Kaj kupovati v Lidlu, Hoferju, EuroSpinu....

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Sadni jogurt iz špara je ravno taki kot, če bi dodal namizni sladkor, pa tud pri drugih izdelkih med cenejšimi je tako, medtem ko iz hoferja veliko boljši. Spar je dober, ker lahko izbiraš od najcenejše robe do najdražje, hofer je po kvaliteti najcenejši, lidl pa niti ne, mercator ni slab, ampak kaj, ko malo nabereš pa je 30 evrov-košara.

Zaupam Hoferju in ostajam pri tej trgovini, vsaj veš po kaj greš, nakupt za 80 evrov pa ne moreš kr tako, nazadnje blo v sparu 75 evrov.

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.973
6.212
113
blizu močvirne prestolnice
Kar se tiče šparovih jogurtov so res katastrofa, Mercatorjevi so v primerjavi z njimi 1A, najboljši so pa sigurno v diskontih, so gosti plus veliko sadja notri.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
pokvarjeno meso:
tudi nama se je enkrat osmrdel puran/piščanec v hladilniku (mogoče celo vtrgovini ne bom trdil)
problem je v tem da naj bi le to meso bilo na max 4C.
Æe imaš hladilnik na 8C potem si smrdeč meso lahko tudi sam kirv.

zadnjič gledal neke stare reklame.
nek lcd LG v mercatorju v akciji 650, enak v lecelrcu nekaj pod 500.(20%+15%)

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Ne vem al sem narobe kupil, ampak meni se je puranje meso zagnuslo, ima tak čuden smrdeč vonj lahko, da se je pokvaril, kupil vakumsko pakirano in pospravil takoj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
aha, potem pa nisi nič kriv
wink-1.gif

masterr: ko bi vedeli kaj vse požrejo purani, piščanci in podobni živali na farmah, bi najbrž nehai jesti tako meso....

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Kaj misliš le, brikete in to je to, jest vem kaj delajo brikete živalim, v kratkem času se zredijo še in še. Kvalitetno meso pa je bolj slabo

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Tudi jaz vsakega ki poznam je zadovoljen s temi trgovinami.

Jaz recimo edino v Spina ne grem nikoli, ker mi nekako ne potegne. Včasih so Slovenci na veliko hodili v Spina čez mejo pa vsa jajca dam vlačili.

Kar pa se Lidla tiče, sem se ga pa sama navadila v Nemčiji, tam druge trgovine namreč ni, oz. je Lidl in potem še ena trgovina, za katero ne vem kako se ji reče, je pa kao malo višjega cenovnega razreda. Tam trgovin ala Mercator, Interspar ipd. ni in Lidl je the best.

Seveda pa Nemci se še vedno vozijo z Wartburgi, ti si res mal na glavo padla.

90% kupujem v Mercatorju, z mesarjem se odlično razumem, daleč najboljše meso od vseh ostalih konkurentov. Imajo tudi premium zadeve, razno razne gorčice, ročno izdelane testenine, račja prsa, eko oddelek, rezano sadje in zelenjava, pica za po peš, odličen kruh, Illy kavica v zrnu itd. Redno zbiram Mercator pike, tik tak blagajne, v redu ambient. Kakšna zadeva je dražja, vendar se mi vse povrne, ker prihranim pri nafti. Najraje pa imam Maxi, ker ima daleč najboljši biftek in paremzan v kosu.

Ostalo kupujem v Sparu, vendar ne pretirano.

Hofer in Lidl obiskal enkart, nabavil futer in večino pometal stran, ker je večina zadev brez okusa ali pa povsem neukusno. Edino sladkarije so bile v redu pa še to v Hoferju. Kruh je poden, suhomesnati proizvodi so poden, pakirano meso je adijo, kdo to sploh kupuje mi ni jasno. To mi je nekako ostalo v spominu.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
meso kupujem pri lokalnem mesarju in nikoli v trgovini, kaj šele v merkatorju. Drugače pa ti malo priporočam, da si malo pogledaš koliko tujcev kupuje pri nas v high trgovini Mercator in koliko pri Hoferju in Lidlu! Nemci kupujejo samo v takšnih diskonterjih kot sta ta dva pri nas, ker vedo, da kupujejo kvaliteto!
Želim ti veselo nakupovanje v Mečkatorju.
Mimogrede je komu znan podatek koliko je v prodaji izgubil Mercator?
grims-1.gif
.
Ne bom nikoli pozabil Zokija, ko je bil še direktor mercatorja in nam je predaval v predavalnici pa ga sošolec kaj meni o prihodu LIDLA in HOFERJA k nam in on samozavestno odgovori, mi se paletarjev ne bojimo. No ti paletarju DEBELJAKU že povzročajo težave!

