Kako 16 mesečniku reci NE?

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Oh, kako prozorna forumska finta. Vidiš, zato ti nisem odgovoril, ker mi je popolnoma jasno, da se boš poskusil obesit na vsako malenkost in me poskusil diskreditirat, češ, kaj boš ti, teoretik nam pamet solil. Na tvojo žalost nisem teoretik ampak praktik
smirk-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
A lahko samo se eno vprasanje?

Hodijo, ali bido hodili tvoji otroci v Montessori vrtec, in se prehranjujejo striktno vegetarjansko?

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
sem kar vesel, da se obstajajo starsi, ki znajo udarit svojega otroka, ko si to zasluzi ne pa eno samo crkljanje in razvajanje. otrok ze pred prvim letom dobro ve koga lahko prenasa okoli prsta in koga ne.

MX razlaga o psih mi je tudi vsec
hysterical-1.gif

Ampak imate pa precej slabe vesti, ko se takole trepljate po ramah in eden pred drugim opravičujete nasilje...

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Nismo ne vegetarianci, niti ne hodimo v vrtec Montessori (hmm, kaj to sploh je?). Viški vrtci so se mi zdeli kar vredu!

Namiguješ, da sem fan permisivne vzgoje?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Nismo ne vegetarianci, niti ne hodimo v vrtec Montessori (hmm, kaj to sploh je?). Viški vrtci so se mi zdeli kar vredu!

Pa, um, ja...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
sem kar vesel, da se obstajajo starsi, ki znajo udarit svojega otroka, ko si to zasluzi ne pa eno samo crkljanje in razvajanje. otrok ze pred prvim letom dobro ve koga lahko prenasa okoli prsta in koga ne.

hysterical-1.gif

Ampak imate pa precej slabe vesti, ko se takole trepljate po ramah in eden pred drugim opravičujete nasilje...

Froca je treba scotat ko si to res zasluži! Ko sem čuval nečaka in ga za 25 sek pustil samega v bani mi je stočil
ene 10 vrčkov vode iz kadi, pa je točno vedel da se to ne dela, sem ga cufnil z vode, nagrobo obrisal in počil spat,
se je drl ene 10 minut, pa ga nisem šmirglal. Ni zadeve ponovil.

Enkrat mi je ipiko spustil. Se vrgel na tla in začel cepetat ker ni smel k sosedom, roko sem mu skoraj spipal ko sem ga
odvlekel v kopalnico pod leden tuš. V živlenju mi ni več tega naredil, ne meni ne staršem. Otrok me pa naravnost obožujem
ampak ve da ko ga biksa bo tukaj kazen brez usmiljenja in razne sladkarije pri meni hitro splavajo po vodi in to v takem smislu,
da me zraven gleda ko jem njegovo slaščico po malici. Tut igralne minute mu odtegnem, štorijo pred spanjem,...

Zadnjič sma mela deal, da pride od sosedov ko mu zapiska ura. Nadel sem mu staro casio in mu nastavil alarm tako da
je mel eno uro časa, pa modela ni bilo domov še nadaljnih 20 minut. Itak ga z strešne okne vidim direkt na dvorišče, tako da
sem čakal kdaj se bo sam spomnil.

Pa ni bilo kečapa k hrenovki (obožuje ga), več solate kot je deal, manj sladek kakav - smetana. Jaz pa sem si njegovo smetano
zvrhano nabasal na svoj kakav, in hrenovka je plavala v kečapu. Nič risanke, nič štorije.

V četrtek je prišel predčasno domov, da se boji, da ura ni zvonila, ker je že tak dolgo zunaj...

Zdaj je star 6 in ta trik s hrano vžiga totalno. Nesme pa človek met slabe vesti ker je otrok pač lačen. Ta lahkota ga vzgaja.
Sestra sicer tega ni zmožna, ker se ji začne jokat, pri meni pa mu je jasno že iz jasel, da jok pri meni ni plačilo za gušte.

Pa tamail pravi da ko bo vlki bo stric po poklicu.
hysterical-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Koliko otrok imaš in koliko so stari?

Ziggy...to vprašanje je kar na mestu!
Lahko je zganjat teorijo dokler nimaš doma praktičnega primera (ki je doma 24 ur dnevno, 7 dni v tednu, 365 dni v letu)....kar sene da primerjati z žlahtinim otrokom, ki ga vidiš, mirkaš, paziš par ur ob kaki priliki.

....................................................

Pa to...da daš otroku eno čez rit (ko preseže vse meje zdravega razuma) ni PRETEPANJE OTROK in psihofizično mučenje (kdor tako misli je sam zrel za strokovno obravnavo na usnjenem fotelju)....ampak včasih je pač treba postavi otroku mejo.

Sam imam dve nadebudnici, karakterno različni kot dan in noč, pa moram rečt, da se izogibam vsakršnemu dvigovanju roke, samo včasih enostavno ne gre drugače kot da daš eno po riti (v 99 % primerih zadošča že grožnja, da jo bo dobila...pri starejši (4,5), z mlajšo (2) že po defoltu ni problemov).

Otroci pač vedno izsiljujeo in nategujejo do konca (do meje) potem pa je od staršev odvisno kje je tista meja, in kako odreagirajo ko se gre preko nje.

