Kako se naredi torrent?

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Mogoče smešno za koga, ampak sem se že nekaj matral pa ni šlo.
Recimo da hočem na partis naložit sezono top geara ali pa kak mp3, film...
Kak je postopek?
Uporabljam pa Bitcomet program.

Nazadnje urejeno:

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
če hočeš nalagati na trackerje moraš imeti status "Nalagalec" oz. "Uploader" ... predpogoj za to pa je ponavadi dovolj dobra upload hitrost

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Hvala, sem snel raje utorrent, da se ne matram v bitcometu (čeprov kot vidim je isti k....)
Še čakam da me sprejmejo kot uploaderja, je 10/1 (DL/UL) linija dovolj dobra? Več ne gre pri nas.

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Hvala, sem snel raje utorrent, da se ne matram v bitcometu (čeprov kot vidim je isti k....)
Še čakam da me sprejmejo kot uploaderja, je 10/1 (DL/UL) linija dovolj dobra? Več ne gre pri nas.

bo kar v redu, samo na ratio moraš paziti in biti moraš potrpežljiv (počasi se daleš pride). Glede na to, da je na netu vse več HD vsebine, pa bodo tudi torrenti vedno večji...

lp, pa ne obupat

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Fantje tudi sam sem uploadal svoj prvi torrent. Vse je ok, sem ga naložil, tudi pod sejalce se vpiše številka 1 (jaz sejem), vendar, če ga hočem najdit torrenta ni nikjer, se pravi če bo kdo od vas ga hotel dol povlečt, ga ne bo našel.. Je treba počakati, da administratorji dovoljio in da je na voljo ali bi se morala zadeva takoj pokazati med ostalimi torrenti?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.177
493
83
Ponavadi je potrebno do največ 5 minut počakat, da tracker zazna, da se je pojavil sejalec, ter torrent prikaže (je pa to odvisno na kateri tracker si naložil).

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Ja tracker me je kot sejalca zaznal po cca. 5 minutah, vendar se torrent ni prikazal med ostalimi torrenti. Malo mi je čudno, kje sem napako naredil, če sem jo seveda bom pa tudi težko ugotovil. Naložil sem na partisa.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.177
493
83
Sem videl, da si naložil 7 sezono hell's kitchen. Tudi meni ne prikaže tvojega torrenta, če pa poženem s tvojega profila, mi je pa začelo downloadati. Æudno, js do sedaj nisem imel teh problemov.

edit: Je pa res, da je na partisu še vedno zapisano 0 sejalcev, zato mogoče ne prikaže torrenta. Poizkusi v utorrentu dati torrent na stop, ter na novo zagnati, pa še posodobiti sledilnik, ter vsiliti sejanje.

Nazadnje urejeno:

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Ja sem videl da je nekdo napisal da naj začnem seedat.. Trenutno sem imel izklopljeno zadevo, ker ugtavljam zakaj je tako, vendar sem vklopil nazaj in bi morala v parah minutah bit 1 pod sejalci
Itak pa nima smisla seedat zdej, ker pač noben ne vid torrenta, bom jutr administratorja na strani vprašal kako pa kaj, drugače je pa samo še opcija da ga šeenkrat naložim, če bo kej drugače.

Nazadnje urejeno:

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
1. v utorrentu, narediš torrent, pri tem odstraniš (!) kljukico pri možnosti "start seeding" ali "prični s sejanjem" ali karkoli že piše
2. torrent datoteko (pravilno - z opisom, linkom, screenshoti, nfo datoteko) naložiš na tracker
3. s trackerja nato potegneš to torrent datoteko(!), tako, kot potegneš katerikoli drug torrent s kakega trackera, kot da bi hotel kaj downloadati
4. za lokacijo kam naj shranjuje, izbereš mapo, kjer imaš shranjene datoteke, ki jih želiš sharati
5. utorrent bo datoteke checkiral in pričel s sejanjem
6. čez nekaj minut bo tvoj torrent na seznamu in viden tudi ostalim

Upam, da sem jasno napisal. Bistvo je, da moraš torent potegniti dol s trackerja, da lahko začneš seedati. Če začneš s sejanjem avtomatično ob kreiranju torrenta nisi naredil nič. S trackerja ga je potrebno potegnit zato, ker mu tracker pri tem dodeli hash al neki in se tako pol ve, da si to ti in ti lahko potem računa ratio itd...
smile-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.177
493
83
DrM007, saj on je prav naložil torrent, tudo oddajal je, ko sem dal za poizkus downloadat, vendar torrent ni bil viden med ostalimi torrenti, le v njegovem profilu.

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Fantje hvala za pomoč, zadeva sedaj deluje. Problem je bil samo v tem, da je bil to moj prvi torrent in prve tri oziroma prvih pet torrentov pregleda osebje na tistem trackerju in potem oni dodajo oziroma naredijo torrent viden tudi ostalim, če je seveda vse ok. Zadeva je vidna in laufa s polno paro;)

Nazadnje urejeno: