Kače - kje jih najti in koliko ste jih že pobili?

Baloo

Pripravnik
2. nov 2007
938
0
16
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Baloo pravi:
V kompostniku blizu gozda smo imeli leglo slepcev skupaj z nekimi črnimi nestrupenimi kačami.....

Zanimivo.

Sosedi imajo tudi kompostnik in vedno najdem na parceli kakega slepca, čeprav sem rogovilil okoli z bagrom.

V kompostnikih so ponavadi, ker je notri toplo, pa zgleda da jim vse to razkrajanje in gnitje ustreza. Je pa zanimivo, da so se iz njega pobrali po malo bolj obilnem deževju.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Georgie pravi:
...
Za povprečno odraslo osebo brez alergije na čebelje pike pomeni količina okoli 1500 ubodov čebel smrtonosno mejo.
...

Pozabil si pripomniti, da so nekateri (ni jih tako malo) alergični na čebelji strup in brez zdravniške pomoči lahko umrejo že od ene čebele v roku ure ali dveh.
...

Aham, jasno, vendar nisem pozabil, le izrecno tega nisem poudaril
smile-1.gif
- ta možnost je bila implicitna v mojem prejšnjem zapisu.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Kač je vedno manj. Jaz hodim precej po gozdu in jih zelo redko vidim. Včasih kakšno belouško ob vodi, goža v gozdu. Na primorskem/krasu črnice. Ko sem bila majhna sem stala na skalah in pod njimi je šel ful velik modras, te scene verjetno ne bom pozabla.

Pobijam jih ne, ker se jih ne bojim. Kača ima ful male zobke in ne vem če ima sploh kaj hujši ugriz kot kakšen maček. Zakaj bi se tega bala? Strupenih je pa pri nas zelo malo in samo na določenih območjih (primorje, hribi). Pa še koristne so.

Se mi je že zgodilo, da sva se s kačo opazovali v gozdu, kjer je bila zleknjena ob poti, sem samo stala in jo gledala ona pa mene. Potem se je počasi odplazila stran. Meni so fascinantne, lepe.
wink-1.gif

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.132
70
48
123
ksz:

Zadnjič mi je nekdo povedal recept za odganjanje kač:

po meji zemljišča čisto malo nakapljaš nafte. Baje da dela.

LP

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Enkrat sem videl gada, kateremu je iz goflje pol miši ven gledalo - sta bila v fazi požiranja. Ker takega prizora nisem videl v živo še nikdar, pa ga verjetno tudi nikdar več ne bom, se še danes tolčem po glavi, ker sem bil brez fotoaparata
bonk.gif

Kaj sem hotel? En cajt sem firbca pasu, potem sem si rekel, da ima pri jesti še pes rad mir in sem v loku obšel kačo (v loku zato, da je ne bi motil), naj v miru poje kosilo.
Drugič sem 10m od bajte zagledal enga fejk gada (ena nestrupena kača, ki ima podobno ketno po hrbtu, kot gad, a drugačno obliko glave - ne vem imena), sem ga zagrabil za rep, nekaj se je sicer motovilil, a ko sem ga položil pred voluharjev rov ob bajti, je samo švignil not in voluharjev kar en cajt ni bilo
zmaga.gif
- bo spomlad spet lahko vn prišel.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Ni bila belouška (tisto poznam).
edit: možno pa je, da je bil pravi gad, le da kak omladinec - ker ga ni blo več kot pol metra "čez pleča" (beri: po dolžini), pa za en palec je bil debel. Skratka - malo večji črv
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
To si moral verjetno goža videt. Gad, tudi zelo majhen, ima izrazito obliko glave, ne moreš falit. Pa tudi kaj dolg ni, je med krajšimi kačami pri nam.

Evo enega od letos, s hribov. Še čisto mlad, majhen, je tako bežal, da je komaj kaka slika ratala.
451407-IMGP8000.jpg

Priponke

• 451407-IMGP8000.jpg
    451407-IMGP8000.jpg
    94,6 KB · Ogledi: 303

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Je bila bolj temna, ketna je bila pa skor črna, takoa, kot na Kebrovi fotki, a malo drugačne oblike.
Možn, da je bil gož. Smokulja ne živi v hribih? Al ja? Strupenjača gad zihr ni bla, ker sem še živ
grin1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Po glavi je videt belouška, vendar glede na barvno telo se mi zdi sumljiva. Kobranka mogoče?