Zdaj vem, hvalaTudi na ustni protezi se nabira, veš... Po istem principu
Zdaj vem, hvalaTudi na ustni protezi se nabira, veš... Po istem principu
Zamenjaj zobozdravnika, ali pa ga pošlji na kako sicer obvezno izobraževanje.Zdaj pa eno vprašanje glede tega zobnega kamna. Ko sem bil ene 2 leti nazaj na rednem pregledu sem vprašal zobozdravnika da če imam kaj zobnega kamna, da se to pri meni še nikoli ni čistilo, ipak sem že stari konjo. Pa je bil odgovor da zobni kamen imajo samo tisti z slabo ustno higieno? Nisem čisto prepričan če je zraven omenil še kadilce ampak me je šokirano pogledal zakaj bi jaz to imel? No kako je s tem?
Zamenjaj zobozdravnika, ali pa ga pošlji na kako sicer obvezno izobraževanje.
Kaj se pa ti koruziš? Ti si napisal, kot da je tvoj zobozdravnik omenil le slabo ustno higieno. Morda, pa še to nisi prepričan, kajenje. V citatu si si pa sam pojasnil, da so tudi drugi faktorji. Odziv izoliranca se mi zdi kar ustrezen, če je zobozdravnik tako poenostavil zadevo.Bot Verification
www.zobozdravnikmaribor.si
KDO IMA LAHKO ZOBNI KAMEN?
Njegov pojav je odvisen od pogostosti čiščenja zob, gladkosti zoba in sestave sline. Če slina vsebuje veliko kalcija in fosfata, ki povzročita mineralizacijo mehkih zobnih oblog, se pojavlja pogosteje.
Očitno ta moj zobozdravnik le ni tako neumen. Tudi ko pogledam drugje piše prav povsod da je glavni vzrok ustna higiena. Seveda pa so tukaj še drugi faktorji. Ampak očitno je to glavni dejavnik. Seveda, za rakom pljuč zbolijo tudi tisti ki ne kadijo.
Te tri označene pa le pojasni kdaj sem se jaz kje oglasil kot poznavalec! Fukfehtarje pa z veseljem vsake toliko trolam.Kurba tečn si kot driska, težki poznavalec v temi o nepremičninah, v temi o pičkah, kriptovalutah, televizorjih, ni da ni. Povsod si in vse veš. Aja pa ne trdim da nimaš prav, ampak argumentiraj. Pa ta zobozdravnik mislim da je kar eden boljših, brez skrbi. Ampak tudi meni se je zdelo čudno. Nima pa doma nihče kamna. Morda tudi dedni faktor.
Kaj se pa ti koruziš? Ti si napisal, kot da je tvoj zobozdravnik omenil le slabo ustno higieno. Morda, pa še to nisi prepričan, kajenje. V citatu si si pa sam pojasnil, da so tudi drugi faktorji. Odziv izoliranca se mi zdi kar ustrezen, če je zobozdravnik tako poenostavil zadevo.
Jaz imam dobro ustno higieno, pa se mi še vedno nabira kamen. Potrjeno pri mojem "enem boljših" zobozdravnikov ter higieniku (dve osebi). Mi, kot laiki, smo pa res ustrezne osebe za ocenjevanje kakovosti zobozdravnika. Če delajo kaj izrazito slabega še lahko kdaj uganemo, sicer pa večina pač nima pojma. Vključno z mano.
Te tri označene pa le pojasni kdaj sem se jaz kje oglasil kot poznavalec! Fukfehtarje pa z veseljem vsake toliko trolam.
Vsak zobozdravnik je eden boljših - moj tudi - pa sem ga glih danes dal na čevelj, ker neumen pa nisem. K sreči imam pač možnost zamenjat v nasprotju z veliko večino, ki sploh nima dostopa do zobozdravnika.
A ni zanimivo, da se mi dela samo na 4 zobeh, spodaj, znotraj, ki jih najležje čistim, ki so tik ob žlezi...Bot Verification
www.zobozdravnikmaribor.si
KDO IMA LAHKO ZOBNI KAMEN?
Njegov pojav je odvisen od pogostosti čiščenja zob, gladkosti zoba in sestave sline. Če slina vsebuje veliko kalcija in fosfata, ki povzročita mineralizacijo mehkih zobnih oblog, se pojavlja pogosteje.
Očitno ta moj zobozdravnik le ni tako neumen. Tudi ko pogledam drugje piše prav povsod da je glavni vzrok ustna higiena. Seveda pa so tukaj še drugi faktorji. Ampak očitno je to glavni dejavnik. Seveda, za rakom pljuč zbolijo tudi tisti ki ne kadijo.
Odstranjevanje zobnega kamna s sodo bikarbono
Na spletu je sicer zaslediti pričevanja ljudi, ki so se zobnega kamna rešili z nadvse enostavnim receptom. Zanj boste potrebovali:
Sodo bikarbono zmešajte s soljo in vodo, nato z nastalo pasto očistite zobe. Ščetkajte nežno in izperite. Nato pasto nanesite na zobe, počakajte nekaj minut in še enkrat dobro izperite. Zobni kamen bi moral odstopiti od zob na način, da bi ga nato enostavno odstranili z zobotrebcem. Če se boste tega lotili, bodite previdni.
- pol žličke soli,
- pol kozarca vode,
- kozarec sode bikarbone.
Ne vem, nimam neke navade vzemat čigumije. Bi pa jih vzemal, če bi pomagalo proti zobnemu kamnu.Ontopic, kako pa kaj žvečilni vplivajo na zobni kamen? Sam požvečem 2 Orbit Sweetmint packs per day, odkar sem nehal kadit. V bistvu požvečem vsaj dvakrat več, kot sem skadil. Dobrih 5 minut, ne eno uro. Kamna ni, čistil mi je enkrat pred leti, zdaj ni potrebe.
Lahko tole malce obrazlozis? Lahko tudi na zs.Ker imam zaradi posledic zobnega aparata še stalno montirane žičke za zobmi