Če si v 2 letih umirjeno naredil 100k, pol ni nič narobe, če jih je treba menjati.Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
pri nealterjevskih voznikih? po cca 2 letih umirjene vožnje se mi zdi malce prehitro? po kolikem času/km vi menjate?
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
pri nealterjevskih voznikih? po cca 2 letih umirjene vožnje se mi zdi malce prehitro? po kolikem času/km vi menjate?
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Renault Megane 2012 letnik. 114000 km in smo sedaj preventivno menjali prednje, so imele še od 1-2 mm. Zadnje so še original.
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Renault Megane 2012 letnik. 114000 km in smo sedaj preventivno menjali prednje, so imele še od 1-2 mm. Zadnje so še original.
Pri 1-2mm jih nisi menjal preventivno ampak si že zdavnaj preko debeline za menjavo.
Ploščica se ne menja takrat, ko pride do železa. Menja se, ko je debelina mesa tanjša od železne plošče. Če je tanjše je velika nevarnost, da se zadeva sesuje pri zaviranju v sili.
Ja, je res tak razpon, s tem da verjetno tiste za 60 EUR so ATE original in z njimi praktično nimaš kaj falit.Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
bremzam ne ravno veliko in tudi ne močno. imam pa 60k km. kakšna je razlika med originalom in kao originalom? cena je za moj avto recimo od 30 do 60 eur (spletne trgovine z avtodeli npr). original (sedaj vgrajen) je pa bil 100 eur i kusur. je res tak razpon?
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Waw... Kaj imate to ploščice iz jekla tisti, ki dosegate 120.000+ km z enimi ploščicami? Ali tko like nonstop bremzate z motorjem?Da pa še zares vprašam - pri teh 127k km - je šlo to večinoma za daljše relacije na AC in v koliko letih si naklepal to kilometrino? Nekako dvomim, da lahko zdržijo ene ploščice 120k km mestne vožnje.