Kako boste prišli do lastne nepremičnine?

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Recimo lizing...k itak ni druge možnosti...
10.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
V praksi je to tko, da se prihranki plemenitijo tako, da niti inflacije ne lovijo.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Ja zadnej čase res moram modelko iz skladov poklicat in vrašat koliko sem letos pridobil
hysterical-1.gif

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
V praksi je to tko, da se prihranki plemenitijo tako, da niti inflacije ne lovijo.

Napisal sem "na takšen ali drugačen način", tako da se ne omejuj le na banke. Seveda ne trdim, da je to lahko, niti da je brez tveganja. Vsak si mora najti svojo pot, ki mu ustreza, kar pa je že vredno svoje teme.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Omejujem se na tisto, kar je dostopno sleherniku.
Da nese fičnike na banko in jih veže za xy časa.

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Stanovanjski problem je rešljiv, če bi vsi faktorji v formuli imeli limite, tko pa random eskalirajo v -:
1. Če en sorodnik ne bi šparal nepremičnine ne vem za kaj ali koga, ampak se drži reka "to je moje in tko bo dokler ne umrem", pol se nič ni da. Tu pogrešam medgeneracijsko sodelovanje.
2. Nepremičninske agencije podn od podna. A sploh znajo tržit nepremičnine? Brskam na nepremičnine.net, večina lastniških stanovanj se podaja prek agencije. Mislim nesposobni so do konca, niti sami se ne pozanimajo glede mikro in makro lokacije niti ni slik stanovanja ali tlorisa, opis je porazen. Provizije pa znajo nabijat, hvala lepa za tako uslugo. Če si lastnik stanovanja, ki ga agencija "trži", te pa non stop kličejo pa sprašujejo podrobnosti, mislim pol jih ne rabim, se bom sama spogajala.
3. Gradbeniki... pojma nimam po kateri formuli to oni računajo 1m2? Če je tu kdo iz stroke naj razloži, ker pomoje un znani ekonomistični x6 tlele ne zdrži. Naj mi en razloži to računico 1m2=3000 EUR z vsemi stroški (zemljišče, papirologija, delo, material...)
4. Plače...................pa en dolg premor..............pa en vzdih...............mislim, če primerjam svojo plačo s plačo delavke v Muri sem zanjo bužovan, če jo primerjam z Bavčarjevo sem pa revežka.........random...zaslužim kr ok samo ne tolk, da bi točka 5. zadovoljila moje potrebe po kvalitetnem bivanju.
5. Banke... tu se pa sploh ne bom v podrobnosti kreditiranja spuščala, ker mi tipalke skočjo pokonci, ko gledam te obrestne mere.
6. Država in njeni davki, naj citiram Obamo:"I will cut taxes - cut taxes - for 95 percent of all working families, because, in an economy like this, the last thing we should do is raise taxes on the middle class. "

Zdaj pa ne rečt, da jamram, ker sem se že pred leti odločila, da je boljša naložba v znanje kot pa v nepremičnino in zaenkrat še nisem prišla do boljše rešitve. S poštenim delom pa tudi ne prideš daleč, lahko pa mirno spiš, to je pa tudi že ponarodel rek dandanašnjih dni.

smirk-1.gif
majč

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:
2. Nepremičninske agencije podn od podna. A sploh znajo tržit nepremičnine? Brskam na nepremičnine.net, večina lastniških stanovanj se podaja prek agencije. Mislim nesposobni so do konca, niti sami se ne pozanimajo glede mikro in makro lokacije niti ni slik stanovanja ali tlorisa, opis je porazen. Provizije pa znajo nabijat, hvala lepa za tako uslugo. Če si lastnik stanovanja, ki ga agencija "trži", te pa non stop kličejo pa sprašujejo podrobnosti, mislim pol jih ne rabim, se bom sama spogajala.

smirk-1.gif
majč

danes kličem glede enega oglasa za najem stanovanja....se nihče ne oglasi.

me čez 3 urce nekdo kliče nazaj ter 1x pozvoni....ok si rečem...nekdo se je zatipkal in potem vrgel dol, kličem nazaj...in reče....sem agencija ta in ta...pred nekaj časa ste me klicali.

ma naj gre nekam s tako agencijo, ki tolče socialca......čudno da niso poslal tistega sms-a....sem brez denarja pokliči me nazaj :S.

in potem pričakujejo ob sklepu posla enomesečno najemnino....aka. 500€
uf-1.gif

aja šlo je pa za nepremičnine TOP LINE d.o.o......ma ko jih je** so me razočarali totalno

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.755
6.747
113
pri taščici
@all:

Nekako imam občutek da vsi čakamo kje bomo kaj poverbali, da bomo čim prej tisto prodali, s kupnino šli za dva mesca okol sveta, ko pa pridemo nazaj pa na alter jamrat kako bomo kupili nepremičnino.

