Kaj so trenutne alternative iPadu 2?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Napiši vsaj lastnosti v katerih iščeš alternativo. Batery life, procesor, ram, display size,...? Al' kr vse skup?

Velikost displaya smo rekli enako velik (ok 9,7 in 10,1 lahko štejemo zraven, ker se s tem ponudba ogromno razširi).
Procesor in ram sama po sebi me niti ne zanimata toliko kot to, da zadeve špilajo tekoče - od slik, filmov, interneta itd.
Baterija je lahko celo malo slabša, pa ne bo minus.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.250
7.048
113
Microsoft Surface Windows RT bo nekje v tem cenovnem rangu. Naslednji teden pridejo uradno, pomoje se jih bo že dalo dobit tudi pri nas v kratkem.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
ICS se mi zdi čisto enostaven oz. enakovreden iOS-u.
Kak je z bugi pa ne vem, ampak glede na to, da sem ti naštel priznane znamke (razen mogoče Archos), mislim, da nebi smelo bit problema.

Kaj pa vem, asusa sta dobila sorodnika, po tem, ko sta naša dva kupila iPad. Pa imajo stalno neke probleme. Morda niti ne zaradi operacijskega sistema samega, kot je morda neukemu uporabniku manj prijazen. Tist asus je bil po dveh mesecih tudi že prvič na servisu (ampak verjamem, da je to vseeno prej izjema kot pravilo).

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Po tvjem pisanju sodeč mora imeti android tablica vsaj 2x boljše performance in polovično ceno od ipada da je sprejemnljiv nakup?
crazy1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Al pa dajmo tako rečt, ker vidim, da nikamor ne pridemo. Obstaja kaka spletna stran, kjer so testirali cel kup tablic in jih objektivno primerjali med sabo? Tako kot jih imamo za fotoaparate?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.037
1.841
113
Emona / Carnium
Jemlji z rezervo:
Asus Eee Pad Slider, Acer Iconia Tab W500, Asus Eee Pad Transformer, MSI WindPad 110W

Osebno bi se odločil za Transformerja (enko ali dvojko).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Glej, za 300€ najt enako kvalitetno tablico kot iPad je utopija. Za 500€ bi šlo, kaj več se pa že približaš iPadu. Čeprav jaz sem dal primere tablic s 3G in GPS, torej primerjavo najdražjim modelom iPada. Edino prostora nisem gledal.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
ja zanimiva ta pripomba o rootanju. Ze neuke, ki zivite v letu 2010, rootanje je na aktualnih verzijah samo se stvar eksperimentiranja, ker se ti pac da, oz. bi rad iztisnil se vec. . nekoc pa je res bila nuja. Naj povem eno zanimivost. svojega ipad2 sem res tezko prodal, ker me je vsak, ampak res vsak vprasal katero verzijo iOSa imam. a 6? faaaak ne morem rootat. se čujemo. Le zakaj ga vsak roota, ko pa vsi tako pridno kupujete aplikacije (na alterju itak sami svetniki z morilcem na čelu) in je po defaultu topshit?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
@retard: Jaz imam iOS6 na obeh napravah
grims-1.gif
Da ne omenim, da si prešaltal na edino zadevo, za katero sem že od začetka rekel, da bi jo tudi sam imel, če bi le bila 10'

@ostali: kje bi pogledal, objektivne ocene veliko tablic -pcmag.com ima med najboljše ocenjenimi google nexus 7 in iPad2 ter 3, cnet ima kindle fire hd, google nexus 7, asus transformer pad infinity in iPad. Še kaka boljša stran?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
če ceniš svoje mentalno zdravje ne kupuj android tablic do 200 €
grin1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Pa dejansko tiste za 500 eur. delajo tako lepo kot iPad? Sicer ni ravno tablica ampak lansko leto sem zamenjal iPhone 4 za HTC Sensation in se je zatikal ko praseeca tako da sem ga čez 2 dni zamenjal nazaj. Nisem vernik in to ni provokacija ampak dejansko še nisem videl Android naprave ki bi delovala tako gladko kot delujejo iOS in to je tisto kar pri meni odtehta teh nekaj "pomankljivosti" iOS naprav napram Adroid napravam.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
V čem je pa ipad tako dober, da druge zadeve niso ful bolše?

Za iTunes haterje toje verjetno ne bo argument, samo je to dejansko velika prednost iOS na sploh. Sploh pa iOS 5+, ki podpira WIFI sync. Kar pomeni, da lahko imaš ipada v drugi sobi in lahko nanj prenašaš podatke. V praksi to pomeni, da lahko nanj prenašaš podatke preko remote desktop aplikacije in se preko wifi avtomatsko prenesejo ma napravo.

Kaj iTunes omogoča:
- centralizirani managment za glasbo in enostavni sync
- home sharing - na iPadu lahko predvajaš vso glasbo, ki jo imaš v itunes
- Air Play - streamanje glasbe in videa na računalnik/tv. Če imaš appletv dela out of the box, drugače pa podpira AirPlay xbmc
- AirTunes - streamanje glasbe iz applovega ruterja, ali xbmc
- drag&drop prenos datotek v aplikacije. Dela tudi preko wifi.

Video preko iTunes je res omejen samo na mov in mp4. Imaš pa aplikacije, ki predvajajo video v skoraj kakršno koli obliki (GoodPlayer, AcePlayer, OPlayer HD,..). Te aplikacije tudi znajo predvajati video preko smb/cifs (windows share), ftp, webdav,... Se pravi na računalniku sharaš video zbirko in lahko predvajaš vse.