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
V bistvu mi dol visi kje kupje razno razna tuja sociala pri nas. Če je nekaj dobrega za Nemca, še ne pomeni, da je dobro zame, zadeve kupujem tam, kjer ustreza MENI in ne tam, kjer vidim veliko parkiranih vozil.
Okus izdelkov iz teh trgovin mi enostavno ne odgovarja, res je, da tega ne morem trditi za vse izdelke, ker vsega kupil nisem. Meni daleč zmaga Mercator.
Bi pa bil vesel, če bi se prikazala morda kakšna Billa ali pa še kakšen druga tuja veriga, ki ni ravno low budget.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
in kaj potem je BILLA? ti povem zakaj je v slo ne bo? Mi imamo njo že dolgo tu sam v drugi preobleki, ko so tipali malo balkan so se povezali z nekom drugim? S kom pa le ugotovi.
Kar se tiče nemške sociale pa sem brez komentarja, ker očitno nosu še nisi pomolil proti severu!

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
in kaj potem je BILLA? ti povem zakaj je v slo ne bo? Mi imamo njo že dolgo tu sam v drugi preobleki, ko so tipali malo balkan so se povezali z nekom drugim? S kom pa le ugotovi.
Kar se tiče nemške sociale pa sem brez komentarja, ker očitno nosu še nisi pomolil proti severu!

S kom? Vem, da jih je nekoč zanimal nakup Živil Kranj, pa jih je Mercator prehitel...

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Tudi jaz vsakega ki poznam je zadovoljen s temi trgovinami.

Jaz recimo edino v Spina ne grem nikoli, ker mi nekako ne potegne. Včasih so Slovenci na veliko hodili v Spina čez mejo pa vsa jajca dam vlačili.

Kar pa se Lidla tiče, sem se ga pa sama navadila v Nemčiji, tam druge trgovine namreč ni, oz. je Lidl in potem še ena trgovina, za katero ne vem kako se ji reče, je pa kao malo višjega cenovnega razreda. Tam trgovin ala Mercator, Interspar ipd. ni in Lidl je the best.

Kar se spina tiče - delikatesa je vrhunska, salamce, sirčki odlični. Hofer in Lidl se skrijeta kadarkoli... Kar pa se nemčije tiče - Tam Lidla sploh ni, ampak je Aldi. Ampak še daleč od tega, da bi bil edini. Taglavna veriga je REWE. Jih je pa malo morje.

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
hysterical-1.gif

A to ste tisti, ki nakupujete v Hofer; Lidl, Eurospin v kakšni posebni sekti?

Tole bo Billa . No, čemu je podobno?

Kar se pa tiče skrivnosti trgovskih verig, ej, dol mi visi. Jaz table Billa v Sloveniji videl nisem.

A življenje je samo na Severu al kako? Meni je v Sloveniji lepo, trenutno mi nič ne manjka. Ti si ko Haso Bosanac, da je smak svijeta, ti bi pravac za Njemačku a? Očitno nisem, mi boš ti z veseljem razložil, vidim.

Glej, lahko, da se gilbjemo v različnih krogih, mogoče so moji bolj butasti od tvoji, nikoli ne veš, "mi" kupujemo v Mercatorju in smo zadovoljni, na koncu na še vedno ostane dovolj šuškovja. Še enkrat moj okus in moja denarinca si želita v Mercator. Ko mi boš pa ti kupoval dobrine, greš pa lahko tudi v Zimbabve, zaradi mene, samo da bo ceneje.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kak to misliš, da lidla sploh ni? Lidl je tam močno prisoten na trgu. Je pa res da nimajo HOFERJA amapk imajo ALDi, ki je isto. Aldi pa se potem še razdeli na 2 dela ...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
si zadnji v vrsti, ki mi lahko predstavljaš spletno stran od BILLE. Ko boš bolj poznal trg boš vedel kaj sem napisal kako objavo višje, seveda pa ne razumeš ker se na to pač ne spoznaš in ne poznaš zgodovine! Ta dogodek ima korenine več kot 10 let nazaj!

Sicer pa nazaj na temo!
evil.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ksz...

ne vem zakaj se sploh toliko kregate, itak je osebna preferenca

Jaz kupujem recimo 70% v merkatorju, 30% v hoferju, ostalo zelo redko oz. minimalne stvari, predvsem zato, ker sem doma na severu LJ in imam najbližje merkator center šiška, ter hofer, ostalo je daleč

Hofer kupim(sem kupoval, zdaj smo malo spremenili način prehrane) sladke in slane prigrizke, to je vse super od raznih twix imitatov, haribo bomboni, pistacije, arašidi, čipsov in tega pa raje ne, ker so te poceni cvrte stvari ponavadi zelo (še bolj) mastne

potem, če sem dopoldan še sadje in zelenjavo, popoldan jim ponavadi zmanjka kvalitetne robe, potem pa še razne senfe, ketchupe in pa mleko in mlečne izdelke. Na koncu pa še zmrznjene stvari, kake dunajske, pomfri, lazanje, kako pico.

Ne kupim nikdar mesa v hoferju, ne vem v bistvu zakaj, niti nisem probal kdaj, me ne prepriča "mesnica" brez mesarja.

Potem pa Merkator center šiška, kjer pač dobiš vse, kar si zaželiš od zelenjave/mesa/rib/sadja ogromna izbira, morda malo dražje, ampak ni toliko, da bi se mi kje poznalo