Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Kaj je tu smešnega?
To so dejanske rešitve v našem kraju. Ljudje so pač norci. Sam imam medsosedske odnose urejene.
ja pa je smešno. Kako si lahko sam sebi sosed
Citat:
Ena od možnih rešitev je tudi, v kolikor je meja proti sosedu ravna, razparceliranje 1m proti sosedu. Plačas 2 termana in postaneš sosed samemu sebi. Tist meter sveta požalvaš in od tu naprej delaš skorajda kar hočeš. Kar se gradnje tiče. Kompost je še zmeraj lahko na termanu.
in ko je nekdo s sesedom v sporu, za 1m zemlje, mu je ta potem lepo proda. Še prej se pa kregata, da sta si preblizu...
Sosed je lahko samo druga oseba....
Nekak sem se spomnu, ko se človek enkrat sam sebe zahebe... nekaj narobe naredi na lastno škodo... po domače povedano... sam sebe nategne... a si potem tud sam sebi žena???
(pa brez zamere)
Lahko imaš urejene medsosedske odnose. In urejene imaš zato, ker sta dva pametna. Če je eden [cenzura] ali oba... je pa to to.
Za mene bi lahko brez sosedskih soglasij delali ograje do meje... s soglasjem na mejo. Celo neumno se mi zdi postavitev ograje 0,5 ali 1m v notranjost parcele. Sadijo drevesa, da rastejo pri lastniku, ne pa da veje padajo k sosedu na objekt in v žlebove, da gradijo hleve, gnojne jame, kurnike bližje svoji hiši, ne pa da postavijo najdlje od svoje in najbližje sosedovi stanovanjski stavbi..... itd...itd. Eni kmetijskih parcel sploh ne obdelujejo, hodijo pa skoraj vsaki dan gledati, da ne bi kdo stopil na visoko travo ali celo kakšno travniško rožo utrgal. Niso samo stari ljudje takšni.... je en kup mladih, ki kupijo neko parcelo in potem jih okolica v katero so se preselili v celoti moti. (matr.. pa kaj je kupil.. a ni videl vsega'') in jim ni jasno, da na svoji parceli lahko delaš kar hočeš... ne pa vsega. In eni se za sebe držijo tega kot pijanec plota, ko pa gre za soseda, potem pa že neke zakone vlečejo vn.
Seveda je pa veliko odvisno od okolice. Drugače je na vaseh z kmetijami, drugače na vaseh kjer ni kmetij, drugače je v mestih.