Uvesti red in disciplnino, predvsem najprej pri starših, nato pri otroku.
1. Vedno ob isti uri spat.
2. nevzdržno izsiljevat je začel pri 6 mesecih
3. vred sem pobral babice, ki so vedno govorile bogi otrok in ga vlačile okrog
4. mama je naredila urnik, spanja. 19.30 spat, sledi dretje 3 minute in potem v sobo pogledat kaj je, če ni nič, vrata zapret, počakat 5 min in spet notri, pogledat kaj je (nič govorila), vrata zapret počakat 10 minut itd. Najdlje se je drl 1 uro, seveda brez solz, kar vedno pomeni izsiljevanje.
Vmes sva bila na balkonu, ker to ni bilo za poslušat, pa mati se je že cmerila, jaz pa tudi skoraj.
5. po enem tednu terapije so se pokazali prvi rezultati. Jokanje samo pol ure oz. vsak dan krajše.
6. po dveh tednih je sicer še vedno zaspal z jokom, ampak je to trajalo cca 3 min.
7. pri 18mesecih je sledilo odvajanje od nočnega hranjenja, kaj to predstavlja otroku, ki je imel pri 6mesecih 11kil si lahko mislite.
ponovila sma točko 4. le da je tu trajalo precej dlje, mesec in več. Joka včasih po 2 uri, ponavadi od 2 do 4 zjutraj. Na začetku sva še hodla gledat kaj bi rad, potem pa babyfon na off in naprej spat. Sem pa ga vsako jutro pogledal, če to jokanje brez cartanja mogoče pušča kakšne podsledice, ampak ni bilo videti, je skakal kot norc po postelji in se režal v stilu Jankoviča celo jutro.