A ima še kdo občutek da ma mica željo it v politiko?
ne vem, a ma še kdo občutek, da ni v politiki?
A ima še kdo občutek da ma mica željo it v politiko?
Potvarjaš; poleg tega je, kaj želiš, irelevantno. Si statist v njihovih življenjih, in tvoja dejanja nimajo posledice ' dokler delaš po njihovem nareku.Neću da budem statist
U životu i u kinu
kwak? kaj potvarjam?Potvarjaš; poleg tega je, kaj želiš, irelevantno. Si statist v njihovih življenjih, in tvoja dejanja nimajo posledice ' dokler delaš po njihovem nareku.
Ves kolk crvov in ostalih živali bo skripnilo, ker ne bodo imeli za jest tebe ce bi te v pec polozil.superekokekec, protector of the earth... sam še teslo si kupim pa lahko umrem z mirno vestjo... pa da me ne bi slučajno kremiral pol, ker mi bo to sfukalo moj carbon footprint....
Oh ja. Kje in kdaj sem omenil, da bi morali živeti v mestih, kot je New york ali bog nedaj, kot je New delhi. Čudim se kako ne razumete debate in poante? Debatiramo o tem kaj vse bi morali narediti, če bi res želeli zmanjšati vpliv človeka na naravo in okolje. Močno bi morali spremeniti vse kar danes poznamo. Če je cilj, da bi vso svetovno prebivalstvo moralo spremeniti navade in življenski slog pač ni šans, da vsi živmo v hiši z vrtom. To je zdaj že skoraj 8 miljard ljudi!! Si lahko predstavljaš koliko prostora bi zavzele hiše z vrtom za 8 miljard ljudi? Rešitev bi bila v zgošenih mestih, ki bi bila energetsko učinkovita, brez izpušnih plinov, kjer bi morali vsi uporabljati javni promet in tako naprej in naprej.... Enostavno ni dovolj, če se ti odrečeš enemu stejku na mesec, če pa v naslednjem trenutku vključiš klimo in klikaš ter kupuješ online neke bedarija s katerimi se boš potolažil, ker si ostal brez zrezka... Jasno mi pa je, da se ne bo nič spremenilo, ker vsa zelena agenda temelji na dodatnem potrošništvu namesto obratno. Potrošništva pa ne bodo ustavili, ker potem se vse ustavi. Prav tako se ne bo poskrbelo za revnejše države, ker potem ni več dostopnih izdelkov za nas evropejce. Superbogateši se ne bodo odrekli svojim jahtam in ogromni mepremičninam, srednji razred se pa ne bo odrekel hiši z vrtom ali lepemu stanovanju v mestu. Ampak nekoga moraš tlačiti in izkoriščati, da lepo živiš z dovolj visokim standardom.Ne, kvaliteta zraka sploh nima veze oz. nima vpliva na Zemljo. Mogoče malo... ampak res čisto malo. Kvaliteta zraka sploh nima vpliva na floro in favno v dotičnem prostoru. Izkop kanalizacije/elektrike/vodovoda v širini ene lopate ima nepopravljive posledice v naravi, kjer se izvaja, medtem ko izkop kanalizacije/vodovoda/elektrike v mestu (za en blok) se popravi v roku enega tedna. Max. dveh, če je vreme slabo.
Torej nasvet sixpowerja je ta, da je koncentriranje OK, bistveno boljše za naravo, kot pa razpršenost. New Delhi je recimo zelo lep primer simbioze koncentriranega prebivalstva in cvetoče narave brez vidnih posledic. Al pa New York... Ker si pač omenjal velemsta in ne naše Kokoške. Lahko bi šel še korak naprej in rekel, da je idealna številka koncentracije ena oseba na 1m2. Veš kako lep bi bil naš planet?!
Pa kaj vse zemljo tlači....
Še enkrat. Preveč nas je. Življenje v blokih ali bolje rečeno v kurnikih ni rešitev. Je to smisel življenja? Delat od jutra do večera in biti zaprt v kurniku?Oh ja. Kje in kdaj sem omenil, da bi morali živeti v mestih, kot je New york ali bog nedaj, kot je New delhi. Čudim se kako ne razumete debate in poante? Debatiramo o tem kaj vse bi morali narediti, če bi res želeli zmanjšati vpliv človeka na naravo in okolje. Močno bi morali spremeniti vse kar danes poznamo. Če je cilj, da bi vso svetovno prebivalstvo moralo spremeniti navade in življenski slog pač ni šans, da vsi živmo v hiši z vrtom. To je zdaj že skoraj 8 miljard ljudi!! Si lahko predstavljaš koliko prostora bi zavzele hiše z vrtom za 8 miljard ljudi? Rešitev bi bila v zgošenih mestih, ki bi bila energetsko učinkovita, brez izpušnih plinov, kjer bi morali vsi uporabljati javni promet in tako naprej in naprej.... Enostavno ni dovolj, če se ti odrečeš enemu stejku na mesec, če pa v naslednjem trenutku vključiš klimo in klikaš ter kupuješ online neke bedarija s katerimi se boš potolažil, ker si ostal brez zrezka... Jasno mi pa je, da se ne bo nič spremenilo, ker vsa zelena agenda temelji na dodatnem potrošništvu namesto obratno. Potrošništva pa ne bodo ustavili, ker potem se vse ustavi. Prav tako se ne bo poskrbelo za revnejše države, ker potem ni več dostopnih izdelkov za nas evropejce. Superbogateši se ne bodo odrekli svojim jahtam in ogromni mepremičninam, srednji razred se pa ne bo odrekel hiši z vrtom ali lepemu stanovanju v mestu. Ampak nekoga moraš tlačiti in izkoriščati, da lepo živiš z dovolj visokim standardom.
