medsoseski odnosi, kaj pa drugega :(

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ksz

Na občino (ne upravno enoto) po lokacijsko informacijo (ni brezplačna), tam ti pišejo odmiki. Ograja je enostaven objekt, ne rabiš gradbenega, samo soglasje, če postavljaš na mejo. Če se odmakneš (običajno pol metra), potem ti do 2m (glej lok. inf.) nihče nič ne more.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Ena od možnih rešitev je tudi, v kolikor je meja proti sosedu ravna, razparceliranje 1m proti sosedu. Plačas 2 termana in postaneš sosed samemu sebi. Tist meter sveta požalvaš in od tu naprej delaš skorajda kar hočeš. Kar se gradnje tiče. Kompost je še zmeraj lahko na termanu.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
- kaj bi vi postavili vmes?
Enostavno. Na mejo postavi 4 m visok zid kot ga imajo v Gazi.

Tako ti ne bo treba gledat kretena. Pa preden ti ga bo inšpekcija podrla, bo trajalo najmanj 20 let....

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Ena od možnih rešitev je tudi, v kolikor je meja proti sosedu ravna, razparceliranje 1m proti sosedu. Plačas 2 termana in postaneš sosed samemu sebi. Tist meter sveta požalvaš in od tu naprej delaš skorajda kar hočeš. Kar se gradnje tiče. Kompost je še zmeraj lahko na termanu.

ne razumem kaj hočeš povedati? 1m stran od soseda lahko narediš isto kar lahko narediš 0m od soseda.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Hotel sem povedati to, da si potem sam sebi sosed. In ko želiš pridobiti dovoljenje za gradnjo kakšne izven standardne ograje, npr. 4m predlog
grin1.gif
, moraš od soseda dobiti soglasje, ki ga v tem primeru ne rabiš, saj ni tvoj termanski sosed na parceli, kjer bi ograjo gradil in se ga zatorej tvoja ograja nič več ne tiče. Tisti 1 meter širok pas se pa lepo pri miru pusti. To je eden od načinov, da soseda odsosediš.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Zanimivo, da ni NIHČE predlagal umiritve situacije s kakšnim pogovorom, vabilom na večerjo, piknik ali kaj podobnega ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Najbrž to ne pali več.
Ograjo na mejo težko postaviš, ker ob postavitvi ne smeš motiti sosedove posesti brez dovoljenja. Če boš delal betonsko si avtomatsko vsaj pol metra od meje (izkop za nekaj širši temelj+opaž).
Mislim da tista fora z metrskim pasom ki ga narediš kot svojo parcelo ne pali več.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Črna gradnja ne zastara. Spomnite se rušenja v bohinju, kjer so brunarico rušili pol stoletja po gradnji. Je pa res da ne vemo kakšno je točno ozadje zgodbe.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Hotel sem povedati to, da si potem sam sebi sosed. In ko želiš pridobiti dovoljenje za gradnjo kakšne izven standardne ograje, npr. 4m predlog
grin1.gif
, moraš od soseda dobiti soglasje, ki ga v tem primeru ne rabiš, saj ni tvoj termanski sosed na parceli, kjer bi ograjo gradil in se ga zatorej tvoja ograja nič več ne tiče. Tisti 1 meter širok pas se pa lepo pri miru pusti. To je eden od načinov, da soseda odsosediš.

to ti misliš
priden.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Nekaj mesecev nazaj sem dobil GD za hišo in sem dodajal samo soglasja linijskih sosedov. Po prošnji, ne zahtevi, ker so bili odmiki po lokacijski zadostni za GD brez soglasij. Na upravni so samo tipali medsoseske odnose. Medtem, ko mi za termanske sosede (vogal parcele) ni bilo potrebno soglasje. Ta rešitev ni dobra, je bolj zasilna. Vem pa, da so jo v našem kraju na enih dveh primerih uporabili in da jo šlo skozi. Zato tudi vem zanjo.

@oriolus: lepi nameni, ampak "nasveti" se delijo glede na uvodni post v temi. Piknik / pivo varjanta je mimo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Ena od možnih rešitev je tudi, v kolikor je meja proti sosedu ravna, razparceliranje 1m proti sosedu. Plačas 2 termana in postaneš sosed samemu sebi. Tist meter sveta požalvaš in od tu naprej delaš skorajda kar hočeš. .
kje pa ti spiš, da te še niso ukradli ??
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Kaj je tu smešnega?
bonk.gif
To so dejanske rešitve v našem kraju. Ljudje so pač norci. Sam imam medsosedske odnose urejene.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Sicer ne vem kako, ampak če razmišljam na glas bi verjetno šlo tudi nekako tako, da ob robu parcele "začasno" skladiščiš betonske bloke in to tiste, ki se uporabljajo kot barikade ali pa ločujejo vozne pasove na AC, na njih je pa še lična dvo metrska ograja in vse skupaj zarase s časoma zelenje recimo bršljana.
Zdej, če sem mal žleht se te zadeve lahko odstrani kadarkoli in to ni ograja za katero bi veljali neki predpisi ali bi celo potreboval gradbeno dovoljenje. Če pa moja teorija vseeno ne drži vode bo pa mogoče vedel o tem kaj kdo drug.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Sicer ne vem kako, ampak če razmišljam na glas bi verjetno šlo tudi nekako tako, da ob robu parcele "začasno" skladiščiš betonske bloke in to tiste, ki se uporabljajo kot barikade ali pa ločujejo vozne pasove na AC, na njih je pa še lična dvo metrska ograja in vse skupaj zarase s časoma zelenje recimo bršljana.
Zdej, če sem mal žleht se te zadeve lahko odstrani kadarkoli in to ni ograja za katero bi veljali neki predpisi ali bi celo potreboval gradbeno dovoljenje. Če pa moja teorija vseeno ne drži vode bo pa mogoče vedel o tem kaj kdo drug.
Če bi montiral še kolesa, si zmagal...