Po mojih izkušnjah so ravno tisti otroci najbolj problematični, kjer jih starši obravnavajo po sistemu: ' O ti ti ti, o fi fi fi, ja tega pa ne, joj, mihec ti nagajivček...(on pa z igračo tolče po njej oz. njemu)....
crazy1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Kako bi ti rešil ta problem?

Tabasco na mesto kjer grize. Bi zagrizla 1x pa nikol več.

Se ponavljam ampak; dosti metod ki jih uporabljamo pri malih psih še kako vžgejo pri otrocih, nenazadnje so
oni ko so malčki tudi samo male primitivne živalce... (primitivne v smislu pač da pogov ne pomaga ker ne razumejo drugače
kot fizično)

Seveda. Najbolje, da je cela nazamana s tabascom. Kako pa veš, kam te bo ugriznil?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Poleg tega je pa ogromno odvisno tudi od otrok samih. Jaz jih recimo nisem nikoli fasal, ker sem bil pač priden otrok. Moj otrok jih je pa že fasal od moje mame (eno po nagi riti), pa sta bila le dva tedna skupaj na dopustu. Nekateri otroci so pri uveljavljanju svoje volje bolj vztrajni, nekateri manj. Jaz sem vesel, da je moj otrok bolj vztrajen in odločen kot jaz, pa čeprav imam jaz več dela in sivih las z njim. Zato nikakor ne zdrži teorija, da se otroka nikoli in nikdar ne sme "po riti". Nekaterih niti ni potrebno, ker se že po naravi povsem podredijo volji staršev.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:

Pa, um, ja...

Kje pa, sploh ne. Smo imeli v vrtcu eno skupino, kjer otrokom nikoli niso česa prepovedali. Katastrofa, nikoli ne bi dal mulca v kaj takega!
bonk.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Če bi Nigel prebral mojih nekaj prispevkov v tej temi, bi že sam ugotovil, da imam doma mulca tako, da ne teoretiziram.
Sicer pa, povedal sem samo svoje mnenje - da udarci pri vzgoji po mojem mnenju niso potrebni, če se zadeve lotiš na pravi način. Meni uspeva.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:

hysterical-1.gif

Froca je treba scotat ko si to res zasluži! Ko sem čuval nečaka in ga za 25 sek pustil samega v bani mi je stočil
ene 10 vrčkov vode iz kadi, pa je točno vedel da se to ne dela, sem ga cufnil z vode, nagrobo obrisal in počil spat,
se je drl ene 10 minut, pa ga nisem šmirglal. Ni zadeve ponovil.

Enkrat mi je ipiko spustil. Se vrgel na tla in začel cepetat ker ni smel k sosedom, roko sem mu skoraj spipal ko sem ga
odvlekel v kopalnico pod leden tuš. V živlenju mi ni več tega naredil, ne meni ne staršem. Otrok me pa naravnost obožujem
ampak ve da ko ga biksa bo tukaj kazen brez usmiljenja in razne sladkarije pri meni hitro splavajo po vodi in to v takem smislu,
da me zraven gleda ko jem njegovo slaščico po malici. Tut igralne minute mu odtegnem, štorijo pred spanjem,...

Zadnjič sma mela deal, da pride od sosedov ko mu zapiska ura. Nadel sem mu staro casio in mu nastavil alarm tako da
je mel eno uro časa, pa modela ni bilo domov še nadaljnih 20 minut. Itak ga z strešne okne vidim direkt na dvorišče, tako da
sem čakal kdaj se bo sam spomnil.

Pa ni bilo kečapa k hrenovki (obožuje ga), več solate kot je deal, manj sladek kakav - smetana. Jaz pa sem si njegovo smetano
zvrhano nabasal na svoj kakav, in hrenovka je plavala v kečapu. Nič risanke, nič štorije.

V četrtek je prišel predčasno domov, da se boji, da ura ni zvonila, ker je že tak dolgo zunaj...

Zdaj je star 6 in ta trik s hrano vžiga totalno. Nesme pa človek met slabe vesti ker je otrok pač lačen. Ta lahkota ga vzgaja.
Sestra sicer tega ni zmožna, ker se ji začne jokat, pri meni pa mu je jasno že iz jasel, da jok pri meni ni plačilo za gušte.

Pa tamail pravi da ko bo vlki bo stric po poklicu.
hysterical-1.gif

če je to res pa da nisi spet malo preveč sanjal, potem tvoji podvigi očitno dobro funkcionirajo. tak da ko bom sam mel froca te dam pod speed dial na 2
grin1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Kako bi ti rešil ta problem?

Tabasco na mesto kjer grize. Bi zagrizla 1x pa nikol več.

Se ponavljam ampak; dosti metod ki jih uporabljamo pri malih psih še kako vžgejo pri otrocih, nenazadnje so
oni ko so malčki tudi samo male primitivne živalce... (primitivne v smislu pač da pogov ne pomaga ker ne razumejo drugače
kot fizično)

Seveda. Najbolje, da je cela nazamana s tabascom. Kako pa veš, kam te bo ugriznil?

Malo mu nastaviš.

Recimo če stoji, in se postaviš polek njega, je najve možnosti da te pajsnev roko, pod malim prstom v ta predel,...