Citat:
Uporabnik vaginko1 pravi:
Najlažje boš rešil problem če boš poklical svojega operaterja in bodo blokirali sms e!

Mene pa samo zanima, ali je možno, da operater zablokira prihajajoče smse iz ene številke?

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Če je komercialna št., se lahko izključi oz. blokira prejemanje storitev.