Remote control aplikacije za večino popularnejših multimedijskih naprav in programov (xbmc, vlc, itunes, boxee,....)

Applove aplikacije plus nešteto drugih aplikacij, za urejanje dokumentov, preglednic, prezentacij, urejevalniki slik, urejevalniki videa,...

Aplikacije za branje knjig (iBooks, Kindlle app, Stanza, ...)

Specializirane aplikacije za stripe.

Če si glasbenik, nešteto aplikacij za kreiranje glasbe. Od virtualnih instrumentov, bobnov, kitar, klavirja, sekvencerjev, ...., skratka ni da ni.

Na koncu pa še res ogromno iger, ki so že skoraj na nivoju konzol, za desetino cene.

Pa tega je še ogromno. Meni je recimo nepogrešljiva aplikacija za delanje mockupov kar med sestankom.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Pa dejansko tiste za 500 eur. delajo tako lepo kot iPad? Sicer ni ravno tablica ampak lansko leto sem zamenjal iPhone 4 za HTC Sensation in se je zatikal ko praseeca tako da sem ga čez 2 dni zamenjal nazaj. Nisem vernik in to ni provokacija ampak dejansko še nisem videl Android naprave ki bi delovala tako gladko kot delujejo iOS in to je tisto kar pri meni odtehta teh nekaj "pomankljivosti" iOS naprav napram Adroid napravam.

kolkr sem se s SGS3 igral se ni nič zatikalo, samo je pa kladivo tako, da ti ne sme na nogo past, zato mi tud i5 ni všeč

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Edini android ki ne steka je 4.1. Project buter pa to in vecji fps. 4.0 pogojno, za drek stuklat. 4.1 pa prisezem da steka manj kot iOS.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

kolkr sem se s SGS3 igral se ni nič zatikalo, samo je pa kladivo tako, da ti ne sme na nogo past, zato mi tud i5 ni všeč

S3 Mini me morda malo mika ampak kaj ko so zraven velikosti okrnili tudi hardware in vprašanje če bo delal tako silky smooth kot navadni.
grin1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik doto pravi:

Za iTunes haterje toje verjetno ne bo argument, samo je to dejansko velika prednost iOS na sploh. Sploh pa iOS 5+, ki podpira WIFI sync. Kar pomeni, da lahko imaš ipada v drugi sobi in lahko nanj prenašaš podatke. V praksi to pomeni, da lahko nanj prenašaš podatke preko remote desktop aplikacije in se preko wifi avtomatsko prenesejo ma napravo.

Kaj iTunes omogoča:
- centralizirani managment za glasbo in enostavni sync
- home sharing - na iPadu lahko predvajaš vso glasbo, ki jo imaš v itunes
- Air Play - streamanje glasbe in videa na računalnik/tv. Če imaš appletv dela out of the box, drugače pa podpira AirPlay xbmc
- AirTunes - streamanje glasbe iz applovega ruterja, ali xbmc
- drag&drop prenos datotek v aplikacije. Dela tudi preko wifi.

Video preko iTunes je res omejen samo na mov in mp4. Imaš pa aplikacije, ki predvajajo video v skoraj kakršno koli obliki (GoodPlayer, AcePlayer, OPlayer HD,..). Te aplikacije tudi znajo predvajati video preko smb/cifs (windows share), ftp, webdav,... Se pravi na računalniku sharaš video zbirko in lahko predvajaš vse.

Remote control aplikacije za večino popularnejših multimedijskih naprav in programov (xbmc, vlc, itunes, boxee,....)

Applove aplikacije plus nešteto drugih aplikacij, za urejanje dokumentov, preglednic, prezentacij, urejevalniki slik, urejevalniki videa,...

Aplikacije za branje knjig (iBooks, Kindlle app, Stanza, ...)

Specializirane aplikacije za stripe.

Če si glasbenik, nešteto aplikacij za kreiranje glasbe. Od virtualnih instrumentov, bobnov, kitar, klavirja, sekvencerjev, ...., skratka ni da ni.

Na koncu pa še res ogromno iger, ki so že skoraj na nivoju konzol, za desetino cene.

Pa tega je še ogromno. Meni je recimo nepogrešljiva aplikacija za delanje mockupov kar med sestankom.

Škoda debate, če se ti vse tako osnovne stvari zdijo sploh vredne omembe kaj šele romana, ki si ga spisal. Pa še živiš v prepričanju, da je vse to topshit, ki ti ga je omogočil apple in itunes
smile-1.gif
Res, to ni več odličen marketing ampak pranje možganov. Religija.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

ne vem, masovno se prodajajo ti do 200 €, to je polom ... kakovost izdelave 0, uporabniška izkušnja -10 smo meli na pultu enega gocleverja ... o moj lubi bog
crazy1.gif
vsaki dan zjutraj ni bil več konektan na internet, torej vsak dan znova povezovat na wifi, počasno delovanje nevem .. en klik pa 5s čakanja na akcijo pa to naprava out of the box, nič nameščeno nič, kriza vsakič bi vzel rabljenega ipada rajše ko pa ta sekret

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Ja saj to je nekak jasno da taki polizdelek ni za drugo kot mail ceknit ko gres srat. Pocakajmo da google vec nexusov na trg vrze, to bo revolucija, sploh glede na ceno. Poceni jajce bodo v riti, ker dobis nexsusa skoraj za isti denar, jabolcek pa bo moral malo prevetrit svojo cenovno politiko

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

S3 Mini me morda malo mika ampak kaj ko so zraven velikosti okrnili tudi hardware in vprašanje če bo delal tako silky smooth kot navadni.
grin1.gif

Poglej moj post v temi od S3 mini
grin1.gif