Kaj narediti ( otrok )?

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Aja, a pri zadnji točki si se zatipkal al je res leto in pol star otrok ponoči jedel?

@pakul: Pri nas (2.5 let) se po knjigici (to je ca. 5 minut) ugasne luč in ni nikogar več v sobi. Če je bil pester dan še kakih 15 minut sama sebi na ves glas razlaga kaj se je dogajalo čez dan in potem jo počasi zmanjka. Včasih oziroma ponavadi pa se to zgodi že po nekaj minutah. Razen če ni treba vmes še lulat. Druga (pol leta) gre spat pol ure pred tem, ampak tam je namesto pravljice še dojenje. Vglavnem po 19.00 uri je "praviloma" mir, vsaj pozimi, poleti seveda mal podaljšaš, ampak to ne pomeni do desetih zvečer. Ta "praviloma" mal varira ob napačnih lunah, kakšnem prehladu,....seznam je dolg.
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
zmaga.gif

Drugače pa ja, glede lun..sem si na telefon namestil prav koledar polnih lun, ker je res neverjetno kok močno te zadeve vplivajo na tamale
grin1.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Kaj naj rečem drugega kot to, da imam potem očitno srečo in neproblematičnega otroka. Trkam po lesu.

Zvečer zaspi, ponoči se večinoma ne zbuja, izjema je suh nosek, ponoči ga nismo rabli futrat.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Čisto možno, da pač zaenkrat še niste prišli do teh faz. Mogoče tudi nikoli ne boste.
wink-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Kaj naj rečem drugega kot to, da imam potem očitno srečo in neproblematičnega otroka. Trkam po lesu.

Zvečer zaspi, ponoči se večinoma ne zbuja, izjema je suh nosek, ponoči ga nismo rabli futrat.

Imaš neproblematičnega otroka, ker si po sreči ali namenoma takega naredil.

Pri mojih treh smo imeli vedno enako proceduro (tudi ob dnevnem spanju). Več ali manj se je hodilo spat ob isti uri (a ne nujno), a ko je prišel čas za spanje, previjanje, preoblačenje, se je otroka vzelo v naročje in se z njim sprehodilo po zatemnjeni sobi. Zraven se je pela (mrmrala) kakšna uspavanka (itak vedno ista, ker jo otrok zahteva), nato se je otrok položil v posteljo. Če ni že spal, je bil pa že napol v komi. V redkih primerih je prišlo do ponovitve postopka.

BTW: tako so otroci zaspali tudi na morju na plaži pod senčnikom. Imam sliko otrok (10 mesecev in 2,5 let) kako sredi dneva spita na plaži

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.589
2.397
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Aja, a pri zadnji točki si se zatipkal al je res leto in pol star otrok ponoči jedel?

jap res, pil je vodo oz cuzal je flaško, ker dude nikoli ni imel, je pa cuzal vodo iz flaške cele dneve.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.589
2.397
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
BTW: tako so otroci zaspali tudi na morju na plaži pod senčnikom. Imam sliko otrok (10 mesecev in 2,5 let) kako sredi dneva spita na plaži

isto mi, nerabimo hodit v apartma spat, to vedno opravimo na plaži v senci.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.965
6.222
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Uvesti red in disciplnino, predvsem najprej pri starših, nato pri otroku.

1. Vedno ob isti uri spat.
2. nevzdržno izsiljevat je začel pri 6 mesecih
3. vred sem pobral babice, ki so vedno govorile bogi otrok in ga vlačile okrog
4. mama je naredila urnik, spanja. 19.30 spat, sledi dretje 3 minute in potem v sobo pogledat kaj je, če ni nič, vrata zapret, počakat 5 min in spet notri, pogledat kaj je (nič govorila), vrata zapret počakat 10 minut itd. Najdlje se je drl 1 uro, seveda brez solz, kar vedno pomeni izsiljevanje.
Vmes sva bila na balkonu, ker to ni bilo za poslušat, pa mati se je že cmerila, jaz pa tudi skoraj.
5. po enem tednu terapije so se pokazali prvi rezultati. Jokanje samo pol ure oz. vsak dan krajše.
6. po dveh tednih je sicer še vedno zaspal z jokom, ampak je to trajalo cca 3 min.
7. pri 18mesecih je sledilo odvajanje od nočnega hranjenja, kaj to predstavlja otroku, ki je imel pri 6mesecih 11kil si lahko mislite.
ponovila sma točko 4. le da je tu trajalo precej dlje, mesec in več. Joka včasih po 2 uri, ponavadi od 2 do 4 zjutraj. Na začetku sva še hodla gledat kaj bi rad, potem pa babyfon na off in naprej spat. Sem pa ga vsako jutro pogledal, če to jokanje brez cartanja mogoče pušča kakšne podsledice, ampak ni bilo videti, je skakal kot norc po postelji in se režal v stilu Jankoviča celo jutro.

