Kako nam bodo zdaj "Svobodnjaki" zrihtali to evtanazijo?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.735
5.898
113
Če je otrok polnoleten in se je sam tako odločil, nimam nič proti. Evtanazija pa ne dopušča, da ti odločaš o smrti kogarkoli. Vsak posameznik se mora SAM, razumeš SAM, odločit. Se mi kar zdelo, da o tej zadevi nimaš pojma. Samo nekaj klobasaš tja v tri dni. Ostani raje pri cvičku.
Se pravi pri avtanaziji se moraš sam odločit za smrt. Pri tem moraš biti prišteven, se pravi ne smeš biti pod kakšnimikoli substancami. Zdaj pa jaz vprašam kako bo to izvedel nekdo, zadnji stadij raka pod dozo morfija?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
Se pravi pri avtanaziji se moraš sam odločit za smrt. Pri tem moraš biti prišteven, se pravi ne smeš biti pod kakšnimikoli substancami. Zdaj pa jaz vprašam kako bo to izvedel nekdo, zadnji stadij raka pod dozo morfija?
Za evtanazijo se odločiš enako kot za darovanje organov. Se pravi, ko si še zdrav ali na začetku bolezni, ko si še 100% razsoden.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Saj v tem je keč. Levaki pač tega ne sprocesirajo. Pač nimajo s čim procesirat.
Ker po njihovi rdeči logiki, potem tudi pijanec lahko vozi avto. Saj zna pod vplivom alkohola, tako kot pod morfijem, trezno razmišljat.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Za evtanazijo se odločiš enako kot za darovanje organov. Se pravi, ko si še zdrav ali na začetku bolezni, ko si še 100% razsoden.
Torej ti boš svojega otroka ali mater potem kar fental, ker sta te še zdrava in 100% razsodna prosila, da jih pospravi potem, če bosta bolna? Imaš njun žegen.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.735
5.898
113
Saj to je jasno, da bodo pri tem uvedli kar nekaj varovalk. Ne bodo kar špikali vse povprek. Zna pa se zgodit, da naju bodo svojci kak dan prej poslali na oni svet. V nekaterih primerih je to celo bolje. Ne vem pa če si tega res želim. Kotiček možganov mi pravi da je tako prav, del pa da bi rad živel do zadnje sekunde max dolgo...

sousis

Guru
16. nov 2019
1.600
1.079
113
Torej ti boš svojega otroka ali mater potem kar fental, ker sta te še zdrava in 100% razsodna prosila, da jih pospravi potem, čo bosta bolna?
"Fentala" jih bo sodobna medicina, na katero se tudi ti zanašaš, da bo poskrbela, da "si v nebesih" v svojih zadnjih dnevih. Kaj pa misliš kako zgleda evtanazija? Pištolo v čelo, kot pri prašičih? Ne, pač malo prej vidiš ta svoja "nebesa".

Sklepam tudi, da še nikoli nisi moral skrbeti za kakšnega res hudo bolanega svojca.

In mi je žal tvojih potomcev, če jih imaš, ker očitno boš eden od tistih, ki si nikoli ne priznajo, da niso več sposobni skrbeti zase in zato otežujejo vsem ostalim, da skrbijo za njih.

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
Lari fari. Današnja medicina zna poskrbet da bolnika nič ne boli ali pa da se ne zaveda in tako potem lahko vsak umre "dostojno" po naravni poti.
No tu ti lahko jaz iz prve roke potrdim, da ni tako. Žena pred leti dobila diagnozo MS. Začelo pa se je z bolečinami rok in nog, ki so se stopnjevale na vsesplošno bolečino. Kako takšna bolečina izgleda? pulz dvignjen na pas mater, bruhanje, zvijanje od bolečin... in ja zadeva se vleče že zadnjih ne vem 7 let...24/7/365.
Bi ti jo privoščil kakšen dan, samo tako za pokušino. V info, ti še napišem, da je stara malce čez 40 in spet ono po tvoje ""dostojno po naravni poti" še verjetno ne bo kar prišlo.

"zdravnica" v protibolečinski ambulanti v Celju je pred leti svetovala dieto in "pač se bo treba navaditi"

Zdravnica v protibolečinski ambulanti v Ljubljani je v zadnjih letih predpisala xx različnih zdravil in kombinacij. Na vsakih par mesecev sva pri njej. Se trudi, ampak nekega bistvenega rezultata ni. Je bolje kot brez zdravil, ampak to je daleč od tvojega "Današnja medicina zna poskrbet da bolnika nič ne boli".
Pomaga Oxi. Za kratek čas. Pa vsak mesec treba dvigovati dozo. Po enem letu si zombi. Preizkušeno in s težavo prenehano.

