Kaj bi napravili s 40mio €?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Kako da ne..sam sem napisal da denar mora delati denar....in bi vložil v podjetje...Najbolj smešno je da bi si vsi kupili M3 jahte itd..to je vse kratkoročno.

Kak kratkoročno?

M3, recimo da Manhard, da gremo res v stilu - 120k (60k dobimo še zanj po dveh letih ko se ga naveličamo)
Vila - 5mio (cena raste od oka 5% letno)
Jahta - rentaš ko rabiš v 10ih letih nisi 200k zgonil
Dopusti - 1mio (10 let)

Z avti smo v 10ih letih ustvarli cca. 300k minusa (kupimo in po dveh letih prodamo ko je vreden pol cena oko 120k)
250k smo naredli na vili, ampak brezpredmetno računat, ker je itak nebomo prodali.
Jahta in dopusti ter manjši bombončki; 1,2mio.

V desetih letih smo zapravli 1,5mio.

Zaj mi pa razloži kaj naj po 40ih letih (6mio) ko bom star 60 počnem z preostalimi 34 miljoni.

Pa sej prav da noben od vas ne zadane na lotu, sej nebi znali uživat, če bi dalje v službe hodli.

Mater če vam je že tolko do dela, si postavite hotel in se jebite z gosti, kok vam pač bo.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
ah spet negativno razmišljanje. Jaz če bi imel denar bi ga z veseljem vložil v perspektivne ljudi, ki imajo idejo in željo nimajo pa kapitala in takih mislim, da je kar nekaj v tej državici
zmaga.gif

Preveč je vse negativno nastrojeno
cool-1.gif
Iščem enega vlagatelja v perspektiven biznis, in evo ga, kar sam se je javu.
smile-1.gif

Aja, nimaš keša... eh, jebiga, spet moram iskat...
crazy1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Nimaš prav. Če bi imel toliko keša in bi nehal delat, oz hodit v redno službo, bi čez par let ves denar spičkal za pijačo, kurbe, drogo in brezvezne korete, ki bi jih stolku slej ko prej.
Delat morš že zato, da imaš nekaj nad sabo. Če nimaš, precej hitro propadeš. Poznam par ljudi, ki so se nekako zmuvali v penzjon s 40. ali še manj, danes, pri 50+ so večalmanj propadli zaradi pijače. Če nimaš nekaj, kar te dnevno postavlja pred odgovornost in pritiske, zelo hitro lahko zapadeš v odvisnosti.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ustanovil firme razne in "reševal", pametne, razumne slovence, da s svojim znanjem in delom, kaj naredijo zase in za okolico. Firme bi laufal z nulo ali pa za širitev.

Moje sanjske potrebe zase, so pa dokaj skromne...dvomim da bi prav bajno lahko kam zmetal.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

M3, recimo da Manhard, da gremo res v stilu - 120k (60k dobimo še zanj po dveh letih ko se ga naveličamo)

Eh, jaz bi imela E46 M3, cca. 20.000€
cheer.gif

Ne vem zakaj bi bilo potrebno vse nekaj na polno.

Nazadnje urejeno:

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
- high tech bajta 500k-1mio
- stanovanja v tujini
- avtomobili 500k
- potovanja 100k/leto
- ročne ure 1-50k/kos
- računalniki, telefoni, itd.
- k vsemu temu pa še prištejmo nakup avtomobilov, telefonov, računalnikov, ročnih ur, itd. za svoje najboljše kolege in familijo

Kar hitro se da spičit dosti dnarja. Seveda pa se da tako količino denarja dobro obračat in si vse zgoraj našteto kupovat zgolj iz dobičkov in obresti.

Res pa je da so to zgoraj precej mali zneski glede na to kaj vse da privoščiš dandanes.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Poznam bajto za več kot 1mio€ pa ni nič haj tech oz. mi sploh ni nič posebnega.

Je pa kvalitetno ogrevanje, okna pa bazen je delno vgrajen.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Na šiht bi hodil, čeprav bi mel dovolj dnarja da si celo živlenje na dopustu?
Saj nekaj moraš početi. Meni se je že po štirih dneh poležavanja na Zanzibarju zahotelo iti dalje (kar sem seveda tudi naredil). Za 14 dni zapreti v nek hotel me pa ne spraviš za noben denar (no ja, za 40 mil bi se pomatral
evil.gif
).