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ne štekam kako sosed kar iz ljubega miru težari kaj ti lahko in kaj ne smeš početi po svoji parceli? Ga na kak način provociraš?

Morda ne smeš zidati tik ob meji, lahko pa tja odlagaš ravno kar hočeš.

Ne vprašaj, to so še mile zadeve. Ko se sosedi tepejo zaradi tretje parcele, ki ni njihova, pa kje bodo obračali itd. Pa potem 100m vozijo rikverc v breg, ker ne smejo obrnit itd. Policija parkart na leto pride malo red naredit...pa to stari dedi. Samo počakat, da zemlja opravi svoje, baje ene malo bolj stisne potem-
evil.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Kaj je tu smešnega?
bonk.gif
To so dejanske rešitve v našem kraju. Ljudje so pač norci. Sam imam medsosedske odnose urejene.
ja pa je smešno. Kako si lahko sam sebi sosed
13.gif

Citat:
in ko je nekdo s sesedom v sporu, za 1m zemlje, mu je ta potem lepo proda. Še prej se pa kregata, da sta si preblizu...
stupid-1.gif

Sosed je lahko samo druga oseba....
Nekak sem se spomnu, ko se človek enkrat sam sebe zahebe... nekaj narobe naredi na lastno škodo... po domače povedano... sam sebe nategne... a si potem tud sam sebi žena???
(pa brez zamere)
Lahko imaš urejene medsosedske odnose. In urejene imaš zato, ker sta dva pametna. Če je eden [cenzura] ali oba... je pa to to.
Za mene bi lahko brez sosedskih soglasij delali ograje do meje... s soglasjem na mejo. Celo neumno se mi zdi postavitev ograje 0,5 ali 1m v notranjost parcele. Sadijo drevesa, da rastejo pri lastniku, ne pa da veje padajo k sosedu na objekt in v žlebove, da gradijo hleve, gnojne jame, kurnike bližje svoji hiši, ne pa da postavijo najdlje od svoje in najbližje sosedovi stanovanjski stavbi..... itd...itd. Eni kmetijskih parcel sploh ne obdelujejo, hodijo pa skoraj vsaki dan gledati, da ne bi kdo stopil na visoko travo ali celo kakšno travniško rožo utrgal. Niso samo stari ljudje takšni.... je en kup mladih, ki kupijo neko parcelo in potem jih okolica v katero so se preselili v celoti moti. (matr.. pa kaj je kupil.. a ni videl vsega'') in jim ni jasno, da na svoji parceli lahko delaš kar hočeš... ne pa vsega. In eni se za sebe držijo tega kot pijanec plota, ko pa gre za soseda, potem pa že neke zakone vlečejo vn.
Seveda je pa veliko odvisno od okolice. Drugače je na vaseh z kmetijami, drugače na vaseh kjer ni kmetij, drugače je v mestih.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Sosedu povej, da boš hišo prodal ciganu, da bo potem videl, kaj je sosed
grin1.gif

Jaz tudi ne bi šel na silo, bi mu pa jasno dal vedeti, kaj ga čaka, če nima vseh papirjev urejenih. Če igra fino igro, boš moral biti ti še toliko bolj...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
mene boli un organ, če ima sosed urejene papirje al pa ne dokler meni nič noče. Sej bo sam čutil posledice.
Če bi pa hotel mene malo na suho ali črno hebat, se bom pa pač branil in vračal..
In meni je zanimivo, ko avtor teme pravi, kako ima zahebanega soseda, da mu skoz pošilja inšpektorje.... le zakaj??
In tukaj sprašuje, kako ga lahko nazaj zahebe.....

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
mene boli un organ, če ima sosed urejene papirje al pa ne dokler meni nič noče. Sej bo sam čutil posledice.
Če bi pa hotel mene malo na suho ali črno hebat, se bom pa pač branil in vračal..
In meni je zanimivo, ko avtor teme pravi, kako ima zahebanega soseda, da mu skoz pošilja inšpektorje.... le zakaj??
In tukaj sprašuje, kako ga lahko nazaj zahebe.....

nekaj podobnega tudi jaz razmišljam....

metanje polen pod noge sosedu, pa zajebavanje itd....ne bo umirilo načetega odnosa