Citat:
Uporabnik VAG pravi:
KSZ
No, mi imamo pa sedaj en (verjetno klasičen) problem:
tamala je stara 10 mesecev. Zadnje 3 mesece sem jo zvečer samo položil v posteljo, namontiral dudo in je zaspala v roku petih minut. Če je bila res kriza, je zaspala v roku petnajstih minut. Ritual vsak večer enak, med 20. in 20.30 uro v posteljo, spala je pa vsaj do 5h ali 6h zjutraj, nato malo mleka, pa mogoče še za kakšno uro ali dve potegnila.
Sedaj pa k problemu: od tega tedna dalje se tamala zvečer, ko jo dam v posteljico spat, takoj obrne na trebuh, nato pa spleza (četudi je v vreči) in stoji ob ograjici posteljice in se dere k žvau. Že ko jo dajem spat je popolnoma utrujena, ampak se sedaj vsakič dvigne, stoji in se dere. Sej če bi normalno jokala ne bi bilo problema, ampak tamala dobesedno dobi histeričen napad in se dere kolikor časa jo pustiš. Če jo vzameš ven, se umiri, kar pomeni, da ji ničesar ne manjka. Sva jo pa včeraj z ženo pustila, da je zganjala histerijo več kot pol ure, nato sem jo vzel ven in je rabila še nadaljnje pol ure, da se je sploh umirila.
Obema z ženo nama je jasno, da je tamala najverjetneje začela izsiljevat, ampak kako to rešit? Živimo v bloku in tamalo se sliši ene 3 štuke v vsako smer, pa tudi ne bi rad, da se ji kaj naredi zaradi te histerije. Po drugi strani pa tudi ne bi rad, da postaneva sužnja otroka in jo vsak večer nosiva, da zaspi ali da se igramo do polnoči, da bo zaspala med igračami.
Ker še enkrat poudarjam, da ko jo dajeva spat, je že zelo zaspana, ampak se sedaj vedno znova dvigne in dobi po nekaj minutah dobesedno histeričen napad.
Vsi ostali rituali so ostali enaki: tamala je za svojih 10 mesecev precej nad povprečjem iz knjig, gosto hrano je normalno že kar nekaj mesecev, čez dan spi 1x ali 2x po pol ure do uro, tamala ima vse vzorce obnašanja natempirane na uro in je tudi sicer splošno zelo neproblematična. Glede spanja čez dan z ženo zelo paziva, da spi čim manj pozno popoldan, da je zvečer res utrujena.
Je imel ali ima kdo od vas podoben problem, kako ste ga reševali oz. rešili?
Ker midva z ženo sva po 5 dneh sedaj že malo obupana, pa sva dala čez že zelo problematično rojstvo (žena je bila mesec in pol zelo omejeno pokretna, tamala pa je imela po rojstvu kolikov kolikor hočeš), tako da sva navajena hudega.