Veš kaj še pomaga? Tako za nekaj "normalnih" ur v dnevu.
Konoplja. Ja tista prepovedana substanca. Že pred leti je bilo zakonsko urejeno, da se jo lahko začne uporabljati v medicinske namene. Pa misliš, da jo kdo v Sloveniji upa/zna predpisati? Ga ni junaka. Ministrstvo pravi, mi smo uredili zakonodajo in kar se nas tiče je dovoljeno. Zdravnik pravi, nimamo smernic, tega ne morem/smem/znam. Zdravniška zbornica "pripravlja" smernice/navodila že več let. Imam xx mailov na to tematiko, če bi jih želel videti. Pod črto pa uradno NE GRE!

Tako da ja, ne neki na pamet in ne želi si takšne bolečine, ki to jo današnja (slovenska) medicina ne bo uspela hendlati.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.809
113
40
MB
No tu ti lahko jaz iz prve roke potrdim, da ni tako. Žena pred leti dobila diagnozo MS. Začelo pa se je z bolečinami rok in nog, ki so se stopnjevale na vsesplošno bolečino. Kako takšna bolečina izgleda? pulz dvignjen na pas mater, bruhanje, zvijanje od bolečin... in ja zadeva se vleče že zadnjih ne vem 7 let...24/7/365.
Bi ti jo privoščil kakšen dan, samo tako za pokušino. V info, ti še napišem, da je stara malce čez 40 in spet ono po tvoje ""dostojno po naravni poti" še verjetno ne bo kar prišlo.

"zdravnica" v protibolečinski ambulanti v Celju je pred leti svetovala dieto in "pač se bo treba navaditi"

Zdravnica v protibolečinski ambulanti v Ljubljani je v zadnjih letih predpisala xx različnih zdravil in kombinacij. Na vsakih par mesecev sva pri njej. Se trudi, ampak nekega bistvenega rezultata ni. Je bolje kot brez zdravil, ampak to je daleč od tvojega "Današnja medicina zna poskrbet da bolnika nič ne boli".
Pomaga Oxi. Za kratek čas. Pa vsak mesec treba dvigovati dozo. Po enem letu si zombi. Preizkušeno in s težavo prenehano.

Konoplja. Ja tista prepovedana substanca. Že pred leti je bilo zakonsko urejeno, da se jo lahko začne uporabljati v medicinske namene. Pa misliš, da jo kdo v Sloveniji upa/zna predpisati? Ga ni junaka. Ministrstvo pravi, mi smo uredili zakonodajo in kar se nas tiče je dovoljeno. Zdravnik pravi, nimamo smernic, tega ne morem/smem/znam. Zdravniška zbornica "pripravlja" smernice/navodila že več let. Imam xx mailov na to tematiko, če bi jih želel videti. Pod črto pa uradno NE GRE!

Tako da ja, ne neki na pamet in ne želi si takšne bolečine, ki to jo današnja (slovenska) medicina ne bo uspela hendlati.
a o ketu je bilo kaj govora s katerim strokovnjakom? verjetno ne ne, ker ni tablet za predpisat.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113

No vidiš kolk si kontradiktoren. In ti bi pol trdiš, da tak človek, ki je v bolečinah, bruha se zvija... lahko razsodno odloči o bilo čem?

• Wow
Reactions: ales85

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Tako je. Mater si fuk..jen:bonk:. Brez veze še kaj s tabo razpravljat. Aja to še. Vidim, da te je full tega strah, da bi te svojci pospravli:valjamse:
Ne, jaz se ne bojim, da me bodo svojci pospravli, ker imajo vest, vzgojo in moralo. TVOJI svojci pa se lahko upravičeno bojijo, da jih boš ti loj brez morale pospravil. Sam si priznal da bi ubil lastnega otroka ali mamo, če bi ti ona dva to dovolila. Al pa bi ti prepustil to "čast" nekomu drugmu, da bi on to opravil namesto tebe. Ti ne bi mel več sitnosti z njima, zdravnik, ali kdor koli drug, ki bi ubil tvojega otroka in mamo, pa naj si pere vest kakor ve in zna.
Gnoj rdeči.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
"Fentala" jih bo sodobna medicina, na katero se tudi ti zanašaš, da bo poskrbela, da "si v nebesih" v svojih zadnjih dnevih. Kaj pa misliš kako zgleda evtanazija? Pištolo v čelo, kot pri prašičih? Ne, pač malo prej vidiš ta svoja "nebesa".

Sklepam tudi, da še nikoli nisi moral skrbeti za kakšnega res hudo bolanega svojca.

In mi je žal tvojih potomcev, če jih imaš, ker očitno boš eden od tistih, ki si nikoli ne priznajo, da niso več sposobni skrbeti zase in zato otežujejo vsem ostalim, da skrbijo za njih.
Aja, ti bi umor rad prepustil medicini. Zdravniku? Naj oni ubijajo, da boš ti imel čisto vest. A se ne bi ti javil, za tistega, ki bi opravljal evtanazijo?