Kače - kje jih najti in koliko ste jih že pobili?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ne, ni.
grin1.gif

Mogoče je malo nerodno napisano, ampak se ni dalo krajše.
grin1.gif
Ni fora samo v pomlad-poletje-jesen.... ciklih, ampak imaš npr. kakšen vikend v maju, ko vsepovsod lezejo, tri dni kasneje jih pa ni, pa če crkneš od iskanja. Pa se potem spet zgodi kdaj v juliju na kakšnem drugem terenu ipd.

Pri nas doma se to kaže tako, da npr. kakšen dan vsi srečamo kače na določenem območju gozda - četudi hodimo ob različnih urah dneva in po različnih poteh. Brez, da bi se človek matral z iskanjem - so zvite na poti ali jo prečkajo,... Samo teden kasneje pa noben nobene ne vidi, četudi hodimo po istih poteh ob istih urah. Pa se lahko postaviš na glavo.

Podobno mi je govoril oskrbnik koče v Paklenici. Ko smo ga spraševali, kakšna je situacija glede kač (poskoka), je samo zmignil z rameni in dodal "Bog zna". In hitel razlagat, da jih je kakšen dan vse polno (in jih vsi srečajo), par dni kasneje pa nikjer nobene.

Ne vem, zakaj je tako. Za naš teren vem približno, kdaj je to (kdaj pomladi in poleti, pa kakšno je približno takrat vreme, ko je bolj verjetno, da se to dogaja). Pa to niti ni na nekih najbolj osončenih delih, kot bi si kdo predstavljal. Kaj več pa niti ne vem povedati (kače niso ravno nekaj, kar bi komaj čakala, da jih vidim - jaz se takrat držim bolj stran....).

Theya

Pripravnik
13. okt 2007
136
0
16
Jih ne pobijamo. Doma imamo v ribniku leglo beloušk, ki jih ne preganjamo. Kač sem videla že dovolj (pač življenje sredi narave). Pogled nanje me ne navdušuje. Gremo vsaka na svoj konec pa je
cheer.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.795
15.861
113
ksz..

itaq da se jih ne pobija.. zakaj le? itaq se te bolj bojijo kot pa ti njih in če se le da, se ti bojo umaknile... je pa bl yeba če se kača počuti ogroženo.

aja ali pa da je lačna.. tega fuckerja sm hotu enkrat od blizu slikat v terariju pa mi je kr v mobitel skoču, baje že neki časa ni jedel
grin1.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Evo tole je Kača:
black_mamba.jpg

blackmamba.jpg

7221253-md.jpg

Pobije celo vas z par mililitrov strupa.
crazy1.gif
A single bite from a Black Mamba may inject enough venom to kill 20-40 grown men. the black mamba usually delivers multiple strikes, injecting its potent neuro- and cardiotoxin with each strike, often attacking the body or head, unlike most other snakes. It can strike up to 12 times in a row. Prvo te 12x zakolje pa napoji s strupom.

Black mambas are among the most venomous snakes in the world. With a LD50 of 0.25-0.32 mg/kg, the black mamba is 3 times as venomous as the Cape Cobra, 5 times as venomous as the King cobra and about 40 times as venomous as the Gaboon viper.[4] Black mamba venom contains powerful, fast-acting neurotoxins and cardiotoxins, including calciseptine.[5] Its bite delivers about 100-120 mg of venom on average, however it can deliver up to 400 mg of venom; 10 to 15 mg is deadly to a human adult.

Depending on the nature of a bite, death can, and has resulted in as little as 15-30 minutes

Posledice:
armpic.jpg

1172791095_small.jpg

necrosis-snakebite.jpg

Mislim da bi jaz bolj bežal stran od nje kot ona od mene.
bonk.gif

Vi pa tle gože koljete.
bonk.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Fina ljubica za terarij kačjeljubcev. Kar naj jo božajo. Jaz bi jo raje ustrelil v terariju.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Zato, ker je coolpower.
guns1.gif

A bejž no. Poyznam ogromno ljudi, ki so v osnovni šoli preživljali popoldanske urice z misijo maskriranja martinčkov in ostalih malih živalic. Nihče jim nič ni očital, ko pa fentaš eno kačo si pa takoj dr. Mengele.

Zanimivo je, da iz teh ljudi ni nastalo nič posebnega v negativnem smislu.

