Na vasi si povprecen vaščan sam.pridela hrano. Viške pojedo živali. Torej odpade kup embalaže in bio odpadkov. Recmo tako.lot so živeli včasih.
Blokar ima.za zamrzovalno.skrnijo.in hladilnk nližnki merkator. Ki ga mora nekdo nafilat in pripeljat.
Plus tega da povprečen nlokar nima razen fleta nič in se.vikend okol vozi ker nima kaj doma počet. Vsak dan pusti kup odpadkov.
In sedaj pride kriza , hrana je draga ....kdo bo.lažje preživel ?
Saj to je to kar sem pisal. Ko se bodo "tisti" prenamnožili, bodo ali izpodrinili še tistih nekaj kar se kntroliramo, ali pa bo vojna. V končni fazi, če zapremo indijce in afričane znotraj svojih meja, pa naj se pokoljejo med seboj, če so neumni, to še nekako gre, ko pa tile začnejo čez meje skakat, smo pa fucked up. Enako šiptarji, cigani ipd.Kdo kje se množi poglej.
Ve se kje se bolj množijo,....naslednje vprašanje pa je , kje je poraba na prebivalca največja(resursi) in največ zavrženih stvari(smeti).Kdo kje se množi poglej.
Saj to je to kar sem pisal. Ko se bodo "tisti" prenamnožili, bodo ali izpodrinili še tistih nekaj kar se kntroliramo, ali pa bo vojna. V končni fazi, če zapremo indijce in afričane znotraj svojih meja, pa naj se pokoljejo med seboj, če so neumni, to še nekako gre, ko pa tile začnejo čez meje skakat, smo pa fucked up. Enako šiptarji, cigani ipd.
Beli evropejec je v manjšini in se ne širi nekontrolirano. Problem so druge rase. Zemja je premala za 10 milijard ljudi, sploh ko vidimo, da so določeni deli zemlje vse bolj neprimerni za življenje.
Nas pa fopajo z "dont eat stakes" agendo. Dajte no mir....
Koliko vem se ni nihče zgražal.Ko so Kitajci imeli zakon, da lahko imajo samo enega otroka, se pa je cel svet zgražal in prevale delal, češ kakšni nehumani narod je to...
Kako da ne, prirast je vedno manjši in pada že 50+ let, z večjim standardom pa se bo padec verjetno še pospešil.sicer jim ta politika ni nic pomagala, še vedno jih je ko "kitajcev" in vedno več jih je.
China Population 2024 (Live)
worldpopulationreview.com
Njihov največji odjemalec je (bil) "zahod", brez tega ne bi bili danes kjer so.Ampak oni vsaj delajo zase in ne "zahtevajo" pomoči, kot je drugje? Ali se motim?
kako je prirast vedno manjši če pa jih je vedno več? mi tega da bo šlo dol ne bomo dočakali.Kako da ne, prirast je vedno manjši in pada že 50+ let, z večjim standardom pa se bo padec verjetno še pospešil.
Saj imaš na linku vse statistike in krivulje.kako je prirast vedno manjši če pa jih je vedno več? mi tega da bo šlo dol ne bomo dočakali.
china v 60 letih 2,5x faktor povečanja prebivalstva
indija faktor 3
bangladeš faktor 3,5
etiopija faktor 6
nemčija 1,13
slovenija v istem času 1,5 faktor
usa faktor 2
pa še to zaredi priseljevanja ne zaradi trdega dela v postelji.
to je realnost.
Nič ne razumeš. Ne gre tukaj za posamezno osebo. Bom probal dati čisto preprost primer. Kaj je energetsko bolj učinkovito in ima zaradi infrastrukture ter izdelave manjši poseg v naravo? Osebni avto z enim potnikom ali potniški vlak z 200 potniki?Jaz ga bolj razumem, da človek glede na m2, ki ga na Zemlji zavzame, v mestu naredi manj "škode," kot vaščan...
Vsekakor vlak z 200 potniki. Osebni avto z enim potnikom je prdec proti eni lokomotivi. Če pa želiš to lokomotivo razdeliti na 200 potnikov, ki jih veleče, pa si že pri moji razlagi.Nič ne razumeš. Ne gre tukaj za posamezno osebo. Bom probal dati čisto preprost primer. Kaj je energetsko bolj učinkovito in ima zaradi infrastrukture ter izdelave manjši poseg v naravo? Osebni avto z enim potnikom ali potniški vlak z 200 potniki?
Itak, ampak so oddelali svoj napredek, ni jim bilo podarjeno.Njihov največji odjemalec je (bil) "zahod", brez tega ne bi bili danes kjer so.