Kako nam bodo zdaj "Svobodnjaki" zrihtali to evtanazijo?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ne, jaz se ne bojim, da me bodo svojci pospravli, ker imajo vest, vzgojo in moralo. TVOJI svojci pa se lahko upravičeno bojijo, da jih boš ti loj brez morale pospravil. Sam si priznal da bi ubil lastnega otroka ali mamo, če bi ti ona dva to dovolila. Al pa bi ti prepustil to "čast" nekomu drugmu, da bi on to opravil namesto tebe. Ti ne bi mel več sitnosti z njima, zdravnik, ali kdor koli drug, ki bi ubil tvojega otroka in mamo, pa naj si pere vest kakor ve in zna.
Gnoj rdeči.
Kako ti rata, da pridelaš rdeč cviček, ko si črn kot raufenk. :bonk: Ni čudno, da si usekan na rdeče, ker rdečino vsak dan spuščaš po grlu.

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
219
38
28
17.325776N, 23.254786E
Zelo redko se tule oglašam, ker se mi ne da. Preberem pa marsikaj. Ko sem se kdaj oglasil, sem kdaj tudi kakšno neumnost napisal, pa me je Alter takoj kamenjal. Mogoče je bila neumnost, mogoče tudi ne. Sedaj pa tukaj pred vsemi jasno in ponosno povem, da sem za razliko od večine tukaj stardeca imel za zelo pametnega človeka, vendar s strani večine forumašev večkrat nerazumljenega. (generacijska pregrada, pregrada na relaciji kmet-meščan, pregrada med levimi in desnimi in še marsikatera).

AMPAK!

V ožji družini sem imel ljubljeno osebo, ki je v zadnjem stadiju raka (pred njenim 30-im letom življenja-torej mlad čovek, ki je imel še vse pred sabo) preživljala neznosne muke. In to je trajalo 4 mesece. Priklenjen na posteljo v bolnišnici, kjer je bilo meni, zdravemu človeku, vroče in zadušljivo za popiizdit. Stardec, a si predstavljaš, da ne pomaga niti epiduralna anestezija v kombinaciji z najmočnejšimi painkillerji direkt v žilo? Da ti lasten drek teče nazaj iz želodca skozi kateter v vrečko? In fant si je želel skočiti skozi okno. Je bil v dovolj visokem nadstropju. Bi zmogel sam. Pa mi je jasno povedal, da enostavno nima jajc za to. Vsi smo bili vsaj tako obupani kot on. Le, da je bil on povrh še smrtno bolan. Pa sva se z njegovo punco pogovarjala, da bi mu "pomagala". Pa sva seveda ugotovila, da je to nelegalno. Konec najbrž ne rabim razlagat, kakšen je bil in kakšno olajšanje nas je doletelo. Tudi njega, sem popolnoma prepričan.

Stardec, še to ti povem, da sem bil vedno in vedno bom ponosen desničar in ponosen volilec desnih opcij. Tako kot ti. In pri večini tvojih postov (če ne kar pri vseh) sem se kar strinjal s tabo: pedri, cucki za katerimi ostaja drek, delomrzneži, cigani, nori šolniki, kamelarji, politiki itd.

Ampak ti tudi povem-tukaj in zdaj: Od sedaj naprej si zame bedak.

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
No vidiš kolk si kontradiktoren. In ti bi pol trdiš, da tak človek, ki je v bolečinah, bruha se zvija... lahko razsodno odloči o bilo čem?
odgovarjal sem na tvoj zapis, kako današnja medicina bolečine to z levo roko poštima.

Na tematiko evtanazije si še nisem vzel časa, da kaj napišem. Ampak ja imaš point, če hočeš to tako videti. Ne vem kje sicer je meja razsodnosti, ampak ja...

V realnosti pa takšni osebi, ki ima polne fascikle izvidov in dokazov, da zadeva ni ozdravljiva, da je zadaj velika težava, da se muči, da medicina ne zna pomagati... jaz osebno brez najmanjšega zadržka podpišem papir za evtanazijo (in tudi "gumb pritisnem"), če bi o tem odločal.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Zelo redko se tule oglašam, ker se mi ne da. Preberem pa marsikaj. Ko sem se kdaj oglasil, sem kdaj tudi kakšno neumnost napisal, pa me je Alter takoj kamenjal. Mogoče je bila neumnost, mogoče tudi ne. Sedaj pa tukaj pred vsemi jasno in ponosno povem, da sem za razliko od večine tukaj stardeca imel za zelo pametnega človeka, vendar s strani večine forumašev večkrat nerazumljenega. (generacijska pregrada, pregrada na relaciji kmet-meščan, pregrada med levimi in desnimi in še marsikatera).

AMPAK!

V ožji družini sem imel ljubljeno osebo, ki je v zadnjem stadiju raka (pred njenim 30-im letom življenja-torej mlad čovek, ki je imel še vse pred sabo) preživljala neznosne muke. In to je trajalo 4 mesece. Priklenjen na posteljo v bolnišnici, kjer je bilo meni, zdravemu človeku, vroče in zadušljivo za popiizdit. Stardec, a si predstavljaš, da ne pomaga niti epiduralna anestezija v kombinaciji z najmočnejšimi painkillerji direkt v žilo? Da ti lasten drek teče nazaj iz želodca skozi kateter v vrečko? In fant si je želel skočiti skozi okno. Je bil v dovolj visokem nadstropju. Bi zmogel sam. Pa mi je jasno povedal, da enostavno nima jajc za to. Vsi smo bili vsaj tako obupani kot on. Le, da je bil on povrh še smrtno bolan. Pa sva se z njegovo punco pogovarjala, da bi mu "pomagala". Pa sva seveda ugotovila, da je to nelegalno. Konec najbrž ne rabim razlagat, kakšen je bil in kakšno olajšanje nas je doletelo. Tudi njega, sem popolnoma prepričan.

