Kače - kje jih najti in koliko ste jih že pobili?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Razloži to našemu Rambotu, bo takoj zažgal vse panje v krogu 100 km okoli bajte.
evil.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Mislim, si pa en bumbar, in to velik. Zakaj le bi kače pobijal?

Daj prvo preberi vse, potem pa komentiraj. Nikjer ne trdim, da bi šel v rambo akcijo čiščenja golazni. Če bi kača spizdila bi jo pustil na miru. Če bi vztrajala bi jo pa fental. Lahko pa se z njo poskusim pogovoriti, mogoče razume slovensko.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Daj prvo preberi vse, potem pa komentiraj.

Zmenjeno!
zmaga.gif

Citat:
Ker menim, da večina ljudi naravnost sovraži ta plazeča se bitja me zanima, kje ste nanje (v SLO) že naleteli, kje je največja verjetnost, da jih vidimo in koliko ste jih v svoji karieri že spravili na oni svet.

rolleyes-1.gif

Citat:
Nikjer ne trdim, da bi šel v rambo akcijo čiščenja golazni. Če bi kača spizdila bi jo pustil na miru. Če bi vztrajala bi jo pa fental. Lahko pa se z njo poskusim pogovoriti, mogoče razume slovensko.

Zakaj hudiča te pa potem zanima, kje so kače?
Zakaj jih iščeš?

Jih boš božal?

BTW - Ne pozabi, da TI zalezuješ kače. Ne kače tebe...

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
V svojem lajfu videl že čez 20 strupenih kač
jezen.gif
.
Vedno sem se kači pribličal, do 1 metra, četudi bi zdraven stopil te nebi uklal, če pa stopiš na kašo pa samo šavsne

Nazadnje urejeno:

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Ker bolan človek ... nasledn topic že vidm bo ... Busanci - kje jih najti in koliko ste jih že pobili?

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Mene kače ne motijo, dokler se okol mene ne plazijo. Imamo sam ene tri strupene v sloveniji, zakaj bi sploh razmišljali kaj dost o njih.
SEm pa že zraven nje stala, pa se tudi slučajno ni umaknila...tolk o tem koliko nas porajtajo.
Če jih nebi bilo, bi nas pa glodalci pogrizli:)

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kje jih najti. Mogoče me zanima zato, ker ne vem, kje so priljubljene lokacije kač. OK. Kamnita področja. Verjetno pa to ni edino, a ne? Mogoče me zanima tudi zato, ker ne bi rad zaradi nevednosti na vrt ali v bližino nastavil nečesa, kar bi kače neznansko privlačilo.

Glede pobijanja kač pa me zanima čisto iz radovednosti. Nenazadnje gre za žival, ki jo mnogi ljudje zelo sovražijo. Od tega dejstva do vprašanja, kako reagirajo ob stiku z njimi, je le korak.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Stipe pravi:
Ker bolan človek ... nasledn topic že vidm bo ... Busanci - kje jih najti in koliko ste jih že pobili?

S to objavo si le dokazal, da imaš težave sam pri sebi. Iz prve si našel Bosance. Nihče ti jih ni sugeriral. V celotni debati se beseda vrti okoli živali - kač in ne ljudi. Če so zate Bosanci v podobnem rangu pa je žalostno. Zame so ljudje. In prav ti ljudje so ti verjetno zgradili tvoj flet in 99% cest, po katerih se voziš. Verjetno zato, ker si Slovenci s tem ne želimo mazati rok. Nam gre še preveč dobro.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Mimogrede kot zanimivost samo en podatek v zvezi s čebelami, ker so bile ravno omenjene.

Za povprečno odraslo osebo brez alergije na čebelje pike pomeni količina okoli 1500 ubodov čebel smrtonosno mejo.
grims-1.gif
(Seveda v primeru pika umre tudi čebela sama.)

P.S.: Seveda, če dobiš dovolj pikov, a še vedno manj od navedene številke, na "pravo" mesto, npr. bližina dihalnih poti, je za gotovo smrt potrebnih malce manj malih kamikaz.

Tako da - ne se preveč zafrkavati recimo s kranjsko sivko!
wink-1.gif
(Pa brez panike, so čist prijazne živalce.)

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Baloo pravi:
V kompostniku blizu gozda smo imeli leglo slepcev skupaj z nekimi črnimi nestrupenimi kačami.....

Zanimivo.

Sosedi imajo tudi kompostnik in vedno najdem na parceli kakega slepca, čeprav sem rogovilil okoli z bagrom.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Slepcev je veliko po vrtovih.
So zelo koristni.

No, če jih panična "mestna srajca" prej ne pobije z lopatami...
stupid-1.gif

BTW - Slepec ni kača. Vsaj tako pravimo pri nas, koliko je pa to biološko korektno, pa ne vem.
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Georgie pravi:
Mimogrede kot zanimivost samo en podatek v zvezi s čebelami, ker so bile ravno omenjene.

Za povprečno odraslo osebo brez alergije na čebelje pike pomeni količina okoli 1500 ubodov čebel smrtonosno mejo.
grims-1.gif
(Seveda v primeru pika umre tudi čebela sama.)

P.S.: Seveda, če dobiš dovolj pikov, a še vedno manj od navedene številke, na "pravo" mesto, npr. bližina dihalnih poti, je za gotovo smrt potrebnih malce manj malih kamikaz.

Tako da - ne se preveč zafrkavati recimo s kranjsko sivko!
wink-1.gif
(Pa brez panike, so čist prijazne živalce.)

Pozabil si pripomniti, da so nekateri (ni jih tako malo) alergični na čebelji strup in brez zdravniške pomoči lahko umrejo že od ene čebele v roku ure ali dveh. Pa ni treba, da je pik na "pravem mestu".
Taistega človeka pa lahko ugrizne modras, pa mu ne bo nič hudega.
grims-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
A sem kje napisal da je slepec kača?

Sam jih ne pobijam, sem pa zadnjič enega presekal z motiko ko se nekaj kopal in ga nisem videl.

Pa ko je nekdo rekel, da kače prežene hrup. 14 dni sem rogovilil s kombinirko tudi samo 2 metra stran kjer sem potem pod zloženo opeko našel vsaj 1,5m dolgega goža. Mater, skoraj sem se usral.
grin1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ni bilo mišljeno kot kritika tebe.
Ampak kot dopolnitev za terminatorje, ki panično skačejo naokoli po forumu.

Bo drugič ekstra dopolnjeno, da ne bo (spet
rolleyes-1.gif
) hude krvi.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Starejše kače niso tako bojazljive in jih ne odžene že najmanjši šum.
Mladunci so pa običajno precej bolj bojazljivi.