Kako pohitrit S III?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
mam slabi dve leti star Samsung s III,s katerim sem zelo zadovoljen.sicer ni lte,pa vseeno. se je pa zadnji mesec precej upočasnil. vem, da se to zgodi vsem androidom,tudi ajfonom,pa vseeno. se da kaj nardit, sfrizirat al pa kaj ... :) je treba kaj pobrisat, med pomnilnik al pa kaj. načeloma se vedno dela lepo, ampak so malenkosti... Facebook recimo odpira minuto včasih ...

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Tukaj nimaš kaj, ti tudi factory reset ne pomaga. Imam isto S3, pa se podobno dogaja, prav tako sem uporabljal CM11, pa zadeva ni nič boljše. Se pa fb odpre in je bel zaslon? Od zadnjih posodobitev, je pač fb aplikacija, postala bolj zahtevna? Sem pa ta pojav opazil tudi pri note 4 in še pri kakšnem telefonu. Medtem ko starejši sodelavci, ki zadeve ne posodabljajo, pa imajo še slabši telefon, vse lepo odpira. Se mi zdi, da so mal zajebal z zadnjimi verzijami ali pa se grejo, da kupiš nov telefon. Ker pri s6 tega ni opaziti.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
Dejansko zelo pomaga factory reset. Imam note 2 ki je glih en isti sranje. Pred nekaj meseci je postal dejansko neuporaben. Da mi je odprlo kamero sem čakal po 20 sekund, enako za galerijo (skoraj prazno!), pa vse ostale stvari.
Sem naredil reset, naložil nazaj aplikacije ki sem jih uporabljal in telefon leti kot nov. Seveda ne vem za koliko časa. Itak bo kmalu čas za novega...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
kak se to nardi? zgubim vse smsje verjetno? spominsko bom dal ven,slike pa dol vzel,kontakte pa updejtal...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Za FB imaš app FB lite, ki je precej manj požrešen.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
kak se to nardi? zgubim vse smsje verjetno? spominsko bom dal ven,slike pa dol vzel,kontakte pa updejtal...

Če imaš aktiven Samsungov račun, se ti backupirajo tudi SMS-i, če imaš to označeno. Imaš tudi aplikacijo SMS backup+, ki ti kopira SMS-se v googlov račun.
Sam Factory reset imaš pa na koncu med računi, Backup and Reset. S tem se je tudi na mojem SGS III odzivnost bistveno povečala.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
SIII narejen factory reset in zaenkrat še precej boljše odziva. Hvala.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
Iz google playa si dol potegni nova launcher in raje to uporabljaj namesto touchwiza.
Bo še bolj odziven.
LP!

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
Se čisto strinjam.

Čakam da mi odpove potem pa zapuščam android

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Tehnik v službi pravi,da se ios isto upočasni s časom. Wp sem Mel sam, ampak ni to to... pa jaz rabim radio offline vsak dan ... s III zdaj čisto okej dela...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Tehnik v sluzbi vec kot ocitno nima pojma. 5s, dve leti heavy uporabe (corporate mail, prblizno 100 appov, telefon skos na netu, vsi update-i narejeni direktno na telefonu) pa dela isto hitro kot nov, oz se hitreje...

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
Imam enake izkušnje od žene, staršev... stvar pač leti, deluje čisto brez problemov, pa jih imajo že par let.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
no, pa recimo, da sem oster nasprotnik iShita vseh vrst in da android povsem izpolnjuje moja pričakovanja in potrebe. kot sem dejal, vsakodnevno zaradi narave dela potrebujem vgrajen radio, česar nima ne iShit ne WP (morda WP zdaj že ima, ampak ne vem, ma pa vseeno premalo nekih appov, brez katerih mi živeti ni :).
v glavnem, factory reset naredil čudeže, potem mi je telefon celo sam obnovil tistih 10 aplikacij, ki jih najpogosteje uporabljam, tak da za kako leto bo spet okej.
sicer sem v službi že upravičen do novega aparata, ampak ga ne rabim, niti nočem, SIII dela čisto okej.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
WP ce gre za Lumio imajo FM radio mislim da vsi modeli. Appe pa ze prezivis. Ce ne, bos pa kmalu uzival tako iz Play storea kot kot iz Apple storea.