Stardec, še to ti povem, da sem bil vedno in vedno bom ponosen desničar in ponosen volilec desnih opcij. Tako kot ti. In pri večini tvojih postov (če ne kar pri vseh) sem se kar strinjal s tabo: pedri, cucki za katerimi ostaja drek, delomrzneži, cigani, nori šolniki, kamelarji, politiki itd.

Zame si ti bedak pa že od zmeraj.
Model, jaz sem izgubil že oba starša, zato ne rabiš ti meni govort, ali sem jaz to probal al ne. Pa veliko prijateljev sem tud izgubil. Če je kdo doživel že veliko smrti bližnjih, sem to jaz, saj si upam trdit, da sem tukaj najstarejši in sem zato doživel tudi največ življenskih izkušenj in tragedij.
Ja, res je da veliko ljudi trpi pred smrtjo. Ampak velikokrat prav tako trpijo tud tisti, ki potem celo preživijo in ozdravijo.
Dejstvo je, da ste navadni posranetje, ki se nočete soočit s življenjem. Življenje ni samo lepo. Je tudi trpljenje. In brez skrbi, ko človek enkrat toliko trpi, da ne more več, potem umre in je odrešen vsega. Najhujše za umirajočega je to, da mu nihče noče stat ob strani in da ga nihče od svojcev noče držat za roke takrat ko umira. Jaz sem to svojo dolžnost opravil. Ti in ostali pa tega nočete, zato hočete, da vašega svojca nekdo fenta in odreši VAS, ne pa umirajočega.
Gnoji eni.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
odgovarjal sem na tvoj zapis, kako današnja medicina bolečine to z levo roko poštima.

Na tematiko evtanazije si še nisem vzel časa, da kaj napišem. Ampak ja imaš point, če hočeš to tako videti. Ne vem kje sicer je meja razsodnosti, ampak ja...

V realnosti pa takšni osebi, ki ima polne fascikle izvidov in dokazov, da zadeva ni ozdravljiva, da je zadaj velika težava, da se muči, da medicina ne zna pomagati... jaz osebno brez najmanjšega zadržka podpišem papir za evtanazijo (in tudi "gumb pritisnem"), če bi o tem odločal.
Ampak s tem svojim podpisom si ti nekomu naprtil umor. Nekdo te bo moral ubit. Bi ti to delal?
Pa še to, kako boš ti podpisoval privolitev, da te nekdo ubije, če pa ne boš priseben?

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Mojega tedanjega sodelavca, kateri je bil intervent so večkrat poklicali starejši ljudje in ga prosili naj jih ustreli. Sam sem takrat montiral te gumbe za hitro pomoč in jih kar nekaj spoznal. To kar sem videl ni dostojna starost, temveč muka. Babico od moje je rak dobesedno pojedel in niti morfij ni več pomagal proti bolečinam.
Po današnjih prepričanjih je človeka pač, potrebno mučit do smrti in mu ne omogočiti dostojne smrti..

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
a o ketu je bilo kaj govora s katerim strokovnjakom? verjetno ne ne, ker ni tablet za predpisat.

je bilo. Ne sicer s strani uradne medicine, ampak ja. Testiralo pa se ni. Tudi veliko drugih stvari se je poskusilo, žal brez uspeha.

Je pa sedaj ena zadeva, kjer se kaže pozitivna smer, prvič po postavitvi diagnoze... Še ne bom pisal tu gor, ker je prehitro. Sem pa "idejo" o izvoru težav že zapisal na Alter a je dolgo/predolgo nismo realizirali. Predvsem ker je stroka rekla "ne, ne... to ni to..., ne ukvarjajte se z zapisi na internetu..."

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113

AMPAK!

Aja, še to.
Če je bilo v tvojem primeru v bolnici zadušljivo, smrdljivo itd....to ne pomeni, da je potem najboje človeka ubit, ampak je treba v bolnišnici klimo in človeške in prijaznejše pogoje uredit.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
In ko pravite, da bi "pogodbo" o evtanaziji vsak podpisal, takrat, ko je še zdrav priseben in pri moči. Potem se tak lahko sam fenta že takrat. Ne rabi čakat da ga potem fenta nekdo drug.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ti pač še nisi prišel do tega, da bi si to priznal. Jaz se ravnam to Einsteinu, ki je menda dejal, samo to vem, da nič ne vem

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Nikomur ni to "mus" delati. To dela nekdo, ki želi pomagati na ta način, ko drugega izhoda ni.

Aha, obvezno je trpeti, čeprav drugega izhoda ni in so bolečine neznosne. To ti je najbrž po Kristusu znano?
A pomagati praviš ti temu. A bi TI rad tako komu pomagal?
Ne, ni ti obvezno trpeti, lahko se fentaš ti že sam, preden boš trpel, če se že tako bojiš.