Tisti ki zasluži uradno manj kot jurja, res lahko samo sanja o stanovanju, tisti ki pa je priden pa najbrž lahko še jurja domov prinese (neobdavčeno!)
Dokler se bodo dacarji smejali skupaj s tajkuni, me nič ne moti tisti ki nekaj 100 evrov mesečno "ukrade" državi zato da lahko preživi družino.
Ker s 500 evri (dve socialni podpori pa OD) pač ni možno preživet družine tudi če na rdeč križ in karitas hodi po pakete.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Citat:
6. Država in njeni davki, naj citiram Obamo:"I will cut taxes - cut taxes - for 95 percent of all working families, because, in an economy like this, the last thing we should do is raise taxes on the middle class. "

Tole je bistvo. Zgolj in samo to.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Heh, problem pri nasih bo, da smatrajo za srednji razred tam do nekje 1k EUR, potem si pa ze tajkun.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Sej po novem bo, kot izgleda, se ultra tajkunski razred (nad 1200 EUR), kateri bo obdavcen samo 50%. Cez pol leta pa bodo verjetno uvedli se hiper tajkunskega s 70% obdavcitvijo pri 1400 EURih.

Prekleti deb.ili.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Misliš?

Kolkr poslušam navihanega ministra Križaniča... bi dejal, da se nam prej kot to obeta EDS. Janša ni mel jajc to speljat, tile pa zgleda bodo.

EDS - 100%
evil.gif

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
v parih korakih do nepremičnine

- nehati bom gledal/a tv, ki me poneumlja in namesto nasvetov za počitek ponuja ogled revščine, tajkunov in ostalih stvari, kater delajo večino ljudi jeznih
- imeti nekoga pomeni, da imaš nekoga ki ima jasno misel kot ti v zvezi s nepremičnino in je pripravljen narediti/se odreči marsikaj kar ima sedaj - recimo sobotni žuri do onemoglosti
- mojim staršem ki so še iz zlatih 80 z miselnostjo komunizma sem pokazal in dokazal, da s penzijo, ki jo bosta dobila čez 10 let ne bosta mogla vzdrževati 3 sobnega stanovanja
- tako smo kupili lepo novo 1 sobno stanovanje, ki je pokrito z vsemi stvarmi, ki sta jih že sedaj imela... in ker delata v strogem centru je vlak ideal za njuno vožnjo...
zakaj 1 sobno? ker je kompletno opremljeno stanovanje koštalo 95k€ ... in ko v kurilni sezoni stroški stanovanja ne presežejo 200€ (z tf, tv, plinom, elektriko) je zanju to zmaga na polni črti... plus poleti imata klimo da ni prevroče.. in zakaj 95k€... to v realnosti pomeni 23 let kredita po 550€ na mesec (libor)...
- in še nekaj.... hipoteka prestavlja največji problem... 100% hipoteka za kredit pač ne obstaja... zato so še njeni starši priskočli in dali kot hipoteko zazidljivo parcelo... k sreči ker jo imajo... in ni nobenih planov z njo... se pravi 2 hipoteki na novo stanovanje...
- konec mesecca je vedno kriza, ampak misel da bova nekoč imela nekaj dati naprej najinim otrocem, tako kot so naši starši dali meni in njej je neprecenljivo... in v teh težkih časih ko se vsi pritožujejo imava midva polno dela.. in ko ne delava in imava preveč časa zase, gledava kako bi lahko najih standard izboljšala... in se ne sekirava...

na organ mi pa gredo ljudje ki jamrajo... samo takih je večina... in na božični večer prižgem televizijo in gledam pop tv.. in vidim kako mama joka da nimajo nič denarja - imajo pet, šest otrok, najmlajši ima par mesecev... ma u [censored]... vzet vse otroke, če ne zna tip tiča ven vzet preden je konec... naj imajo enega pa za tega maksimum, kot pa 10 trapastih in okuženih z virusom butastih staršev... pa še cvetka.... 300€ na mesec za elektriko... jaz jo imam 60€ pa imam za 40% preveč...sicer je pa najlažje na karitasu pobirat pakete in jokat po televiziji... in izkoriščat majhne otroke za vzbujanje sočutja... tako kot proklete jehove priče, vedno pripeljejo zraven kakšenga majhnega...

aaaa

zdej se pa bolje počutim...
smile-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
taki kot si ti so najbolj pametni kako je lahko priti do stanovanja.

starše si strpal v 1sobno stanovanje, +vzel si 2hipoteki
bonk.gif

če si takšen car zakaj potem nisi zastavil svoje parcele ali stanovanja
confused-1.gif

aja ker je nimaš
smirk-1.gif

in kaj tebe briga koliko otrok imajo ene družine. enim je bolj važno da imajo otroke, drugim pa da imajo vsaki 2 leti novega golfa, ki ga dobijo od firme v kateri delajo.
a če si "reven" nimaš pravice do potomcev
confused-1.gif