Saj najbrž se da spičkat precej keša mimogrede, ampak glede na moje osebne interese se mi ne sanja, kako bi to lahko zapravil. Mislim, pa kupiš 40 metrsko jahto (za katero zelo dvomim, da 40 mil. zadostuje). Samo kakšna je razlika s 25 metrsko, razen tega, da je pač nekoliko večja?

Bi pa gotovo takoj kupil najboljšo opremo za lezt po hribih in smučiščih, brez debate. Čeprav to lahko naredim že zdaj, le varčevalni račun bo pač moral bolj trpeti.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Kako da ne..sam sem napisal da denar mora delati denar....in bi vložil v podjetje...Najbolj smešno je da bi si vsi kupili M3 jahte itd..to je vse kratkoročno.

Kak kratkoročno?

Vila - 5mio (cena raste od oka 5% letno)
Jahta - rentaš ko rabiš v 10ih letih nisi 200k zgonil
Dopusti - 1mio (10 let)

Z avti smo v 10ih letih ustvarli cca. 300k minusa (kupimo in po dveh letih prodamo ko je vreden pol cena oko 120k)
250k smo naredli na vili, ampak brezpredmetno računat, ker je itak nebomo prodali.
Jahta in dopusti ter manjši bombončki; 1,2mio.

V desetih letih smo zapravli 1,5mio.

Zaj mi pa razloži kaj naj po 40ih letih (6mio) ko bom star 60 počnem z preostalimi 34 miljoni.

Zračunaj še, kolko bi stalo vzdrževanje vile, jahte in ferrarija (ker ziher ne bi bil m3
evil.gif
). Pa ne bi mel samo tega. Biti bogat zna biti prijetno, ampak tudi hudoo drago.

To je ogromno denarja, a se ga da tudi zapraviti, ker je denar že sam po sebi relativen. Najbolj se strinjam z Abrahamovim zadnjim postom. Treba je ostati na realnih tleh. Saj vem, da je lahko biti pameten, ko si mlad, močan, lep in bi bil rad užil cel svet, ampak lahko se zalomi in si na stara leta revež (če jih sploh dočakaš).

Takšno vsoto je najboljše ustvariti sam, ker jo znaš šele potem prav ceniti in jo vnovčiti. Če ti pade z neba, je velika verjetnost, da ti gre život po zlu. In glede na to, da si ti rojeni gambler in playboy, težko rečem, da jih ne bi spičkal.
smile-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.100
592
113
Jaz sem imel 40 milijonov dobrih 20 let nazaj. Večino sem zapravil za pijačo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.437
7.142
113
pri taščici
Najbrz v dinarjih.
V sluzbo bi hodil samo pod pogojem da bi si nasel "dobro" sluzbo. Sem bil prisiljen v lezanje v svojem zivljenju in sedaj lahko nekako prezivim tudi ce ne hodim v sluzbo (seveda ce so evri kljub temu). Bi pa najbrz kljub temu nekaj delal takrat ko bi mi pasalo,predvsem pa tisto kar bi mi pasalo.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Če bi šlo brez politike, bi imela privat živalsko policijo pa zavetišča za živali po vsej SLO (po zgledu nekega že obstoječega slovenskega zavetišča). Seveda bi vse to upravljala in nadzirala sama s pomočjo kadrov, ki bi jih jaz izbrala. Pa zelo trdo roko bi imela pri tem. Pa študirat bi šla veterino. Za materialne stvari se pa tako ali tako razume, da bi imela vse tisto, kar bi potrebovala in mi je všeč. Pa potovala bi, če bi imela ob vsem skupaj še kaj časa.
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Jaz bi zgradil garažno hišo v LJ, z velikimi parkingi in širokimi uvozi/izvozi.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.210
-8.846
113
To ti misliš
smirk-1.gif

Se pa doskrat zgodi, da je živali pri takšnih samooklicanih ljubiteljih slabše, kot na xy kmetiji privezani na ketni.