Kaj vas pritegne pri rabljenem avtomobilu?

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
Zanima me kaj vas pritegne pri avtomobilu, da se odločite za ogled in nakup? Ali je to odnos prodajalca, izgled avtomobila, cena, kilometri avtomobila, popust na avtomobil, garancija na vozilo, lokacija vozila, opombe pri avtomobilu (avto.net)....?

Zanima me kaj vas prepriča, da se odločite za ogled rabljenega avtomobila?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ko sem iskal avto sem iskal najprej, da ga prodaja trgovec (ker sem želel menjat staro-staro), potem sem napisal željeno opremo (min 2x AB, avtomatska klima) in min št. kw (jaz sem dal minimalno 70).

Izmed najdenih sem med ''top'' listo izbral tiste s 1. lastnikom in servisno knjižico, št. prevoženih km miso bili tako pomembni (razen če jih je imel 250kkm). Pa če oglas ni imel slik nisem sploh preverjal.

Potem sem pa med izbranimi po internetu poiskal podatke o porabi, mnenja lastnikov, teste motorevij... Svojo 206-tko sem šel gledat ker je bila trgovina 2 ulici stran, drugače ne vem če bi šel, ker o 206-tkah nisem našel ravno pohval glede zanesljivosti.

Torej na kratko kaj sem gledal v oglasu: motor in oprema, št. lastnikov + knjižica, lokacija avta in slike.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Podobno tukaj, le da sem ravno nasprotno iskal avto od fizične osebe in ne od trgvoca. Na koncu sem šel po novega, ker se v nekaj mesecih ni našel noben rabljen ki bi izpolnjeval moje kriterije.

barracuda

Pripravnik
21. nov 2008
88
0
6
Jaz pa dam prednost ravno privat oglasom, ker si trgovci sam provizijo nabijejo. Slika je obvezna, kak komentar prodajalca pride tudi prav. 1 lastnik je seveda plus ni pa mus.

Drugače pa izbiram avte ki niso neka redkost ker pol je problem z prodajo in rezervnimi deli.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.526
1.129
113
Samo 100% znana zgodovina vozila.

Se pravi rabljen avto samo od bližnjega sorodnika ali pa na način, kjer bom siguren da vem, kaj sem kupil.

Drugače, ne glede na izgubo, raje naslednjega novega.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Da ni iz slo?
tongue-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Obljube (pisne v oglasu ali ustne po telefonu) v stilu "kot nov", "brezhiben", "odlično ali izredno ohranjen" ponavadi ne vzdržijo.
Na kratko: najbolj odnos prodajalca - če ga dobim na laži pa pomeni samo adijo.
To da izbiraš opremo in model je pa že menda jasno al kako? Ne bom valda iskal Ferrarija, kupu pa BCS-ko
bonk.gif

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Najbolj je seveda pomembna ohranjenost vozila - št. kilometrov, št. dosedanjih lastnikov. Pomemben mi je način servisiranja - če se le da pri pooblaščenem serviserju. Potem pa seveda še oprema. Jaz osebno že nekaj časa sploh ne pogledam avta brez 4xAB, klima, elektrika kjerkoli je možno... Težava je samo ta, da je težko dobit tak avto za normalno ceno. Na koncu ti skoraj ne ostane drugega, kot da kupiš novega. Imaš pa vsaj avto po svoji želji
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
mene tudi pritegne oprema, ceno gledam potem... hm, servisiranje pri pooblaščenich pa ni pogoj, zakaj... ker so še večji šlampeki in ponavadi delajo tam drugorazredni mehaniki, vsaj servisne zadeve...in potem se dogaja, da kje kaj spusti itd...

aja tud me razpizdi "po dogovoru"...kak dogovor Presneto..nastav ceno, pa se bomo potem dogovarjali.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Jaz sem ga kupil brez slike.
cheer.gif

Bil je vmes na poti med prvo in drugo izbiro. Slučajno sem ga poklical da sem izvedel iz kje je.
In je bil res lep, brez prask, malo km, 1. lastnik, mirna familija... 10x boljši od ostalih dveh.

Ogledov je imel okoli 40 v enem mesecu (ostali preko 500), poklical ga ni baje nihče.

Slike pa ni dal gor zato, ker novega še ni imel ogledanega in se mu ni nikamor mudilo.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Ce ni cene sploh ne gledam dalje, enako ce ni slike.
Potem gledam ohranjenost glede na ceno.
Na zivce mi gredo tisti ki tolko nabijajo z opremo in nastevajo vsako podrobnost...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če se le da, da se kupi od originalnega lastnika, ki ga je imel dlje časa (kar mi je lani ratalo). Posrednikov ne rabim, to so vsi po vrsti veliki nateguni. Lastništvo vprašam že takoj pri prvem pogovoru.

