Kaj bi vi vzeli za 5-6k ojrov?

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Živ.

Vglavnem prosil bi vas za kakšne predloge kaj kupiti. Malce se zanimam za kakega rabljenega karavan ali pa kaj v stilu Berlingota, namreč trenutni Twingo, prostorsko ne bo dolgo zadoščal
cheer.gif
). Gledam nekaj v rangu tam ene 5k € mogoče 6€. Se dobi kaj pametnega za tak denar oz. kako bi se vi odločili?
Hvala.

Jaz se bi verjetno še enkrat za Mondea.... zdaj je ravno v tvojem rangu, jaz sem dal 7K. nisem rabil takega avta, vendar sem se razvadil na prav vse, od usnja, cruzanja 160 po AC, ogromno placa. Imam pa veliko mestne vožnje, tako da mi 2.0 bencinar kuri okoli 10l. Kar me je premamilo v ta razred je da so ti avti bistveno bolje opremljeni kot srednji razred, cena pa ista. Sicer sem gledal tudi Passat 1.8T, BMW 320i 323i ampak si nisem upal kupit ker sem tegale dobil res preverjenega in od kolega, tako da imam samo redne servise (ok, 1 zaenkrat) pa tankam in to je to. No ja če priznam je zdaj šel en vzvod stabilizatorja, ampak to je đabe, pa konc koncev sem dosti lukenj nabasal že...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Stilo MW je najgrši karavan ever. Ko sem sam kupoval, sem tudi gledal za tem, kar ti pišeš. Ampak mi je tako grd, da ga nisem kupil. Torej, če ti izgled ni pomemben, potem je Stilo MW dobra izbira.

hysterical-1.gif

Zgleda nisem edini tega mnenja... Sploh zadek je definition of FUGLY
grin1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Sem ravno danes srečal tega Stilota (karavana) na cesti. Zadek res ni nek sinonim lepote, vsaj za moje oči ne
smile-1.gif

Mi je pa Megan karavan zelo lep v tem rangu (če primerjam s kakšnim mondeom, fokusom,....).
Corolla Verso bi bila super sam kaj ko je pa kar precej dražji. Samo ena je na Avtonetu za skoraj 7k če se ne motim. Ostale so vse dražje..
Tile Passati mi grejo na živce ker so preprosto precenjeni, dobesedno. Sej ne rečem da ni dober sam pišuka za tak denar je pomojem karavan vsak zgonen, oblika in notrajnost iz pamtiveka....grdi so preprosto. Ti novejši so ok ampak te tastari so mi pa k Audi 100tka
evil.gif

Kaj pa Lagune?
Citroen C5 sem gledal je baje res dober (sicer ni ravno ne vem kako lep ane) ampak baje da karavana težko najdeš da je kulturen (besede možakarja k je zasvojen s Citroenom
shocked-1.gif
).

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Scenice si kaj gledal? 1.6 bencinarji tam okoli 2003 letnika so smešno poceni,avto je pa glede na zunanje mere znotraj ogromen (res pa je,da je model star in da i ma volan kot v kakem dostavnem kombiju).Jaz tudi kupujem nekaj za tak denar,sicer sem načeloma proti francozem,ker sem imel z enim peugeotom in njihovo debilno elektriko dovolj izkušenj,cene so pa zanimive...Gledam pa scenic in picasso...
Megane karavan kot ga ima ChaoRen je tud poceni za to kar nudi,me je pa izredno motilo visoko sedenje,tako da sem bil z glavo skoraj v stropu.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.500
113
49
Na sončni strani ALP
Scenic (moj je l.2002) je precej majhen! V dolžino meri komaj nekaj čez 4m.
Če hočeš v prtlažnik kaj spravit, moraš pomaknit zadnje sedeže čisto naprej.
Posledično v tej vrsti ne more sedeti nihče. V prejšno Kijo Sephio sem spravil
precej več kot v teha Scenica... Ga bom prodal ravno zaradi prtlažnika...
rolleyes-1.gif

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Če bi dobil takega bencinarja si zmagal.Teli 1.5 dci znajo baje bit kar problematični motorji,nekoč sem bral da je obnova vbrizgalnega sistema noro draga...Pride pa slej ko prej do nje (tako pravi znanec z clio 1.5 dci).

Update:sem spregledal da je 1.9dci... Ne vem no,jaz bi se francoskih dizlov izogibal.Saj najbrž je to samo brezvezno ustvarjanje panike,poznam pa nekaj primerov bližnjih znancev,ki so imeli kar dosti težav.

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
1.9dci < 2005 raje pusti pri miru, ker niso brez razloga na slabem glasu. Če nimaš nevem kakšnih potreb raje vzami 1.6 bencinarja in dobil boš zelo zanesljiv avto.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
1.5 dci motorji so OK že od samega začetka. V najslabšem primeru se zapacajo šobe, ali pa EGR ventil.
1.9dci so malo bolj problematični, ker je rada crknila turbina, zadevo pa so nekje 10/2003 odpravili. Če kupiš avto letnik 2004 naj nebi bilo več teh težav.
Za 2.2 dci velja enako kot za 1.9dci.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Sem ravno danes srečal tega Stilota (karavana) na cesti. Zadek res ni nek sinonim lepote, vsaj za moje oči ne
smile-1.gif

No točno tako sem mislil tudi preden se vzel Stilota MW. Sam potem sem pa ugotovil, da itak jaz sedim v avtu in ne zunaj njega. Tako sem se odločil zanj glede na mnjenja uporabnikov JTD mašin in na uporabnost. Placa več kot dosti in supre za vsakodnevne vožnje po avtocesti.
Ampak kot praviš vsake oči imajo svojga malarja.
Mi je pa čudno, da gledaš dizle in bencinarja. Cene se lahko zaradi tega kar lepo razlikujejo.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ne sej nisem napisal da bi nujno rad dizla.:)
Mislim ok, pač porabo bi si želel čim nižjo ampak ok

Drugače pa ja Lagune so super, sam dejmo probat rajš kej DO 6k €
grin1.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
A Lybre si gledal ?
grin1.gif

Prosim ne razumi tega kot napad, ampak.. kaj tebe kdo plačuje, da se vedno tako obešaš na en ku*čev avto in ga kuješ v zvezde? Najprej rover, zdaj lanča.. dobro, slednja verjetno ni klump, ampak pred tem rover, wtf..
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Samo predlagam, kaj naj pogleda. In v tem se ne razlikujem z nobenim. Malo poglej, kaj se priporoča in 99% alterjevcev priporoča.....avto, ki ga vozijo
grin1.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Samo predlagam, kaj naj pogleda. In v tem se ne razlikujem z nobenim. Malo poglej, kaj se priporoča in 99% alterjevcev priporoča.....avto, ki ga vozijo
grin1.gif

Jaz svojega ne
evil.gif