Butast problem vem, ampak zadeva mi počasi pobira živce. Imam doma en kos vrta (trava in par dreves), ki je na eni strani omejen s hišo, na straneh pa z manjšim potokom in kamnito škarpo s cipresami. Cel vrt je od soseda, ki meji na tisti strani s kamnito škarpo dvignjen za kak meter. Na ta vrt je uspel priti krt, sklepam, da od soseda pod škarpo.
Vsak dan! naredi od 5 do 10 kupov zemlje. Ne govorim o malem kupčku ampak velikem kupu, kar je potrebno s lopato odstranit, da se sploh lahko kosi travo. Zaradi vse te zemlje, deževja itd. se vrt spreminja v svinjak, kamor ne moreš iti, brez, da si ves umazan od zemlje.
Krta sem poizkusil odgnati z:
- kroglicami, ki se zakopljejo v zemljo in naj bi mu smrdele - ni delovalo
- napravo, ki je zabita v zemljo in oddaja periodičen zvok
- napravo, ki je zabita v zemljo in oddaja naključno zvok + vibrira
Očitno ne deluje nič, saj zaenkrat izgleda le, da se je malo izoliral na enem delu vrta (blizu teh naprav
) in še vedno mirno ustvarja kupe. Zdaj ali ga nič ne moti vse skupaj ali pa ne zna oditi, ker ima res na eni strani 2m nižje šele potok, na drugi pa škarpo in bi moral iti več kot meter pod zemljo, da pride pod njo na drugo stran. Drugega izhoda ni.
Kaj lahko še poizkusim, da ga odženem ali ugonobim?
Vsak dan! naredi od 5 do 10 kupov zemlje. Ne govorim o malem kupčku ampak velikem kupu, kar je potrebno s lopato odstranit, da se sploh lahko kosi travo. Zaradi vse te zemlje, deževja itd. se vrt spreminja v svinjak, kamor ne moreš iti, brez, da si ves umazan od zemlje.
Krta sem poizkusil odgnati z:
- kroglicami, ki se zakopljejo v zemljo in naj bi mu smrdele - ni delovalo
- napravo, ki je zabita v zemljo in oddaja periodičen zvok
- napravo, ki je zabita v zemljo in oddaja naključno zvok + vibrira
Očitno ne deluje nič, saj zaenkrat izgleda le, da se je malo izoliral na enem delu vrta (blizu teh naprav
Kaj lahko še poizkusim, da ga odženem ali ugonobim?
Nazadnje urejeno: