ksz
Saj so v bistvu že ostali povedali, fora je v tem, da ustvariš neko rutino in se je potem držiš kolikor je le mogoče. Naš bo imel čez par mesecev dve leti in zdaj spi že kakšno urico
Je pa res, da se mu zelo pozna, če čez dan ni veliko aktiven. Če je vreme solidno, običajno pred opoldanskim počitkom opravi en soliden marš z nono ali nonotom, potem spanje cca 2 uri, popoldne pa spet odvisno od vremena, čeprav je zadnje čase bolj noter. Kar sem hotel povedati je, da če čez dan ne skuri dovolj energije, je potem zvečer dlje buden.
Rutina pa je približno takšna: zjutraj vstajamo med 7 in 8, zajtrk in vse kar spada zraven, (če je vreme solidno) sprehod, med 12 in 13 gre spat za cca 2 uri (včasih manj, včasih več), zvečer enkrat po 19 začnemo z večernim obredom, tako da običajno zaspi med 20:30 in 21.
Ponoči se običajno ne zbuja, izjeme so kakšne lune ali pa če sanja.
Z nočnim hranjenjem sicer ne vem točno kdaj smo nehali, ampak vem da je v bistvu sam pokazal, da pač ni lačen in ko se je to parkrat ponovilo smo prekinili. Sem mu pa kar med spanjem vtaknil flaško v usta in je pač pojedel kolikor je. Ko mu je bilo dovolj, je enostavno pljunil cucelj ven ali se obrnil stran.
@jest5: zdi se mi, da je veliko odvisno od stolčka. Vsaj pri našem je. Zdaj smo sicer vsi pod eno streho, ampak prej smo živeli posebej in je za kosilo jedel v drugem stolčku, doma pa smo imeli Tata Mio. Zjutraj in zvečer (torej doma) je lahko v stolčku presedel tudi eno uro, med kosilom pa je komajda zdržal do konca, zgleda da mu ni bilo udobno.
Koliko pa je star? Bi že moral začet sam jest? Ker naš zdaj nekaj časa sam je, in veliko več poje, če je sam (torej vsi jemo kosilo, se sicer pogovarjamo med sabo in z njim, vendar ga se ga ne sili) oziroma se mu da žlico/vilice da sam "rajha" po krožniku, vmes pa se mu daje hrano.