Kako bo če se zgodi Grčija?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Na takega, ki si zaradi karijere ne privosci otroka, pa res ne morem bit ponosen,..
...vsaj v tem smislu je enkrat nekaj napisal, ce se prav spomnim

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Evrofil s 10 000€ mesečne plače ni nek bogataš

Da se ti rjeci pozlate!
cheer.gif

Upam, da ne zivite vsi v neki zajebani iluziji, ker v tujini padata z neba brezplacno mana, mleko in kaviar? Ker jaz, recimo, danes delam ze tocno (ker sem na telefonu ves cajt) 7h 12m...

V VB si "border of upper middle class" ko imas 80k bruto na leto na zaposlenega v familiji. 100k je pa meja za upper class... Privatno bancinstvo se zacne pri 150k.

Povprecna placa? 26.500 GBP (aka 31k EUR), kar pomeni da na mesec dobis ven: £1,736.55

Kar je tako... V primerjavi z Caplom je to neverjetna kolicina denarja, ampak v resnici je pa najvec... tam nekje za prvo silo sprejemljivo, ce ne zivis ali delas v Londonu.
frown-1.gif
Dva z tako placo nekje na "metroju" bi komaj zbrala za bolj bogo dvosobno stanovaje... Zato pa velika vecina mladih najema samo sobe v vecjih stanovanjih. Ce gres pa ven iz mesta je pa potem karta za vlak (na avto pozabi) bogata v ceni - 34 minut ven kjer zivi kolega placa 3.7k GBP na leto, ampak ima vsaj to dobro stran, da gre lahko pes iz zelezniske do pisarne, drugace je se mesecna za metro v sliki...

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Vprašanje je, če ti sploh ustvariš za 1.700 funtov+.

Vsak, ki je privatnik dobro ve, koliko dela in truda je treba vložiti, da pokrije, stroške, prispevke in da kaj ostane za kruh.

Ti pa verjetno lupiš plačo na račun firme, ki prodaja robo, ki se plača iz zadolžitve.

Ko bo poknil tudi tisti balonček, boste morali cene spustiti ali se posloviti.

Ko se pipica zapre, se potrošnik poslovi, ker se ne more več zadolževati. Če bi pa iz rednega kupoval artikle pa vsi vemo kakšne bi morale biti cene.

Skratka ustvarjanje na račun dolga drugega.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
In za takšno bedo greš prodat svoje življenje, živiš ko včasih busanci pri nas, pa še oni so imeli eno bazo v domovini, kamor so se vračali za praznike.......
.....sej zato pa hočeš de bi mi za 200€ fejst delali, ...žlehtnoba!!!!!!

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Nenene... povedal sem kaj je povprecna placa - nikjer nisem rekel, da imam povprecno, amapk 10k na mesec me pa vseeno ne placajo... Bi bilo pa lepo. No, saj mam se ene 35 let delovne dobe pred seboj, bomo ze prisli do tja
smile-1.gif

In capl, prosim razumi, NIKOMUR ne privoscim, da bi delal za 200 EUR na mesec. Ampak, ce je to vse kar ti je nekdo pripravljen placati za tvoj prispevek, potem je pac to to - ali vzemi, ali pa najdi nacin, kako ta prihodek povecati. Ne pricakuj pa, da se bos smilil meni, da ti bo pomagala drzava, ali da bi se kdo drug moral zaradi tega slabo pocutit.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
še za 500€ eurov se mu rajši poserjem šefu na mizo, kot pa da se tak norca z mene dela.. za 500 eurov dobim jaz socialne od države pa nič ne raim delat, tak kot večina folka v slo

doma al delat?

Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
še za 500€ eurov se mu rajši poserjem šefu na mizo, kot pa da se tak norca z mene dela.. za 500 eurov dobim jaz socialne od države pa nič ne raim delat, tak kot večina folka v slo

Et, voila. Kdo pa tvojo socialno placa?

Aja, tisti ki DELAJO. Right. Torej, si kaj - lopov, ki krade denar tistim ki nekaj ustvarijo? Nekje na istem nivoju kot "Hilda and company", ki neposredno krade - ti se pa v tem primeru posredno zaziras na vse ostale v druzbi?

Vsi imate velik gobec, kaj MORA drzava in MORA "druzba" vam dati, da bi pa za trenutek pomislili, da bi ji kaj vrnili (recimo, ne vem, preko davkov, recimo, saj ves, tistih ki jih zaposleni placajo, lenuhi pa ne?), oh, ne, to pa ne.
smile-1.gif

Da citiram z med.over.net:

Citat:
Prav nič ti ne zamerim ali privoščim, mislim pa si, da bo država v bližnji prihodnjosti morala znižati višine socialnih transferjev.
Logike v tem, da s socialnimi transferji več zasluži nekdo, ki sedi doma, kot nekdo, ki je zaposlen in prejema plačo, ni.
Vsaj zame ne.

Poleg tega bi ukinila vrtec za otroke, katerih starši so doma in niso aktivni iskalci zaposlitve.
Tu mi pa dvigne pritisk - če se vam ne splača delati, potem vsaj skrbite za lasten zarod.
mesta v vrtcu otrok, katerega mama po svoji želji ostaja doma, ne potrebuje.
Potrebuje pa ga otrok, katerega mama je zaposlena.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
et voila.. ke s tabo? Zakaj bi raje na socialni? ker majo tile več pravic kot tisti ki delajo.. Zakaj bi mene mogla vest pečt če pa vsi tako delajo? Naj država malo spremeni nizke plače pa bo :D..

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
. No, saj mam se ene 35 let delovne dobe pred seboj, bomo ze prisli do tja
smile-1.gif
Zaj ga pa že orng serješ, niti največji optimist ne more pričakovat, da bo sistem zdržal še 30let....
s kom bo poslovala tvoja firma, če bomo vsi na kitajskih plačah?....ne vsi, samo manjšina bo še sploh imela plače
naj te potolažim, manj kot ti plačajo, manj ti bodo nekoč ukradli
evil.gif
...ne glih nekoč, mogoče že prav kmalu

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Capl,

Fiancno/monetarni sistem ne bo propadel iz preprostega razloga: ker mu ljudje ne bodo pustili, da propade. Saj se strinjam, da ni idealno stanje, ampak - kaksna je pa druga opcija? Po moznosti taksna, ki bo delo in individualni prispevek se vedno nagrajevala, ki bo obdrzala razvoj na normalni stopnji, in kjer ne bomo vsi posiljeno in prisilno enaki?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
et voila.. ke s tabo? Zakaj bi raje na socialni? ker majo tile več pravic kot tisti ki delajo.. Zakaj bi mene mogla vest pečt če pa vsi tako delajo? Naj država malo spremeni nizke plače pa bo :D..

"Naj država malo spremeni nizke plače."

Aham. Davke naj zniza pa socialne transferje ukine, dajmo s tem zacet.
smile-1.gif

Sice pa - da bi pa sam za to kaj naredil, to pa ne? Mora zate poskrbeti nekdo drug - v tem primeru, drzava?

Si res tako nesposoben?

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
glede socialnih pa davkih pa ti dam prav :D

jaz ne bi mogo doma cele dneve posedat, nisn za to
smile-1.gif
se pa najdejo naprimer bogati ljudje, ko si svoj dohodek prikrijejo da še dobijo dodatne otroške in dobi starejši otrok polno štipendijo, skoraj tako veliko kot je minimalec, ker ne presegajo limita, v šolo pa se vozi z novim passatom :D.. al pa se mamica označi za samohranilko da dobi bonuse od države, medtem ko vbistvu s fantom živita skupaj :D tu se naj nekaj spremeni..

in če lahko oni ki majo denar skubijo državo, ne vidim potem razloga zakaj je ne bi tudi tisti, ki res nujno potrebujejo denar..

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Dokazano je, da je trenutni sistem delujoč samo določen čas, da se pa bliža konec, pa opažamo vsi,
elita, ki pa vozi ta sistem,pa dela na tem da preide vse in to res popolnoma vse v njihove roke, neka sorta modernega fevdalizma,
zato propad umetno pospešujejo, ker normalno bi pa res deloval vsaj še naslednjih 100let.