kako dobit paket iz USA brez carine?

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
a se to sploh da? imam nekoga v usa, ki bi mi tam kupil zadevo v vrednosti nekje $400, sedaj pa me zanima, ali se da to kako poslat v evropo, brez da placas carino?

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
ce je zadeva velika po merah, se bo definitivno ustavlo na carini. Malo priredi račun, zbij iz 400$ na 50$, bo manj sumljivo pa še manj carine boš plačal.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.135
11.004
113
kod Džej-Zija
Ko bo šla pošta preko carine, ti bojo paket odprli in se na tvoje gift oznake lepo požvižgali. Poiskali bojo okvirno vrednost artikla in če bo vrednost na "računu" močno odstopala, ti bojo carino in DDV opalili na tisto okvirno vrednost, ki jo bojo sami poiskali po internetu, npr. na bolhi, ebayu itd. Zato se kar pripravi, da boš plačal ustrezno carino in DDV.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Meni so poslali obvestilo, da naj jim po mailu ali faksu pošljem račun oz. spletno stran preko katere sem zadevo naročila
smile-1.gif

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Citat:
Uporabnik mtey pravi:
ce je zadeva velika po merah, se bo definitivno ustavlo na carini. Malo priredi račun, zbij iz 400$ na 50$, bo manj sumljivo pa še manj carine boš plačal.

Na tole lahko kar pozabiš
smirk-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Res je. Jaz sem pred časom dobil darilo iz USA, a ker je bilo od pravne osebe, so rekli da to ne velja. In sem jih poslal nekam, pa rekel naj dajo račun da itak gre v stroške
smile-1.gif

V glavnem..carina je hudič.

Se spomnim enkrat, sem bil pri šalterju in pride en možicelj iz MB in prinese neke papirje. Potem pa jih da oni babi tam in ona samo gleda..pa reče..."ja lahko dobim sedaj paket"..ona pa "ne, so se pokvarili računalniki"..on pa "a sem potem prišel zastonj iz MB", gladko ko špricer je bilo nazaj slišat "ja".

Za postrelat.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Zanimivo, da kar sem dobil iz tujine (Azija, ZDA) preko DHL Express, cariniki niso nič šlatali, dobil direktno domov. Ni pa poceni špas tole.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Zanimivo, da kar sem dobil iz tujine (Azija, ZDA) preko DHL Express, cariniki niso nič šlatali, dobil direktno domov. Ni pa poceni špas tole.

Kdo ti je pa carino računal? Ponavadi ti carini dostavna služba. Al pri DHL uvažajo kako drugače?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Parkrat... pa nikomu povedat!
smile-1.gif

Je pa naša carina zelo resno vzela svoje delo. Svoj čas sem prejemal neke zadeve preko kolega v Nemčiji, nič niso odpirali...

EDIT: typo

Nazadnje urejeno:

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Vrednost računa daj na polovico. To te pride okvirno 200$. Ce damo v evre je priblizno 140e. Mogoče celo ne bo treba plačati carine, če se te bojo usmilili. Ker nisi ti kupoval, bo malo težje carini naložiti, zakaj tako poceni. Ampak gre skozi. Ko sem uletel na carino in s sabo robe za vec ko 2000$, je res malo čudno da je 17 palčni laptop le 400e al kolk je naračunala ko je pretvorla iz dolarjev. Kar sem kupil, sem vse naročil na internetu. Spremenil račun, si ga sprintal ter ga imel s sabo. Potem se pa lahko ona tam po joških suka, če se hoče.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Ne preveč nižat ker jim bo edina možganska celica sprožila alarm, da nekaj ne štima.
Naj napiše za največ 100-150€ nižjo ceno od prav.

Lahko pa kakšnega žlahtnika/prijatelja naprosiš, da ti prinese.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Za neke robe iz ZDA ni carine. Je včeraj ravno nekdo dal link na predpis/zakon/kajpačje.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Citat:
Uporabnik mtey pravi:

Na tole lahko kar pozabiš
smirk-1.gif

Pa ravno z ebayem imam te izkušnje! Trikrat mi jih je že uspelo okgrog prenesti za dražje zadeve.

Najprej seveda prosiš, da pošiljatelj ne priloži računa ali ne poda vrednosti stvari. Carina zahteva račun, jaz jim sprintam stran od ebaya s tem da premečem vse kar se da! Številko avkcije da je ne morejo najti, datum dražbe dam starejše od 4 mesecev, vrednost itak, skratka vse kar je potrebno.

Do sedaj mi je že uspelo priti čez z zelo zmanjšano carino in tudi brez carine so morali dati saj je bila po novem vrednost pod limitom
cheer.gif

B81

22. jul 2007
37.677
10.958
113
KSZ

Če se naroči Iphone prek pošte, se lahko pošlje kot darilo. pa tudi dosti stane, tako da ne vem....

Sicer pa če oni ona drugo strani izda račun za 30 usd, kaj to našo carino briga, če stane 500 usd?

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
SAMO TOLK ZA INTERMEZZO. TALE FORUM BEREJO TUDI CARINIKI.

SE SPRAŠUJEM KAKO SE POČUTIJO, KO UGOTOVIJO, DA STE JIH NA SUHO NATE...LI.
JAZ SE SLABO.
NAJEBEJO PA POL STRANKE....