Kaj je z NEK?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.456
2.400
113
Pomurje
klik

pazi to!

Sosed nam je prišel rečt, da ga je klicala hčera iz Francije, da je nekaj narobe in da naj zapremo okna
bonk.gif

Takoj me kliče mati, zapri okna NEK je razneslo
hysterical-1.gif

Tako se dela panika.

Lp

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.776
548
113
42
povsod malo
Nič ni...ReCO pa tudi nič ni sporočil.
Panika je brez veze ker ga ne bo razneslo.
Ustavili ga bodo samo preventivno ker tak je pač varnostni protokol ker ne morejo popravit, če deluje podobna fora kot, če ti hladilnik pri avtu pušča ga pač ne boš šel popravljat ko bo motor prižgan.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Pač, spustu je en spoj al pa ventil. Ni tko, da bi zdej špricalo radioaktivno vodo iz primarnega kroga naokoli, ker je varnost taka, da se zazna že najmanjše spuščanje oz. upad tlaka.
Tisti komentarji na 24kur so pa več ali manj LOL. Fajn bi blo, da bi si vsi NEskeptiki enkrat elektrarno, postrojenje in zaščito od znotraj v živo ogledali.
Več bo Patrioti povedal jutri, za ostale pa velja - nobene panike... (je reku Švejk).

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
je pa zanimivo da vsi portali kater esem pogledal imajo to novico kot "breaking news" na prvi strani- od Bild.de,focus.de, krone.at, spiegel.de....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
sem malo prebral dane nike! V avstrijo smo sporočili da je šlo za vajo
bonk.gif
oni pa drugače obveščeni iz strani evropske mreže za obveščanje! Vsa evropa realno opozarja mi pa kot da to ni nič!

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Ker se novice, povezane s težavami (kar puščanje primarnega vodokroga je), dobro berejo in prodajajo.
Skupaj z en kup špekulacijami, namigovanji, dezinformacijami etc.
Za zahod smo mi ipak še vedno bivša ruska republika, ki ima isti šrot od nukleark, kot Rusija. Če bi kao "novinarji" mal pobrskali, bi lahko videli, da je naša bomba od Westinghousa (t.j. ameriška).

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.205
4
38
Kranj
rener.info
ReCO je sporocilo poslal 18:16
wink-1.gif

Citat:
SPOROČILO ZA JAVNOST

V Nuklearni elektrarni Krško (NEK) je danes, 4. 6. 2008 prišlo do puščanja vode iz primarnega sistema v zadrževalni hram.

Operaterji so začeli zniževati moč in počasi ustavljajo reaktor. Potrebe po hitri zaustavitvi ni. Vplivov na okolje ni in jih ne pričakujemo. Prav tako ni potrebe po izvajanju zaščitnih ukrepov v okolici.

Elektrarno bodo v nekaj urah ustavili, da bo osebje lahko poiskalo vzrok okvare.

Dogajanje spremlja v Ljubljani strokovna skupina pri Upravi za jedrsko varnost.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
vir krone.at

Das Atomkraftwerk Krsko wurde vor 31 Jahren vom US-Konzern Westinghouse gebaut und ist das einzige AKW auf dem Gebiet des früheren Jugoslawien. Das Kraftwerk befindet sich auf slowenischem Territorium, gehört aber je zur Hälfte den beiden ehemaligen jugoslawischen Teilrepubliken Slowenien und Kroatien
prevod na hitro je to edina jedrska na področju bivše juge ša da smo do pol lastniki mi pol pa hrvati!

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.663
9
38
Ljubljana- okolica
Naša stran je vredu hrvaška je pa crknla.
evil.gif

Ja pa še bolj prepoznavni smo če povsod o ns pišejo:) Čudno da nas niso zamenjal s slovaki
rolleyes-1.gif

jan24

Pripravnik
4. sep 2007
69
0
6
ksz:

Nič posebnega v NEK. Pač eno puščanje. Ustaviš, popraviš, stestiraš, zaženeš.

Dokler bojo oni bedaki, ki komentirajo na 24ur (ne vsi) pogruntali, kake bedaste pišejo, bomo mi že vse zrihtal.... tak da klime, plejstejšni, msn.... ni panike.... vse bo še naprej delalo ;-)

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.456
2.400
113
Pomurje
Problem se kaže v tem, da je prvo bilo javljeno, da gre za vajo.

Šele nato se je ob 17h poslala depeša, ki je javila dejansko napako in alarm se je sprožil po svetu.

Avstrijci so potrdili, da nobena njihova naprava ni zaznala sevanja.

Lp

Nazadnje urejeno:

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ja tujci delajo iz tega bum, ker mislijo, da se bo Černobil ponovil
stupid-1.gif

mi pa vemo, da pač malo pušča in, da je panika popolnoma nepotrebna

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ne! Vsi bomo pomrli! SEVANJE! RADIOAKTIVNI MUTANTI!
AAAA! JAGODE ME NAPADAJOOO!
smile-1.gif

Sorry, not padu. Umiram od smeha ko vidim koliko je Spiegel napihnil vse skupaj. Eno tesnilo pušča. Who gives a [censored].

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kaj ima previdnost z bombastičnimi naslovi??? Jaz tu kvečjemu vidim ustvarjanje nepotrebne panike, ki jo mediji ljubijo, saj so bolj brani.