Kaj kupovati v Lidlu, Hoferju, EuroSpinu....

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Leclerc je dobil ogromno kupcev tudi zaradi Supernove. Se spomnim, vcasih si lahko normalno parkiral, sedaj pa je kar problem. Drugace pa Hofer 70%, Spar 20% in Mercator 1%. 1x na mesec pa Leclerc za eksoticne stvari, za avto, cunje, meso ko se dela zaloga v zmrzovalniku.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kaj pa vem, včasih Spar odločno preseneti. Je pa pri ogromnih nakupih Leclerc gotovo najcenejši, sploh če se kupuje še kaj neživilskega, posebej kaj od tehnike. Recimo motorno olje kupim kar tam, cene so nizke, izbira pa večja kot na Petrolu.

Krš robe pa ima Leclerc zelo veliko, tako da ne bi tukaj Spar posebej izpostavljal. Pa narejena hrana (torej za vzeti s sabo) je prav tako zelo draga in (razen sendvičev) precej plehkega okusa. Mercator in Spar glede tega (razen seveda sendvičev) sta tu precej pred Leclercom.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja jaz tud olje v leclercu kupim, primer: zadnjič kupil 2 litra TOTAL 9000 5W40 sintetičnega olja za 18€ (tega mam priporočenega v navodilih za avto) in je bil malenkost čez 18€, na petrolu/OMWju je bil en liter njihovega krša 5W40 več kot 18€
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
ja jaz tud olje v leclercu kupim, primer: zadnjič kupil 2 litra TOTAL 9000 5W40 sintetičnega olja za 18€ (tega mam priporočenega v navodilih za avto) in je bil malenkost čez 18€, na petrolu/OMWju je bil en liter njihovega krša 5W40 več kot 18€
bonk.gif
Koliko je zdaj na črpalki? Isto kot v Leclercu?
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
evo danes spet malo preveril....
četvorček uniona mercator 3,88
četvorček uniona v leclerca redna cena 3,47; akcija 3,08 (mogoče sem se za cent ali dva zmotil, več ne.) Se pravi takole na oko dobiš pri četvorčku enega zastonj (25%)
mercator kos 0,97
leclerc 0,77

POdobna zgodba je bila pri plenicah pampers (katere sicer kupujem v hoferju... ampak včasih pa si "privoščim" pampers....)
velikost 4
mercator cena okoli 15 evrov za cca 60 kosov (ne vem natančno, ker sem jih samo enkrat se mi zdi kupil)
leclerc 17,59 za 130 kosov.
ta cena je praktično enaka kot v hoferju....
ko kupiš za 100 evrov v leclercu, se že splača zapeljat tistih nekaj km več.
da o kakšnih drugih zadevah trenutno ne pišem

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.973
6.212
113
blizu močvirne prestolnice
Ko kupuješ v diskontih se moraš prepričati koliko je dejanska cena saj močno manipulirajo s kupci ko dajo za nek recimo primer prašek 2l je 2evra, ko pa pogledaš drugod isti prašek samo da se pakira v 3l embalaži je pa končna cena tam tam.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
se strinjam
znajo manipulirat ko dajo ceno za 800g ali celo pol kg. (kar napišejo v drobni tisk).
In ti ves hepi letiš tja, potem pa vidiš da to ni to.
No moje zgornje cene veljajo za "enake" izdelke. (vsaj pivo, plenice v "jumbo" pakiranju ne vem koliko so v mercatorju)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
bonk.gif
Koliko je zdaj na črpalki? Isto kot v Leclercu?
grims-1.gif

še enkrat preberi?

hint - LeClerc - Total olje (priporočeno s strani proizvajalca avta) - 2 L ~18€
OMW/Petrol - Njihovo olje - 1L ~ 18€

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Zdaj samo upamo lahko da leclerc ne prodaja kakšnih ponaredkov......
je kak poznavalec uniona.
mu dam mercaotorjevaega in lecercovega uniona pa da vidim če okusi kako razliko.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Sam tko da ti povem, na bencinski se kupuje le gorivo!

teorija je taka ja, samo ko ti sred noči crkne žarnica, se prižge luč za olje, brisalec se strga zunaj pa lije kot iz škafa...

pa3cia

Pripravnik
24. sep 2010
155
0
16
Ljubljana
Kupujem v Mercatorju, Tušu, Lidlu, Šparu in Hoferju. Pač tam, kjer je najbližja trgovina v tistem trenutku. Zdaj, da bi letala zaradi enega izdelka 10 km daleč, mi niti na misel ne pride. Je pa pri nas v zadnjem času zaznan porast trgovskih centrov, še malo, pa ujamemo Ljubljano ... LOL

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tudi če so ponaredki, moj avto laufa natančno tako, kot če kupim olje na Petrolu. Nima brezveze Petrol trgovin na črpalkah, in to zelo dragih - če je sendvič preko 50% dražji kot v navadni trgovini (plastenka vode preko 100%), zakaj ne bi bilo še motorno olje?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
ksz

Wtf se dogaja z Leclercom? Tretjina mojega zadnjega nakupa je šla v kanto od tega:
- Furlanska salama Kras; odpremo, pojemo 3 koleščke, čuden okus, še bolj čuden vonj, pogledam rok uporabe in en dan do preteka ?!?
- piščančji zrezki, smrdijo, rok uporabe še 3 dni
- piščanjčja bedra, smrdijo, rok uporabe še 2 dni

Vse tole sem vrgel stran, Leclerc kjer sem do sedaj porabil vsaj 50% proračuna za hrano pa me odslej vidi precej poredkeje..

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz pri izdelkih, ki se kmalu pokvarijo, že v trgovini (katerikoli) vedno pogledam datum uporabe, ne samo takrat, ko se mi zdi, da niso več dobri. Sem že metal stran marsikaj iz Spara (enkrat so imeli celo serijo malenkostno preluknjanih pakung tortelinov) ter Mercatorja, iz Leclerca še najmanj. Je pa res, da je njihova trgovina precej špartansko urejena v primerjavi z novimi Spari in Mercatorji. Je pa že alpsko mleko četrtino cenejše kot v Mercatorju ob akciji. Z normalnim rokom uporabe. Ampak itak vidim, da skoraj vsi kupci serijsko mečejo hrano v voziček, da bi preverili rok trajanja, takih je pa zelo malo.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.973
6.212
113
blizu močvirne prestolnice
Pri nas preverjamo pri vsaki stvari rok uporabe, glede salam je pa sledeče pojdi na kakšno kmetijo kupiti ali pa sam kaj naredi ne pa kupovati v trgovinah notri je sama nekvaliteta.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Kar se vode tiče...če si v LJ potem pij ono iz pipe..daleč najboljša, pa tudi glede cene ne bo problema.
A niso nedavno v LJ spremenili predpise, da je preveč onesnažena voda še padla v (dvignjene) meje dovoljenega?

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
ksz

Kje se pa meni da vozit po vseh Lidlih, Hoferjih, Tuših, vsem.In še primerjat cene, škoda mojega cajta.

Jaz vse kupim v Šparu,enkrat na teden in to je to.Na zalogo.Kruh pa sproti kupujem v bližnjem Mercatorju.

Nazadnje urejeno: