Kako 16 mesečniku reci NE?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Pa malo dežuraj pri vratih (drži kljuko). Tako malega dalj kot kako minuto tako ali tako nima smisla tako preizkušati. Če ne pomaga, potem ta finta pač zanj ni. Je treba najti nekaj drugega. Meni se zdi uporaben tisti nasvet, kjer zahteva vstrajnost (NE, dol, NE, dol ...). Sicer, ko se odločiš za ta korak, ne smeš ti prej obupati kot on.

To je glavno - da ne obupaš (ali izgubiš živce) prej kot on. Ker to pomeni konec, saj dobi še več poguma.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Naš ne razume, kaj pomeni NE. Če ga recimo (nežno) udariva po riti, ko naredi kaj narobe, se smeji.
Danes je bil en lep primer - splezal je na mizico pred kavčem in na njej stal. Kaj bi naredili v takem primeru?

Pri 16 mesečniku z eno čez rito (vsaj po moje) ne boš dosegel nič...enostavno je prekmalu da bi mu bila to lahko lekcija.

Poskusi z glasom....KOT IZ TOPA (kratko in glasno). Potem greš samo še pleničko zamenjat, ter ga NE tolažiš ko joka, da ve da ni bilo prav kar je naredil.

Imaš pa pri drugem otroku precej manj problemov s temi rečmi
evil.gif
(pri vsakem naslednjem po moje še manj).

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Po riti nič ne pomaga. Trd glas in preusmeritev "igre". Predvsem pa pazita/te, da ste enaki do njega. Da nima potuhe pri komu. To je največja jeba.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Plezanje na mizo je zelo nevarno - a se tega sploh zavedate?
Trešči ga po riti, tako da bo bolelo, zraven povzdigni glas in bo zaleglo enkrat za vselej! Bolje da ga boli rit od tvoje roke, kot da ga z razbito glavo pelješ na urgenco.

Pri nevarnih situacijah so fizične kazni najučinovitejše - enako velja za vtičnice, tudi če so zavarovane - plosk po roki - tako da zaboli.

Za ostale situacije se najbolje obnese postavljanje v kot z rokami na hrbtu. 3 minute sta za 16 mesečnika ogromo. Postavite meje in se jih dosledno držite, nikoli ne uporabljajte groženj, katerih niste pripravljeni izvršiti.

In ne misliti, da otroci ne razumejo in si ne zapomnijo. Točno vedo kaj in koliko si lahko pri kom dovolijo. Pozabite na prijateljska prepričevanja - vi ste starši in morate vzgajati in usmerjati, prijatelje si bodo otroci poiskali sami.

PS: preden me boste obtožili, da sem surovež - ne boste prvi. To mi je očitalo kar nekaj kolegov. No danes, ko otroci počasi lezejo iz pubertete (in vanjo) se mi čudijo, kako da me še noben otrok ni poslal v pyčko materno - kar se njim redno dogaja (da o šoli in podobnem niti ne govorim).

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
surovež
hysterical-1.gif
v današnjih cajtih ko so kao moderni neki drugi prijemi, ni čudno da so froci podivjani in brez vsakršnega spoštovanja.
Včasih so bile batine doma samoumevne, pa tudi v šoli jih je marsikdo fasal od učiteljev pa se nobenemu ni zdelo čudno in "žrtve" so vedele kaj je prav in kaj ne in so imele neko spoštovanje.
saj ne da zagovarjam nasilje, ampak kaka vzgojna tu in tam pa nevem če kaj škodi

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Jaz se strinjam s tabo in tudi jaz jih slišim, da sem (pre)grob. Ampak me ne zanima. Ko vidim, kakšne zganjajo večji otroci z dvorišča, se vedno znova potrdijo moje slutnje. Starši nimajo nadzora, ga nikoli niso imeli.

Pa najbrž se kdo boji, da ga otrok ne bo maral (ali da bo imel bolj rad drugega starša), če bo bolj grob. Neumno. Tu ne gre za željo po grobosti. Gre za učenje kaj se sme in kaj se ne sme.

Pa da ne bo pomote - gre tudi brez vsakršnega "nasilja". Ampak tako družino poznam samo eno in mama te družine bi mirno lahko dobila naziv "mama leta". Imajo tri krasne otroke in od njih noben nikoli ni "fasal" po riti ali kaj podobnega.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Naš ne razume, kaj pomeni NE. Če ga recimo (nežno) udariva po riti, ko naredi kaj narobe, se smeji.
Danes je bil en lep primer - splezal je na mizico pred kavčem in na njej stal. Kaj bi naredili v takem primeru?

drugic dol porini da se razbije, da vidi da boli, ne bo vec nikol gor skakal.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
KSZ: Zanimivo kako pretepači opravičujete svoje nasilje. Sosedovi so nevzgojeni, ker jih niso fasal, barabe pred blokom delajo samo sranje, ker jih niso pretepali, kolega otroci pošiljajo v rodni kraj, ker jih ni mlatil... Slabiči ste fantje, če ne obvadate svojih otrok drugače kot z batinami!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
V sobo ga že nesemo, samo kaj ko je pikec že dovolj visok, da si sam odpre vrata. Ključavnic pa na notranjih vratih v hiši nimamo..

Dežuraj pred vrati, ko jih odpre ga skregaj in malo "scotaj" za roko,...

Jaz nečaka (6) čuvam že od nekdaj. In ko je delal štalo po flatu (risanje z voščenkami po bavalitu,...), sem ga za roko
odvlekel v njegovo sobo, ga posadil v kot in sem mu rekel naj gleda v kot dokler se ne vrnem. Krokodilje solze ne pomagajo.

Zaprl vrata si prinesel stol in sem dežural pred vrati. Mogoče kakih 10min. Prvič je prišel ven, in sem ga pošteno
skregal in nazaj v sobo. Ko sma pa mela malico pa ni dobil milhšnite po obroku.

To sem naredil 2x, in nikoli več ni delal štale po flatu in še danes sem zanj glavni. Medtem ko imata starša se zmeraj
težave z izsiljevanjem... Pa še tega ne počne ko sem blizu. Z milhšnito sem ga "dol kupil".
Še oče mu grozi da bo mene poklical če se bo grdo obnašal. (niti enkrat ga nisem zbačkal)

Poja prednost je da se mi ga neda razvajat, in mi ga je lažje met na ostro kot pa mu posvečat celega sebe.

Otrok tam do 10tega leta je kot pes, zvest in nikoli nebo zameril dlje kot pa eno uro.

Pred kakima dvema letoma sma mela štalo, kjer ga je poknila ipika, ker ga nisem pustil k sosedom na obisk (predtem je
zlato ribico počil v WC in potegnil vodo), sem ga pograbil za obe roki in odvlekel v kopalnico, pod tuš oblečenega
pa mrzlo vodo nanj.

Od takrat ipika zanj ne obstaja več.

Treba je bit malo krut zdaj ko se še neda verbalno reševat.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
kdo pa pravil da bi ga tepel, ampak samo pokazes posledice, kaj se lahko zgodi... nisi razumel bistva vzgoje.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
KSZ: Zanimivo kako pretepači opravičujete svoje nasilje. Sosedovi so nevzgojeni, ker jih niso fasal, barabe pred blokom delajo samo sranje, ker jih niso pretepali, kolega otroci pošiljajo v rodni kraj, ker jih ni mlatil... Slabiči ste fantje, če ne obvadate svojih otrok drugače kot z batinami!

hysterical-1.gif

Pretepanje je nekaj povsem drugega kot enkratni udarec po riti ali prstih. Prvo škoduje, drugo pa obvaruje otroka pred marsikatero nevarnostjo. Če otrok ne "sliši" opozoril in rotenja, je morda bolje da faše eno po riti kot da kličemo 113. Moj dečko že itak vsak dan parkrat joka, ker pade, se kam zaleti ali ga kak drug vrstnik s kamnom zadane v glavo. Če bo kljub opozorilom in prepovedi hotel plezat čez ograjo, ga bom udaril po riti.

Samo za primer - prijateljica ima hči, ki je nekaj mesecev grizla. Grizla tako, da starši niso vedeli več kaj naj naredijo. Grizla je v vrtcu, grizla je doma, grizla je na igrišču. Grizla ljudi, da ne bo pomote. Enkrat je ugriznila mamo tako močno, da ji je "poču film" in jo je ugriznila nazaj. Od takrat naprej mala ni ugriznila nikogar več. Kako bi ti rešil ta problem?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Sej to je čisto res
redface-1.gif
. Ko je kapa polna jih dobi po roki. Pa ne da ga namlatiš ali napol zlomiš roki.
Sam tle na alterju kaj takega napisat,.... na si zrel za v zapor.
Se nisem upal, ker sem v dveh temah izpadel že škrtica
grin1.gif
.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Heh, zdaj mi boš serviral primere, da bi mi dokazal, da se brez udarcev ne da? Se da, brez skrbi!

Aja, otroci ne grizejo kar tako brez razloga. Vprašal bi se kaj prijateljica počne oz. česa ne počne s tem otrokom, da je začel grizti...

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
A se pogovarjamo koliko ima kdo otrok in koliko so stari ali o smiselnosti/pravilnosti fizičnega kaznovanja otrok?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Kako bi ti rešil ta problem?

Tabasco na mesto kjer grize. Bi zagrizla 1x pa nikol več.

Se ponavljam ampak; dosti metod ki jih uporabljamo pri malih psih še kako vžgejo pri otrocih, nenazadnje so
oni ko so malčki tudi samo male primitivne živalce... (primitivne v smislu pač da pogov ne pomaga ker ne razumejo drugače
kot fizično)

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:

467716-post_slo.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
sem kar vesel, da se obstajajo starsi, ki znajo udarit svojega otroka, ko si to zasluzi ne pa eno samo crkljanje in razvajanje. otrok ze pred prvim letom dobro ve koga lahko prenasa okoli prsta in koga ne.

MX razlaga o psih mi je tudi vsec
hysterical-1.gif