Drugače pa izkop in polaganje kabla in kanalizacije, kot ti to opisuješ res ni videti nekaj groznega. Ampak verjetno misliš, da to res en Mujo z lopato malo koplje, kabli in cevi rastejo na lokalnih drevesih in jih na lokacije prinese nežna jutranja sapica.... No pa pozabil si še na cesto do vsake hiše, to seveda zvečer samo malo travico pokosiš in malo z vodo pošpricaš potem greš pa spat in si močno želiš ceste. Zjutraj, ko vstaneš je cesta tam brez najmanjšega vpliva na okolje.
Mah saj nima smisla, elita bo ekološki problem reševala z davki in proizvodnjo novih in novih bedarij z etiketo reciklirano in eco...Raja prizadeta kakor je in kakor lahko vidimo tu na forumu jim bo seveda ploskala in veselo zapravljala denar za boljši jutri, hkrati pa žugala tistim, ki si bodo upali samo omeniti, da to morda ni rešitev.
V čem je smisel, da se 30% hrane zavrže, da je v omari vsako leto nova garderoba, da imamo avto s 2.5sec pospeškom oz. Avtov več kot v avtomobilskem salonu, otroci 100kg igrač igrajo pa se z 1, bajto+ vikend na vasi+apartma na morju+apartma v Švici, 20m jahto, itd...Jaz pa niti ne, oziroma odvisno od tega, kako se kdo "preserava". Dejstvo je, da hiša porabi več resursov, ampak resurse imamo zato, da jih uporabljamo. Bilo bi dobro, da bi jih izkoriščali kar se da smiselno in ne pretirano. Ampak v čem je smisel imeti vse to na voljo, če ne uporabljamo?
Glede tega ima pač vsak svoj vidik. Še vedno pa drži, da svet na splošno bolj zastrupljajo države v razvoju plus Kitajska, Indija. Kitajska uporablja skoraj izključno premog za električno energijo na primer - ni ravno čisto, in ne moremo storiti nič kar se tega tiče. Lahko pa skrbimo, da svojega neposrednega okolja ne zastrupljamo pretirano.
V končni fazi "Zemlji" ne bo manjkalo nič, če se naša civilizacija zastrupi - čas zaceli vse rane in Zemlja nima čustev.
Saj jaz ne zagovarjam razmetavanja. Ampak imeti hiso zame ni enako "zdaj pa razmetavam". Jaz se trudim zavreci cim manj. Avtomobila nimam dragega. Malo si zgresil, ce si s to repliko ciljal name, ker jaz se z napisanim povsem strinjam, le ubesedicil nisemV čem je smisel, da se 30% hrane zavrže, da je v omari vsako leto nova garderoba, da imamo avto s 2.5sec pospeškom oz. Avtov več kot v avtomobilskem salonu, otroci 100kg igrač igrajo pa se z 1, bajto+ vikend na vasi+apartma na morju+apartma v Švici, 20m jahto, itd...
Kdo bo rekel , da sem nevoščljiv, dejstvo pa je , da več ko imaš bolj pretiravaš.
In nekdo , ki ima 10bajt na podeželju(po svetu, da so malo razpršene) ni prav nič eko, pa četudi paradajz goji.
Pisal sem le o smislu, ki si ga omenil(v čem je imeti smisel vse to na voljo....to je problem , ker v pretiravanju ga pač ni,....je pa to zelo raztegljiva kategorija, ker za 1ga šejka pač 20 avtov v klimatizirani garaži ni pretiravanje, ).Saj jaz ne zagovarjam razmetavanja. Ampak imeti hiso zame ni enako "zdaj pa razmetavam". Jaz se trudim zavreci cim manj. Avtomobila nimam dragega. Malo si zgresil, ce si s to repliko ciljal name, ker jaz se z napisanim povsem strinjam, le ubesedicil nisem
Kaksno povezavo ima to s temo?Kupit,kupit,....prav zlo sicer ne rabmo , ampak je pa pocen.
No, imajo pa spodnji kupci vseeno manjši oglični odtis , kot veleposestnik z 10 Rangeroverji, pa tud če đin po papirnati slamci pije. Problem je le ta, ker se bojim, da jih ni malo(kupcev poceni kosilnic).
Kupci namesto kosilnice dobili igračo, spletni trgovec se na reklamacije ne odziva
Tržni inšpektorat je v zadnjem mesecu prejel več prijav potrošnikov glede spletne trgovine na naslovu marketshop-si.com. Zato opozarja, da ni vredna zaupanja, in poudarja, da je treba biti pri nakupu blaga po spletu zelo previden.www.rtvslo.si
Ker se na veliko kupuje "lepo zapakirane smeti" in neuporabno šaro , ker je pač poceni ...... in končni rezultat je še več odpadkov.Kaksno povezavo ima to s temo?