Kaj počnete za boljši svet

corsol

Guru
11. mar 2010
2.995
968
113
Na vasi si povprecen vaščan sam.pridela hrano. Viške pojedo živali. Torej odpade kup embalaže in bio odpadkov. Recmo tako.lot so živeli včasih.
Blokar ima.za zamrzovalno.skrnijo.in hladilnk nližnki merkator. Ki ga mora nekdo nafilat in pripeljat.
Plus tega da povprečen nlokar nima razen fleta nič in se.vikend okol vozi ker nima kaj doma počet. Vsak dan pusti kup odpadkov.
In sedaj pride kriza , hrana je draga ....kdo bo.lažje preživel ?

Tako kot si živeli včasih, danes "povprečni vaščani" ne živijo več, pa kar jih poznam se nič manj ne vozijo okoli kot tisti v mestu(al pa iz bloka če hočeš).

• Všeč mi je
Reactions: sixpower in sad

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.714
5.876
113
Kdo kje se množi poglej.
Saj to je to kar sem pisal. Ko se bodo "tisti" prenamnožili, bodo ali izpodrinili še tistih nekaj kar se kntroliramo, ali pa bo vojna. V končni fazi, če zapremo indijce in afričane znotraj svojih meja, pa naj se pokoljejo med seboj, če so neumni, to še nekako gre, ko pa tile začnejo čez meje skakat, smo pa fucked up. Enako šiptarji, cigani ipd.
Beli evropejec je v manjšini in se ne širi nekontrolirano. Problem so druge rase. Zemja je premala za 10 milijard ljudi, sploh ko vidimo, da so določeni deli zemlje vse bolj neprimerni za življenje.
Nas pa fopajo z "dont eat stakes" agendo. Dajte no mir....

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
ne razumem zakaj indijci ne prepovejo plastičnih slamc...
delhi-garbage_c921346a-a808-11e7-9239-41e72d00a67f.jpg

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.413
10.672
113
pol manj bi nas moglo bit na svetu, pa razviti svet bi moral štartat glavno vrednoto na kaj drugega, kot materializem.
-simple ko pasulj.

Nazadnje urejeno:

corsol

Guru
11. mar 2010
2.995
968
113
Saj to je to kar sem pisal. Ko se bodo "tisti" prenamnožili, bodo ali izpodrinili še tistih nekaj kar se kntroliramo, ali pa bo vojna. V končni fazi, če zapremo indijce in afričane znotraj svojih meja, pa naj se pokoljejo med seboj, če so neumni, to še nekako gre, ko pa tile začnejo čez meje skakat, smo pa fucked up. Enako šiptarji, cigani ipd.
Beli evropejec je v manjšini in se ne širi nekontrolirano. Problem so druge rase. Zemja je premala za 10 milijard ljudi, sploh ko vidimo, da so določeni deli zemlje vse bolj neprimerni za življenje.
Nas pa fopajo z "dont eat stakes" agendo. Dajte no mir....

REcimo da nerazvite lahko zapreš, samo bodimo dosledni, al kako ?(od njih tud nič ne vzamemo:redke kovine, nafta,...nič)...bodo pač Kitajci, ki jih to ne moti.
Beli Evriopejec se tudi res ne širi,.....sam ima pa bogato zgodovino izkoriščanja tistih, ki bi jih recimo sedaj zaprl, ko so ti odveč.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.981
769
113
Tole z belimi evropejci in izkoriščanjem je tudi večna tema za izgovore koliko so vsi ostali bogi. Pač najbolj razviti so se najbolj razširili in vmes delali sranje. Zakon narave. Vsi so imeli iste možnosti. Mongoli, Perzijci, Azteki, itd so vsi bili isti osvajalci. Tudi niso kej prida bolje ravnali s svojimi nasprotniki.

Na to se naslanjati, da bi kdor koli delal kakorkoli drugače je utopija. Taka je človeška narava. Tisti, ki prevlada je šef tako pač je. Računati, da se bomo vsi držali za roke in peli kumbaja ni ravno za pričakovati v naslednjih desetletjih/stoletjih.

Nisem pa tudi sam mislil, da bi kogarkoli kam zapiral. Pač omejiti je treba prekomirno mnozenje. Ali bo to na lep način ali pa čez xy let na grd bo pa čas pokazal.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.474
5.004
113
Treba se je zavedati, da bodo na koncu tisti, ki se sedaj uspešno razmožujejo, v naslednjem stoletju prevzeli prostor pri nas. Drugače ne more biti. Tako je bilo v zgodovini in tako bo v prihodnosti. Na koncu jih nobena vojaška tehnika ne bo ustavila.

I

Izbrisan uporabnik 474

Ko so Kitajci imeli zakon, da lahko imajo samo enega otroka, se pa je cel svet zgražal in prevale delal, češ kakšni nehumani narod je to...

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Ampak oni vsaj delajo zase in ne "zahtevajo" pomoči, kot je drugje? Ali se motim?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.413
10.672
113
Kako da ne, prirast je vedno manjši in pada že 50+ let, z večjim standardom pa se bo padec verjetno še pospešil.
kako je prirast vedno manjši če pa jih je vedno več? mi tega da bo šlo dol ne bomo dočakali.

china v 60 letih 2,5x faktor povečanja prebivalstva
indija faktor 3
bangladeš faktor 3,5
etiopija faktor 6

nemčija 1,13
slovenija v istem času 1,5 faktor
usa faktor 2

pa še to zaredi priseljevanja ne zaradi trdega dela v postelji.

to je realnost.

corsol

Guru
11. mar 2010
2.995
968
113
kako je prirast vedno manjši če pa jih je vedno več? mi tega da bo šlo dol ne bomo dočakali.

china v 60 letih 2,5x faktor povečanja prebivalstva
indija faktor 3
bangladeš faktor 3,5
etiopija faktor 6

nemčija 1,13
slovenija v istem času 1,5 faktor
usa faktor 2

pa še to zaredi priseljevanja ne zaradi trdega dela v postelji.

to je realnost.
Saj imaš na linku vse statistike in krivulje.
Dokler je prirast(čeprav pada), itak da jih je vedno več,.....glede na projekcije se jim 2025 obrne in bo negativen (po tem jih bo vedno manj).

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.225
2.831
113
Lublana
Obišči stran

Jaz ga bolj razumem, da človek glede na m2, ki ga na Zemlji zavzame, v mestu naredi manj "škode," kot vaščan...
Nič ne razumeš. Ne gre tukaj za posamezno osebo. Bom probal dati čisto preprost primer. Kaj je energetsko bolj učinkovito in ima zaradi infrastrukture ter izdelave manjši poseg v naravo? Osebni avto z enim potnikom ali potniški vlak z 200 potniki?

I

Izbrisan uporabnik 474

Nič ne razumeš. Ne gre tukaj za posamezno osebo. Bom probal dati čisto preprost primer. Kaj je energetsko bolj učinkovito in ima zaradi infrastrukture ter izdelave manjši poseg v naravo? Osebni avto z enim potnikom ali potniški vlak z 200 potniki?
Vsekakor vlak z 200 potniki. Osebni avto z enim potnikom je prdec proti eni lokomotivi. Če pa želiš to lokomotivo razdeliti na 200 potnikov, ki jih veleče, pa si že pri moji razlagi.
Vsekakor je večji poseg izgradnja 1km železnice, kot 1km ceste.