Aja, pri oglasih je pa pomembna slika, kilometri me ne zanimajo, ker ti po mojih izkušnjah ne povedo nič o realnem stanju, poleg tega pa so pri posrednikih bolj ali manj vsi zavrteni krepko nazaj.

Nazadnje urejeno:

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
trgovci si kr nej nabijejo provizijo, saj veš pr čem si. veš kolk privat oglasov so sami nateguni, k so enmu spulil avto in hočjo zdej mastno zaslužit? cele, laško, zasavje, to sam bejž stran (sevede če ma avto "dva mesca"). drugo so lastniki, k majo avto eno leto ali več. čeprav kukr spremljam zdej neki časa oglase, se ogromn avtov preprodaja. da vidim oglas "vreden ogleda in nakupa" grem samo mimo - tipičen trik zaslužkarjev. ko jih kličeš neki v tri krasne nabijajo, kako je vse skupi fajn in oh in sploh, pol pa kripa na robu življenja.

recmo to je tak primer:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2564081&show=
če ne bi vedu, da se je v petek prodajal (in prodal) za 1.200 in da je bilo pod opombami isto napisan, kot zdej piše, bi še nasedu in šel gledat. kr hoče model potegnit 250 evrov al pa še več, pizdun en pogolten. takih je zdele na avto.net neskončno mnogo, prednjači cenovni razred 1.000-3.000.

srkatka point je: vzem si čas! in če bo kera ponudba zelo dobra, jo boš zihr zamudil. razen če si študent al pa brezposeln in ves dan drkaš avto.net in lohka perc nekam letiš. pol maš še šanse neki v redu in ugodno kupit. glej tiste avte, k se prodajajo po več tednov in se oglas ne osvežuje. če vidš vsak dan oglas istga avta, pol se enmu blazno mudi zaslužt. takim tut cena ponavad pada.

če pa prodajaš in te en kliče in ga prvo zanima kolk je zadnja cena, pol pa mu sam odlož dripcu.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Predvsem število lastnikov, servisiranje, letnik in splošno stanje avta. (nekje v tem vrstnem redu). Če je avto v dobrem stanju, sem pripravljen dati tudi kak € več od "povprečne" cene.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Samo 100% znana zgodovina vozila.

Se pravi rabljen avto samo od bližnjega sorodnika ali pa na način, kjer bom siguren da vem, kaj sem kupil.

Drugače, ne glede na izgubo, raje naslednjega novega.

Pri meni isto. Pa da se ni kadilo v njem
smirk-1.gif

alesi0

Pripravnik
15. okt 2008
98
0
6
Lastnistvo(samo 1 lastnik), garancija(da je cimdlje), ohranjenost in cena. Najbolj me pa pritegnejo postavke "samo resni" ali "vreden ogleda" in seveda "paket za kadilce".
evil.gif

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Shipman, hvala za dobro mnenje o zasavcih. Naj povem še drugo plat teh zgodb o prodajanju in kupovanju avtomobilov. Ko sem prodajal svojo laguno staro 8 let realno prevoženih 77.000 km, bil sem prvi lastnik, bila odlična ohranjana, garažirana, nekarambolirana...(res skoraj neverjetno), le servisirana ni bila na uradnem servisu, saj imam kolega, ki tam dela, tako da mi je naredil vse isto, kot bi v službi le, da ni bilo žiga v knjigi. Potem pa mi hodijo razni "poznavalci" in me prepričujejo, da je števec prevrten, da je volan preveč obrabljen za toliko km in tako naprej. Najprej sem se še nekaj časa pregovarjal, potem pa sem pri vsakem nerazumnem poskusu zbijanja cene takoj odšel. Na koncu sem jo prodal dosti boljše, kot bi dobil, če bi dal staro za novo. To sem se spomnil sedaj, ko se zopet približuje čas, ko bom počasi zamenjal avto. Star je 6 let, kupil sem testnega, prevoženih ima 70.000... , in me je že sedaj slabo, ko se bo zgodba zopet ponovila. Rad pa bi vseeno dobil kakšnega tisočaka ali dva več kot v avtohiši.
To ni oglas, avto ne bom menjal pred jesenjo, rad bi samo povedal, da niso vsi prodajalci preprodajalci, imam pa občutek(vsaj pri meni), da so bili preprodajalci vsi, ki so hoteli kupiti avto.
Pa brez zamere.