Kaj kupovati v Lidlu, Hoferju, EuroSpinu....

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Ko že hvalite mesarje: kot 'priseljenec' sem pred leti šel najbolj znamenitem lokalnem mesarju, katerega so vsi lokalci priporočali. Ko sem v vrsti do vrat videl, da je brez rokavic in/ali umivanja rok prijemal in rezal meso, tipkal na blagajno, prejemal denar, vračal drobiž, pa spet od začetka za naslednjo stranko, sem se obrnil in v tisto mesnico nisem nikoli več stopil.

Podobno se mi je par tednov nazaj zgodilo v lokalnem, pred kratkim odpretem Mercatorju, ko je mesar iz vozička polnil hladilnik s pakirano robo, potem pa je prišel za nazaj za pult in mi brez umivanja rok ali natikanja rokavic narezal zrezke - tudi tam sem zadnič jemal meso.

Pri pakiranem mesu je postopek pakiranja opravljen v obratu, kjer naj bi veljale osnovne higienske norme, katere so Mercatorjevim in zasebnim mesarjem na zahodnih obronkih Slovenskih goric, hudo tuje.

LP,

Milan

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
in kaj potem je BILLA? ti povem zakaj je v slo ne bo? Mi imamo njo že dolgo tu sam v drugi preobleki, ko so tipali malo balkan so se povezali z nekom drugim? S kom pa le ugotovi.
Tuš?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.973
6.212
113
blizu močvirne prestolnice
naliM, to kar si povedal ne drži, si bil kdaj v proizvodnji? Res bi bila higijena pri zasebnikih oz. trgovinah boljša, je pa tako da meso itak spečeš ali skuhaš še pred tem ga pa splahneš. Sam sicer nimam teh težav saj nekaj sam pridelam kakšno stvar pa kupim pri drugih kmetih.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ravno sem hotel pripomniti, da lokalni kmetje se pa držijo higienskih minimumov...
Meso moraš, tako kot praviš, pred uporabo termično obdelati. Osebno mislim, da mesarija, kjer se non-stop umiva in rokavice natika bodisi ima slabo kvaliteto mesa ali pa je draga. Saj tudi milo, voda in rokavice stanejo...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
ksz

Wtf se dogaja z Leclercom? Tretjina mojega zadnjega nakupa je šla v kanto od tega:
- Furlanska salama Kras; odpremo, pojemo 3 koleščke, čuden okus, še bolj čuden vonj, pogledam rok uporabe in en dan do preteka ?!?
- piščančji zrezki, smrdijo, rok uporabe še 3 dni
- piščanjčja bedra, smrdijo, rok uporabe še 2 dni

Vse tole sem vrgel stran, Leclerc kjer sem do sedaj porabil vsaj 50% proračuna za hrano pa me odslej vidi precej poredkeje..

To je pa res čudno. Leclerc ima zelo strog nadzor robe, sploh mesa. Zaposleni recimo ne smejo domov nosit robe, ki ji je potekel rok uporabe. Vse gre v kante. Velike kante.
evil.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Veliko vas pljuva čez Eurospin, ki pa je kar se tiče sestavin za italijanske jedi prav dober in ugoden:

- testenine, vse vrste
- parmezan, razni siri
- pelati
- slaniki (ribji)
- olive
- olivno olje
- artičoke
- mascarpone (cca. 1/3 Spar cene)
- liter 1.5% mleka mislim da 0.49 EUR
- radler klon (rumena piksna)
...

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
naliM, to kar si povedal ne drži, si bil kdaj v proizvodnji? Res bi bila higijena pri zasebnikih oz. trgovinah boljša, je pa tako da meso itak spečeš ali skuhaš še pred tem ga pa splahneš. Sam sicer nimam teh težav saj nekaj sam pridelam kakšno stvar pa kupim pri drugih kmetih.

Res se meso speče, a profesionalci si tega ne smejo privoščiti, sploh pa pred strankami.
Glede na videno, s(m)o najbolj čisti (bili) še na domačih kolinah (vem iz prve roke, bil zraven preceeejkrat).

LP,

Milan

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Kar pa se nemčije tiče - Tam Lidla sploh ni, ampak je Aldi. Ampak še daleč od tega, da bi bil edini.

Lidl JE v Nemčiji. Aldi pa je nemški Hofer. Poleg teh dveh ponavadi folk kupuje še v Penny Markt in Normi. Se pa strinjam s trditvijo o delikatesi v Eurospinu, je daleč najboljša - boljšega pršuta ne najdem nikjer. Odbijajoč je samo image celotne trgovine, ker zgleda dokaj klošarsko. Potem je pa ponavadi zraven še kakšen Kik, ki pa celotno sliko samo še poslabša
crazy1.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
...ksz.

Nekdo je napisal, da pri nas Nemci kupujejo samo v Lidlu, ker je daleč najboljša kvaliteta. ..............ahahahaha
hysterical-1.gif

Torej, logika ti je, da če Nemec pride sem in od vseh trgovin pozna samo Lidl, da bo šel tja. dddd
stupid-1.gif
Poleg tega imamo 3.klasno blago in ne prvo, kot ima to Nemčija.

