Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ne živiš tu in ne poznaš razmer ter kako ljudje živijo.
Z našim denarjem iz tujine lačne prepričevati, da so siti pa ni najbolj brihtna poteza.
"Našim" denarjem? Pray, tell, kako je "vaš" denar tisto kar mene multinacionalka plača? Multinacionalka, ki, BTW, prav v Sloveniji NIMA vec podruznice - kdo lahko ugane zakaj smo Balkans preselili v Zagreb, ceprav je bila firma v Sloveniji prva odprta?
Sem kaj zamudil, ali tudi ti zivis v zmoti, da sem Evrokrat?
Sicer pa, kje sem komurkoli rekel, da je sit? "#evrofilovi posti for Dummies":
* Vsak je odgovoren sam zase
* Drzava ne bi smela biti (brezpogojna) socialna ustanova
* Nihce nima pravice, da bi dolocal v kaksnem odnosu je posameznik do delodajalca ali do drugega posameznika - ce je delodajalec pripravljen placati X in delavec pripravljen za to delati - kje je problem?
* Slovenska dohodnina in davki so nerealna neumnost ki se je lahko spomni samo zblojen um
* Drzava bi morala storitve, ki se jih da "outsourcati" na trg, tistih pa, ki se jih ne da/jih noce pa neposredno zaracunavati pri uporabi, ne skozi nemogoce davke (op.a.: Preden kdo prijavi, da se to ne da -
Serco Group)
Kdo je pa lacen in kdo ne je pa meni popolnoma vseeno - kaj naj jaz naredim? Naj grem, in se na barikadah bojujem proti sistemu, ki vsaj meni popolnoma ustreza? WTF? Tisti, ki res ne morejo lahko kadarkoli pridejo in povejo kaj rabijo - bom z veseljem se naprej pomagal. Ostali pa - ce vam kaj ni prav v Sloveniji imate se 26 (kmalu 27) drugih drzav, v katerih se lahko namalate en dan, in ste (v skoraj vseh) naslednji dan ze zaposljivi... Edino sluzbo si je treba najti sam, na pladnju ne bo nihce prinesel 1.500 EUR (ki je, ce prav stekam, bajeslovna stevilka s katero operiramo?)
Aja, ne, to pa ne. Bomo raje doma (15km do sluzbe? OH THE HORROR! - prakticni primer, Sivilje po propadu IUV ki se pa v Ljubljano RES ne bodo vozile!), se pizdili nad drzavo in tajkuni (prakticni primer: capl), in pricakovali, da bo drzava sparala povsod (prakticni primer: pol uporabnikov v forumu Politika), RAZEN na tistem kar mi dobimo od nje.
Da best. Lepo se imejte. Pridem kupit Smarno Goro po tem, ko boste kaksno leto pod prisilno upravo EU in IMF.