kako dobit paket iz USA brez carine?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne, poštni predal je nekaj drugega.

Sumim, da bi pogled na wikipedijo vse razjasnil. (ali na www.posta.si)
wink-1.gif

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
no za enega carinika...
mene pa zanima, kako lahko ''vi'' carinite stvar, katera sploh ni v redni prodaji, je promo verzija....
šlo pa se je za neko optično napravo iz koreje....

bolj kot mu razlagaš na podlagi katerega kriterija mi bo to stvar carinu, bolj neki filozofia in se vleče z nekimi členi ven...
na koncu sem mu po domače razložil, da on meni ne more carinit audija a8, če sem dobil na provo a3....
se pa vidi, da je lepo ravnal s paketom....verjetno sploh ni vedel kaj ima v roki...na koncu pa je rekel da ne skrbet, da bo vse urejeno.....

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
kako pa te sploh obvestijo, da mors placat carino? recimo narocis neki na ebayu, placas preko paypala..

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Beseda POSTLAGERND je rešitev za tebe in najbližja pošta ob meji.

Tale zadeva bi pa tudi mene zelo zanimala...
zmaga.gif

Ampak verjetno tole že pridno spremljajo naši cariniki in bodo napeli vse moči, da preprečijo naše namere.
grin1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ja ko naročaš, daš pod naslov prejemnika:

Ime Priimek
POSTLAGERND
Spielfeld 4
8471 Spielfeld
Austria

To je naprimer za Spielfeld, ki je aktualen za Štajerce. Računajo ti pa 1€, da za tebe prevzamejo paket. To je to. Potem pa, če imaš možnost sledenja pošiljke, tako veš kdaj pride, drugače pa pokličeš, ko misliš, da bi lahko pošiljka že prispela.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Jaz se dobila domov obvestilo carine oz. pošte, da naj jim posredujem račun na naslov oz. mail, 5 dni kasneje je bil listek z zneskom za carino (priporočeno) v mojem nabiralniku - sem šla na pošto, plačala in dobila paket.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
KSZ
Cariniki mislijo da so najbolj pametni na tem svetu. Večina jih ima narejene fakse iz družboslovne smeri, ko pa pride neka naprava, stroj ali kakšni izdelki se pa vsi imajo za strojnike in električarje. Sami teoretiki in komplikatorji.
rolleyes-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
S tem, da še nič ne vejo o stvareh, ki so osnova. Mater sm bil jezen, ko so začel bit nesramni.

Koliko je sedaj lahko velik znesek iz USA, da je brez carine?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sem povprašal carino pa so mi odgovorili tole :

Citat:
v zvezi z vašim vprašanjem glede višine oprostitev pri uvozu blaga v pošiljkah zanemarljive vrednosti pojasnjujemo, da oprostitev v višini 22 evrov velja tako glede plačila uvoznih dajatev kot tudi glede DDV, ki se plačuje ob uvozu. Nobena od navedenih oprostitev ne velja pri uvozu alkoholnih izdelkov, tobaka in tobačnih izdelkov ter parfumov in toaletnih vod.

S 1.12.2008 se bo začela uporabljati višja vrednost oprostitve uvoznih dajatev oziroma carin za blago v pošiljkah zanemarljive vrednosti, to je 150 evrov namesto sedanjih 22 evrov, medtem ko se oprostitev plačila DDV ob uvozu blaga v pošiljkah zanemarljive vrednosti ne bo spremenila.

Podrobnejše informacije glede uvoza blaga preko pošte so objavljene na naši spletni strani, na naslovu: Uvoz blaga preko pošte .

Torej do 22 EUR ni plačila ne carine ne DDV.

Od 1. decembra pa se ta meja dvigne na 150 EUR ampak ne tudi za DDV ? Če sem prav razumel.
Torej bomo po decembreu za robo v vrednosti 120 EUR plačali DDV, carine pa ne ?

Pol smo tak na istem kot zdaj ... (ker na računalnike ni carine).

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
najboljš je da pošlješ enemu v USA on pa prepakira pa pošlje kot gift in used stuf. Tko js ponavad nardim. Ni ne carine ne ddv

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
10 do 14 dni preko USPS (US Postal service). Daleč najceneje, samo nočejo vsi pošiljati na ta način... Sem naročil na Lensmate eno stvar v vrednosti 24 USD in 12 USD poštnine. Zadevo sem dobil v paketku na dom, s tem da je bila pošiljka odprta na carini, vendar mi niso zaračunali ne DDV ne carine (ki je na fotografsko opremo koliko?)
Drugače pa naročam modelčke vlakov (ki so mnogo cenejši kot pri nas) in diecast modelče risanih junakov preko sorodnika v USA. trgovina pošilja preko UPS ground, zato pošljem na njegov naslov, on pa potem prerepošlje preko USPS na moj domač naslov.

Casiopeia

Pripravnik
9. nov 2008
55
0
6
Khm ... meni tudi ni najbolj jasno to delo carinikov ... Enkrat mi zadeve z ZDA niso ocarinili, drugič pa so isto blago za isti znesek ocarinili ...
uf-1.gif

Gift pa res čisto nič ne pomaga, razen če gre za blago zanemarljive vrednosti ...
jezen.gif

Drugače pa je skoraj bolje prakticitat evropski e-bay (moj najljubši je UK), ker ni nobenih komplikacij s carinami, pa Britanci so zelo ažurni in hitri, pa še hitro se odzivajo na maile, če maš kako vprašanje
smile-1.gif

Casiopeia

Pripravnik
9. nov 2008
55
0
6
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
samo veliko stvari je v usa dosti ceneje kot bilo kje v eu

Ja, to pa je tudi res ... Če pa seštejejo vsi naknadni stroški, pa se potem vidi, kaj se bolj splača
smile-1.gif