Mercator- drag, vendar na nivoju. Čisto, izbire je veliko, nisem še imela srečanja z pokvarjenim izdelkom, veliko blagajn (govorim za večji Mercator), velika izbira kruha, lepa zelenjava....
Tuš - ciganski pogled, malo cenejš od Mercatorja, vendar zaprte stvari (piksne in razne kumaarce), se bolj splača kupit v Tušu, vendar ne Tuševe znamke - ker je bruh. Blagajne so ponavadi počasne, meso je v k...., pozitivno je to, da je vsa pijača cenej od Mercatorja (se mi zdi). Zelenjava - brez komentarjev - ne kupim nikol.
Hofer - bila notr 3 x v življenju (stran 5km). Kupila nekaj sladkarij - pohvalno. Kupila nekaj jogurtov -
crazy1.gif
fuj. Ostalo mi ni blo..
Lidl - bila notr ene parkrat in kupla notr samo vodko (za žurke - klinc če pa sam ena v družbi vodko pije, je tud Trojka predraga) - ostalo no go. Videla že pozelenelo meso, miške...v glavnm, nebi jst tm sploh.

Torej, ko črto potegnem, sladkarije sedaj pečem doma, meso kupim v Mercatorju, zelenjavo pri vaškem šiptarju, testenine in ta jajca v prvi dosegljivi trgovini, kruh v pekarni, ostalo pri kmetih (krompir), oziroma poleti zelenjava iz vrta.

pipo

Majstr
19. mar 2008
943
455
63
Citat:
Nekdo je napisal, da pri nas Nemci kupujejo samo v Lidlu, ker je daleč najboljša kvaliteta. ..............ahahahaha

Torej, logika ti je, da če Nemec pride sem in od vseh trgovin pozna samo Lidl, da bo šel tja. dddd Poleg tega imamo 3.klasno blago in ne prvo, kot ima to Nemčija.

po občutku bi rekel, da večina meša med "kvalitetno" in "okusno" hrano. Ne moreš to enačit.

Če je npr. nek jogurt narejen iz kontrolirano primernih sestavin, pravilno zapakiran pravilno dostavljen in pravilno skladiščen, potem lahko rečeš da je tak jogurt kvaliteten. Če pa je tebi okusen je pa druga zgodba.

In sem prepričan, da je velika večina robe v teh (L,H) diskontih kvalitetna.

Res pa je, da nas je večina cepala zadnjih 20 let argeto pašteto in pila barcafe z LJ mlekom in smo navajeni nekega okusa, pa je težko prešaltat.

K temu še dodaj, da pač eni radi gledajo lepe police v šparu in jih odvračajo palete pa še imiđ jim lahko pade
rolleyes-1.gif

Drugače pa za lidl :

- več ali manj vse žitarice, jagodna marmelada, toast je brez konkurence, margarina, mleko, wc papir, vložena paprika rdeča + pekoča, pašteta z paradižnikom, skutke, ementaler je pol cene ljutomerskega, pa ni pol slabši, kakšna suha salama.... pa sladkarije itak

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Lidl:
- mleko
- skute
- navadne jogurte
- kruh (ne navadni, ampak črn že narezan, ne vem kak se mu reče:) )
- slano/sladko pecivo za fešte
- pijača za fešte
- tuna v lastnem soku
- wc papir (odvisno, če se spomnem:) )
- čistilni robčki za prah in obraz ( ne niso isti:)) )
- "cet" za posodo pomivat

Tole zdej na hitro z glave.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Mercator- drag, vendar na nivoju. Čisto, izbire je veliko, nisem še imela srečanja z pokvarjenim izdelkom

Blagor tebi. Jaz jim pogosto prinesem kak jogurt s pretečenim rokom uporabe na blagajno...

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Sej imaš oči, poglej malo, da ne boš potem utrujal na blagajni glede rokov in cen medtem ko ostali za tabo čakamo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Sej imaš oči, poglej malo, da ne boš potem utrujal na blagajni glede rokov in cen medtem ko ostali za tabo čakamo.

Vidim, da nisi dojel bistva. Jaz dejansko uporabljam oči, zato jim nesem pokvarjena jajca na blagajno, da ne boš ti, ki za mano ne uporabljaš oči, nesel domov teh pokvarjenih jajc in potem stokal po forumu.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Sej te nisem kaj preveč narobe zastopil, v vsakem primeru nadleguješ blagajničarko/ka., ker se tebi ne da poiskati nekoga, ki ni vezan na točno določeno mesto.

Zame ni treba skrbeti, vem sam kako in kaj.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Citat:
Uporabnik s22b pravi:

Za moje pojme je trgovkam POMAGAL, ne pa jim težil. Ti bi pa raje, da punca zapre kaso in gre pobirat pretečeno robo po policah (kar bi sicer dnevno morala, pa se ji ne izide)? Potem boš sploh prej na vrsti.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
V vsakem Mercatorju je zaposlen nekdo, ki fila police in skrbi za pretečene roke. Sploh v velikih mercatorjih jih je ko rusov. Ne vem zakaj bi se mogla blagajničarka s tem ukvarjat.

Drugo je majcene trgovine, k notr delajo max 3.