Vsi, ki bi kače božali in ljubkovali na svojem vrtu, si privoščite še malce strpnosti drugje - ne pobijajte muh, komarjev, pršic, podgan, voluharjev. Prav tako ni treba klofutati bab, natakaric, manj močnih od sebe, zauživati mesa in mesnih izdelkov.

Dokler nimam zadržkov pri zgornjem (klofut ne delim) se tudi ne bi prav nič sekiral, če bi na drugi svet spravil vsako kačo, ki bi mi prišla v vidno polje.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
@Spidija

Ni treba tu zganjat neke silne panike.
Kače se ljudi izogibajo.
Moraš se nanjo res usesti (jo presenetiti), da te useka.
Ni veliko primerov, ko se to zgodi.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Razloži to predšolskemu otroku. Potem pa ga še vozi v bolnico, ki je oddaljena 45 minut vožnje, če bo imel to srečo, da bo naletel na modrasa.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Razloži to predšolskemu otroku. Potem pa ga še vozi v bolnico, ki je oddaljena 45 minut vožnje, če bo imel to srečo, da bo naletel na modrasa.

Bo?
wink-1.gif

Jaz ne znam tega razlagati. Znajo pa v LJ ZOO. Pokliči in povprašaj.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Malce manj piči kot komar. Vprašaj kačjeljubce. Baje celo pomaga, če te useka v penis. Posledično se poveča in podaljša.

V resnici pa, če smemo verjeti kačjeljubcem, ni življenjsko nevaren za običajne odrasle ljudi. Par dni ostaneš na opazovanju v bolnici. Če bi usekal kakšnega otroka ali stardeca pa bi že lahko bilo bolj nevarno.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Spet eden, ki se v medčloveških odnosih ne zna potrditi, pa si je zato omislil hobi pobijanja kač...
stupid-1.gif

To, da bi vedel, kakšna je vloga kač v ekosistemu in zakaj narava misli, da je dobro kače imet, ga niti najmanj ne moti.
Važno je, da je pa končno le našel kotiček, kjer je on edini in absolutni šef.
crazy1.gif

Lp od "kačjeljubke".

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.091
10.585
113
KSZ

Mislil sem, da sta gad in modras naši najbolj strupeni kači in da se lahko umre tudi...
Pol pa tak ni problema....
grin1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
sam kakšne ti prbijaš ej...

gor si spraševal nekoga, kaj bi naredi, če bi se ti zaredile na jasi kjer se sončiš... In po kateri logiki bi si šla kača delat gnezdo tam, kjer je skoz kakšen človek, šunder, ipd...? A ti ne veš, da so gnezda ponavadi na varnem, kjer ni ljudi in drugih sovražnikov?

Jest sm sicer srečal zelo malo kač, mogoče 2-3 v celem življenju... Pa nisem nikoli pomislil na to, da bi jo ubil...

Ne vem, zakaj bi bilo potrebno ubijat nekaj, kar ti nič noče in te ne ogroža... Če jo pa presenetiš, pa jebat ga, greš stran, pa bo tud ona šla...

Da ti je pa to hobi, te je pa lahko sram...
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
ko je mene pri 16 letih usekal gad,so me v zdravstvenem domu samo stehtali in ker sem imel čez 60 kil so mi dali samo injekcijo analgina v guzo in za vsak slučaj napisali napotnico za rešilca ter poslali domov,če bi me modras bi me pa poslali v bolnico za 2-3 dni...
simptomi:bilo mi je slabo,fuul me je noga bolela (vroča bolečina),po 2 dneh sem šel še po eno injekcijo analgina,potem pa ni bilo več treba

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kje sem napisal, da mi je to hobi? Prosim za copy paste.

Napisal sem, kaj bi storil, če bi se kača zaredila v neposredni bližini lokacije, kjer poleti preživljam po nekaj ur dnevno. Mogoče na tej lokaciji kdo kdaj celo kampira in spi na prostem.
Itak bi zbežala. Če bi vztrajala v neposredni bližini pa bi jo brez zadržkov ubil. Simpl.
Enako kot ostalo golazen - muhe, komarje itd.

Vse to je še skromno. Kakšen Dolenjc bi med golazen prištel še nekaj na dveh nogah, malce zažganega videza in s kuro v roki.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A panje s čebelami tudi zažigaš preventivno?
grims-1.gif

Se ti najbrž sploh ne sanja, kako nevarne so čebele, in koliko ljudi vsako leto umre od njih.