Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Na mojo plačo dobim na 30 let max 40k € kredita......KAKO NAPREJ? NASVET?
Maš službo zame 1000€ + ?
Saj ti nisem fouš. Ampak daj povej, kaj si pa NAZAJ naredil, da bi bi ti bilo ZDAJ in NAPREJ bolje? Koliko si vložil v izobraževanje? V čem si dober? Če si v nečem dober, zakaj tega bolje ne vnovčiš? Razumi, da imaš tako, kot si si sam napravil. Samo zato, ker delaš 8 ur si še ne zaslužiš nujno toliko kot nekdo, ki se je trudil, da bo na trgu dela veliko vreden. Še vedno je čas, da razmisliš kaj bi lahko počel, mogoče šel na svoje, karkoli. Denarno se usmeri pa bo
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ampak daj povej, kaj si pa NAZAJ naredil, da bi bi ti bilo ZDAJ in NAPREJ bolje?
Citat:
Uporabnik Trupl0 pravi:
Če se strinjaš pa povej kaj bi moral narediti?
Citat:
Uporabnik Trupl0 pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ker sem si ga lahko? Eni si pa kupijo dober avto. Jaz imam pač cliota. In če grem pred fabrko v kateri delajo tisti, ki ne morejo do stanovanj, je 3/4 avtov boljših od mojega. Tudi to nekaj pove.
Novega golfa si je pač lažje kupit kot novo stanovanje za 90k....
Samo potem ravno taki jokajo kako se ne da...
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Citat:
Uporabnik Trupl0 pravi:
Glej, veliko današnje mladine je zafurane. Redko kdo ima zdrave delovne navade. Od tega, da v osnovni in kasneje v srednji šoli špilaš frajerja, na dolgi rok ne boš imel nič. Govorim iz lastnih izkušenj, a mi je zadnji cajt iz riti kapnilo v glavo. Ko države nisem moral več "izkoriščat" (štipendija, delo preko ŠS,...), sem moral it delat. Tako sem ugotovil, da na dolgi rok tudi tako ne bo šlo, sem se poleg službe vpisal v izredni študij. Ves čas dela sem pridno šparal, prišparal veliko več, kot sem kdajkoli mislil da se lahko, v službi sem si pridobil zaupanje delodajalca, le ta pa mi je plačal polovico šolnine, pa tudi prihodnost me čaka pri njem... Če le nisi napačen človek, potem tudi ni problema dobiti punce, s katero je taka pot še lažja... Nekaterim službe omogočajo še to, da lahko zraven malo "fušajo" in še tako zaslužijo nekaj denarja...
Naj zveni še tako zguljeno, ampak treba je zagrabit vsako priliko, ki se ti ponudi za izobraževanje in delo... Sam sem poleg dela moje izobrazbe delal še vsa druga dela: od mizarja, čistilke, hišnika, vzgojitelja v vrtcu, do kelnarja in še mnogo drugih reči... Denarja res da nisem nič prišparal, ampak sem si pridobil zdrave delovne navade, ki mi sedaj še kako pomagajo pri delu. In delo je potem vsakega 10. v mesecu ovrednoteno, in to vrednost potem enkrat ovrednostiš v druge stvari, kot je npr. stanovanje. Če bodo starši kaj primaknili, bom toliko bolj vesel, ampak se v gradnjo oz. nakup ne mislim podat dokler ne bom 100% prepričan, da lahko speljem vse sam... Seveda bo potrebno tudi nekaj kredita, ker blaznih denarjev ne služim, vendar bo tudi tako šlo...
Če na kratko povzamem, zakaj sem se strinjal z zgornjim postom: v mladosti se moraš marsikaj naučit, da lahko kasneje vse to izrabiš... Če pa prej na riti sediš, in čakaš da ti vse na pladen prinesejo, pa odpiraš take teme...
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Tam kjer sem jaz je obup
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Kaj vse ne bi Slovenec naredil za nepremičnino, dober primer so že dediščine.
Načeloma pa je ri nas dosti velik delež lastništva in zato se tudi dosti lahko prenese na otroke, vseeno pa me zmrazi ko nekdo razlaga drugim, kako je s svojim denarjem kupil stanovanje, na koncu pa se izkaže da je bilo podedovano, da so dali starši 90% dnarja, da je pač padlo z nekje in podobno. Taki potem radi še delijo nasvete v smislu, če sem jaz lahko z mojo plačo, potem lahko vsak, ali pa da se da s poštenim delom priti do stanovanja in razne podobne farse.
Nimam nič proti staršem, ki znajo poskrbeti za potomce, slava jim, motijo me le zgornji ljudje.
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Kaj vse ne bi Slovenec naredil za nepremičnino, dober primer so že dediščine.
Načeloma pa je ri nas dosti velik delež lastništva in zato se tudi dosti lahko prenese na otroke, vseeno pa me zmrazi ko nekdo razlaga drugim, kako je s svojim denarjem kupil stanovanje, na koncu pa se izkaže da je bilo podedovano, da so dali starši 90% dnarja, da je pač padlo z nekje in podobno. Taki potem radi še delijo nasvete v smislu, če sem jaz lahko z mojo plačo, potem lahko vsak, ali pa da se da s poštenim delom priti do stanovanja in razne podobne farse.
Nimam nič proti staršem, ki znajo poskrbeti za potomce, slava jim, motijo me le zgornji ljudje.