467716-post_slo.gif

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
@simon: kar je johnny77 napisal drži skor kot zabito...
pri nas je blo najdaljše dretje sicer 2 uri...
smo pa malo drugačno rutino uvedli: higiena, preoblačenje, 3-5 pravljic, spat brez izjeme. če je že začel izsiljevati, nikoli ni trajalo več kot 5 min...

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Svetujem ti , da je vsak dan vse isto, kot procedura v cerkvi, no ne vem kako natančno imate urejeno a pri najinih manijakih je obred risanka na SLO1, večerja, tuširanje½mojanje½,kdor se prvi stušira ima deset minut ata ali mamo samo zase.Potem pa flike in pesmica, lubija.Pa lahko nočko.Spita pa od pol devetih do pol sedmih, stara pa sta skoraj sedem in pet let..Torej se strinjam z jonny77

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.401
1.405
113
Evo še en, ki potrdi kar pravi jonny77. S tem da se je moja 5 letnica sedaj malo razpasla in hodi spat ob 9.00. Je pa kot dojenček pri 2,5 mesecih spala od 19.30 - 7.00 brez prekinitev in v svoji sobi. Res pa da je šla spat vedno do fula sita saj je jedla samo na flaško.
Aja pa rutina je bila tako kot so ostali rekli, vedno ista.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Lažje je seveda to izvajat če je mali v svoji sobi, kot pa da ga maš zraven in se ti dere na ušesa. Jaz sem pri prvem pri štirih mesecih sredi noči vstal, zagrabil posteljico in jo odpeljal v drugo sobo. In od tiste noči dalje je bila potem v drugi sobi. Edino potem mora mama hodit dojit v drugo sobo. Ampak je to še vedno lažje kot pa dretje celo noč vsaki dve uri. Drugi otrok (star 5 mesecev) je zdaj še pri nama v spalnici, predvsem zato ker prve 4 mesece ni blo neke panike, zadnjih 14 dni pa že začenja najedat, tako da bo prej ali slej potrebna selitev. Jeba je edino to da je naslednja prosta soba v drugem štuku, pa še tuhtam al se mi da ponoči sprehajat po stopnicah. Najbrž bo šel kar v isto sobo kot prvi.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Vsak starš mora sam najti recept, ker so različni tako starši kot otroci. Kar nekaj strokovnjakov sem že slišal za pristop, ki ga je uporabil jonny77 in ti. Tako da, če otrok rabi, mu je potrebno jasno pokazati mejo. Natančen urnik in standardna procedura sta osnova. Tudi za starša, ki se ga morata držati, čeprav je mogoče zasedanje parlamenta na TV
smile-1.gif
! Pri mojih nekih radikalnih ukrepov ni bilo potrebnih, edino prvega sem moral jaz dajati v posteljo, ker je bila mama preveč mehka. Ali je bil otrok malo bolj zahteven, ali pa sva bila starša bolj zelena. Verjetno slednje.
Otrok mora vseeno imeti 100% zagotovilo, da so starši v njegovem "gnezdu" in da mu ne grozi nobena nevarnost.

Guli

Pripravnik
6. avg 2007
146
3
18
Naš je tudi star 5 mesecev in že tri mesece spi celo noč.

Delamo pa tako:
- čez dan nikoli ne spi v temi
- čez dan nikoli ne spi v svoji posteljci
- čez dan nikoli ne spi v pižami
- čez dan nikoli ni čista tišina

Pred spanjem se vedno kopamo cca. 20 minut.
Jaz mu naredim še kakšno stopinjo bolj toplo vodo, da ga bolj utrudi.
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Od maminega mleka ne bi spal celo noč. Ampak brez skrbi, zrastejo eni in drugi.

Pravkar sem opazil članek na to temo:
Citat:
Novopečene matere bi morale biti še posebej opozorjene na dejstvo, da je dojenje še vedno najboljše za njihove otroke. Zdravniki pa dodajajo, da je prav, da doječe mame vedo tudi, da so, sledeč po raziskavi, otroci, ki so dojeni, pogosteje razdražljivi kot pa tisti, ki so hranjeni z nadomestilom za materino mleko, t.i. formulo.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.589
2.397
113
Pomurje
Moja je dojila oba do cca 8 mesecev. Pri prvem je bilo prvih 14 dni katastrofa. Kolobari in bradavica v krastah da je joj. Ampak mama je vstrajala(nažalost /srečoje pri vsem tako trmasta).
Otroka oba zdrava kot dren, brez bronhitisov itd.

Vztrajati z dojenjem do konca(to ne pomeni 2 dni), če pa res ne gre potem pa na umetno.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Moj prvi otrok je bil dojen samo nekaj tednov, ostali pa vsaj pol leta. V zdravju ni videti neke razlike. Pa pri ta prvem smo prilagojeno formulo uporabljali samo tri mesece potem pa običajno kravje in že razni sokovi iz zelenjave. Je bilo takrat za najine prihodke to hud izdatek in tudi uradna "doktrina" je bila drugačna.