Kaj je z NEK?

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ti si pa res en cudn tic,

ukvarjas se s kriznimi nacrti za nesreco na avtocesti,
ce se gre pa za jedrsko elektrarno pa seveda kaj podobnega ni potrebno, ker gre samo za nepotrebno paniko

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
A ti morda ločiš med kriznim načrtom in bombastičnimi naslovi v stilu "jedrska nesreča le korak stran"?
Takšen naslov ni nič drugega kot spodbujanje branosti in nima nikakršne zveze s korektnim informiranjem.
Ker sem videl, kam pes taco moli, sem pogledal izključno en sam tuj medij - BBC.
K sreči so vsaj tam dovolj spodobni novinarji. Kratko, jedrnato, nepompozno, podprto z viri in brez razglabljanja, teoretiziranja novinarja ali novinarke. Edino pravilno. Mene mnenje novinarja ne zanima. Naj opravlja svoje delo, komentar pa zadrži za popivanje s prijatelji.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ah daj no.

"Atom- Unfall in Slowenien, EU warnt Mitgliedsstaaten" (http://www.spiegel.de/)

Atom unfall? Jedrska nesreča? Se ti zdi to normalen naslov? ENO JEBENO TESNILO PUŠČA!

Al pa...

"Das Atomkraftwerk Krsko steht nicht zum ersten Mal in den Schlagzeilen: Schon öfter wurden Pannen gemeldet, Umweltschützer forderten die Abschaltung. Finanziert wurde der Bau auch mit deutschen Geldern. Die Betreiber planen sogar einen zweiten Reaktor."

Ja, itak, nemci so jo financirali. Jebeni Slovani!

In, seveda, biser članka.... "Das Kernkraftwerk Krsko (deutsch: Gurkfeld)". Jebem ti ja Gurkfeld u pičku materinu.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ti se znas sam osmesit,
zacnes o bombasticnih naslovih in hkrati priznas, da si si ogledu sam enga, ki ti je sprejemljiv
torej, od kje ti ideja o zavajajocih naslovih?
opozoru sm sam, da so o tezavi JE Krsko bili pred Slovenci obvesceni v skoraj vseh ostalih drzavah EUja

pa se neki, kaj naj po tvoje novinar napise, ce ne komentarja?
a naj sam prepisuje in citira?

zakaj pa mislis, da bi nekoga zanimalo tvoje mnenje? npr. o bagerjih in tankih ki bi harali po avtocestah

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Za razliko od novinarja jaz pišem na forumu in ne v resnem mediju in si lahko privoščim podajanje mnenj, enako kot počneš tudi ti in skoraj vsi ostali.
Logika pisanja komentarjev je čisto mimo. Morda je 1 % novinarjev toliko razgledanih in verodostojnih, da si lahko privoščijo komentar. Svojo kredibilnost gradijo dolga leta.
Medij smatram kot prostor, kjer bom soočen z dejstvi, pogledi neposredno vpletenih in kot orodje, s katerim bom lahko ustvaril lastno mnenje o zadevi ter ga po potrebi tudi izrazil. Seveda ne v časopisu, ker me tja ne spustijo in prav je tako.

Bombastični naslovi. Kar nekaj jih je bilo zapisanih na tem forumu. Res mi ni treba gledati še original novice. Lahko pa proglasiš tiste, ki so jih copy/paste za lažnivce, ampak to je tvoja stvar.

Ogledal sem si enega, ki mi je bil "sprejemljiv". Referiraš se na naslov, jaz ti poskušam razložiti, da sem se usmeril k "Sprejemljivemu" mediju. BBC to je. No, dopuščam, da je komu bolj kompetenten članek v Lady ali POP TV.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.406
6.179
113
Pol leta predsedujemo EU, pa nihče ne ve za Slovenijo.

Potem pa pošljemo eno novico na Ecurie in o Sloveniji še isti večer poročajo praktično vsi svetovni mediji:
Slovenia shuts down nuclear plant after cooling system leak

Bo Bush odpovedal obisk?
crazy1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Od kdaj pa je predsedovanje združbe, imenovane EU, novica?
Od kdaj je Evropska komisija nekaj "zanimivega"?
So njeni produkti zanimivi?
Birokrati niso bili nikoli kaj več kot dolgočasni.
Nuklearka pa je cool. Kabum!
Super zgodba za povečevanje naklade. K sreči samo to.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
sam js res ne vem,

al je taksna minorna ventilska okvara, kot nekateri tuki pravijo, res vredna vredna objave v vecini svetovnih medijev

kajti take medijske pozornosti ne bi bili delezni za brezveze

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
danes so pred sedezema evropske komisije in sveta evrope protestirali ribici,
ki so metali molotovke, prevracali avtomobile,...

vendar ta dogodek ni dosegel niti polovice medijske odmevnosti naspram tezavam v JEK
ceprav je slo za ribice iz PT, FR, ES,....

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
najbolje da vsake toliko časa odprejo kak ventil da europejci ne pozabijo da je tudi Slovenija v EU

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.776
548
113
42
povsod malo
Sem bil v JEK in sem bolj miren tam kot pa tukaj za compom.
Kar je tisti stric z z Dr. Prof spedi in zadi
grin1.gif
povedal je bilo kul za slišat.
Če se pravilno spomnim je naša JEK oz NEK (patato patejto) zgrajena na ameriški način in ne tisti slabi slabi ruski "črnobilski način" + tisti zadrževalni hram je superduper supermansko močno zgrajen.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.217
1.387
113
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
sam js res ne vem,

al je taksna minorna ventilska okvara, kot nekateri tuki pravijo, res vredna vredna objave v vecini svetovnih medijev

kajti take medijske pozornosti ne bi bili delezni za brezveze

Nekdo rabi denar. Do denarja prideš s prodajo, prodajo dosežeš s udarnimi novicami.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
še kakšen vnetil se nej pokvari, pa polletne vinjete sploh ne bodo več problem
evil.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.217
1.387
113
Pravkar po TV en expert pravi da lahko vsaki moment raznese vse skupaj, ampak je zaenkrat še vse pod kontrolo.