Južnjaki in 'Dežela'

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Pri zgodovini si precej capljal zadaj v razredu, ne!? Ja, vojska potrebuje hrano in če jo ni, si jo vzame. Sicer pa verjemi domobranskim pravljicam, če hočeš.
priden.gif

Si nam leta 1991 vsaj kakšno pivo prinesel na fronto ali si po domobransko čepel v kleti in čuval klobase?
Vojska
hysterical-1.gif
a vojska porablja municijo, da dela luknje v stropu z njo, ko se ga zastonj nažre v oddaljenih gostilnah in kmetijah?
Bi ti prinesel šmarnico, ampak takšni, ki ste danes sposobni in uspešni in niste ,,za kazen,, brezposelni, ste mi bili nedosegljivi,.....rad bi te vidu, ja,.......tist ko je takrat resnično življenje zastavil, ima danes popolnoma drugačno mnenje in mišljenje,
Borec, ja, pravi borec, ki ga enkrat nisem slišal, da bi opozoril na problem socijalnega stanja veteranov,svojih soborcev....res ti verjamem, kak si se boril,....ko tvoj star ata, ja
hysterical-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.170
7.894
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Pri zgodovini si precej capljal zadaj v razredu, ne!? Ja, vojska potrebuje hrano in če jo ni, si jo vzame. Sicer pa verjemi domobranskim pravljicam, če hočeš.
priden.gif

Si nam leta 1991 vsaj kakšno pivo prinesel na fronto ali si po domobransko čepel v kleti in čuval klobase?
Vojska
hysterical-1.gif
a vojska porablja municijo, da dela luknje v stropu z njo, ko se ga zastonj nažre v oddaljenih gostilnah in kmetijah?
Bi ti prinesel šmarnico, ampak takšni, ki ste danes sposobni in uspešni in niste ,,za kazen,, brezposelni, ste mi bili nedosegljivi,.....rad bi te vidu, ja,.......tist ko je takrat resnično življenje zastavil, ima danes popolnoma drugačno mnenje in mišljenje,
Borec, ja, pravi borec, ki ga enkrat nisem slišal, da bi opozoril na problem socijalnega stanja veteranov,svojih soborcev....res ti verjamem, kak si se boril,....ko tvoj star ata, ja
hysterical-1.gif

Saj verjetno ni mislil reči da se je boril. Samo tam je bil!

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Ha, se mi je kar zdelo, da si doma v kleti grel svojo domobransko rit in pil šmarnico.
Ja, jaz sem borec, s priznajem, ki sem ga zabrisal nekam v klet, veteran, ki nočem biti član te janševistične organizacije in slabi 2 leti častnik Teritorialne Obrambe, dokler si nisem končno našel poštene službe. Te kaj zanima? Kako dela minomet recimo?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Hvala, minometi me ne zanimajo in sn jih verjetno prej vidu ko si ti prvi babi gate sleku......
Pa domobranci me do nedavnega tudi niso zanimali, ker v naših krajih niso bili preveč dejavni, ampak danes..
confused-1.gif

...bom še vidu,....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Velika prevara, da je večina s prvih bojnih vrst danes brezposelnih in na socijalni je dejstvo, da jim krčijo pravice do veteranskega, spet čisto dejstvo in kdor še zaradi novih pogojev ni upravičen do veteranskega in je prisiljen na socijalko, mu bodo enkrat zarubili premoženje-dejstvo,-borcu za domovino boš zaplenil imetje, ker si mu prej odvzel možnost za samostojno preživetje?
...med tem ko tujim nudiš vse, tistim, ki so odklonili državljanstvo, boš celo nagradil z veliko odškodnino,
uf-1.gif
Ce je farsa potem nimamo borcev. A ni tako

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Kasius ima point, sicer malo radikalen ampak ga ima.
Dejstvo je, da je ta slovanizem bil povelicevan s strani komunajzarjev iz polpretekle zgodovine, mi svi braæa...

Tako so nas ucili tudi v OŠ. Ampak meni ne bo nihce tupil, da sem v krvni zlahti z nekim æombetom iz montenegro ali BIH hribov, med menoj in njim ni ene podobnosti.

Jugoslavija je bila itak umetna tvorba nekih psihopatskih idealistov in naše navade ne gredo skupaj z navadami Balkancev, jebiga.
Zato se je zgodila tudi vojna. Če gledas kulturno izrocilo je lahko vsakemu jasno komu smo blizje, ze po narodnih nosah, nacinu gradnje, plesu konec koncev...

Moj priimek je dokazano germanskega izvora in nimam veze z nekimi "Spasojeviæi" s centralne Srbije, ravno tako veliko mojih prijateljev, korenine segajo v Nemcijo, Italijo...

Obmocje Slovenije, ce pustimo ob strani zakonske zveze ex - Yu zakonov, je mix Venetov, Germanov, Obrov, Avarov.

Čefurizem, slovanstvo in le tega povelicevanje je tema zadnjih 70-80 let.

Se dobro da Germani niso uplinjali Slovence ,ki so zavetisce iskali pri Spasojevicih v centralni Srbiji.... Pol bi sele tvoj post izvenel ...
stupid-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Velika prevara, da je večina s prvih bojnih vrst danes brezposelnih in na socijalni je dejstvo, da jim krčijo pravice do veteranskega, spet čisto dejstvo in kdor še zaradi novih pogojev ni upravičen do veteranskega in je prisiljen na socijalko, mu bodo enkrat zarubili premoženje-dejstvo,-borcu za domovino boš zaplenil imetje, ker si mu prej odvzel možnost za samostojno preživetje?
...med tem ko tujim nudiš vse, tistim, ki so odklonili državljanstvo, boš celo nagradil z veliko odškodnino,
uf-1.gif
Ce je farsa potem nimamo borcev. A ni tako
Vprašaj sorodnike ubitih, vojne invalide pa lahko sam vprašaš......ne tule mene na finto metat,.......si ti tud ko dsf?
......eh,

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Se dobro da Germani niso uplinjali Slovence ,ki so zavetisce iskali pri Spasojevicih v centralni Srbiji.... Pol bi sele tvoj post izvenel ...
stupid-1.gif

Sem ti že napisal, bom še enkrat:

Bolje rat nego pakt. Potem se je začelo, okupacija itd.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

Bolje rat nego pakt.

Predlagam da se vpises v tecaj francozega jezika. Ker bos pol kot kot "french" native speaker kar avtomatsko del zahodne, civilizirane evrope.
bonk.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:

Najbrž ne. V bistvu so čefurji na rodni zemlji. Niso priseljenci pa so vseeno vredni ene pol dreka. Jih par poznam. Zato najbrž v Avstriji neradi govorijo slovensko.

Kolk jih je emigiralo v Slovenijo?

In zakaj bi nekdo, rojen v Avstriji, sploh govoril slovensko?
Zakaj pa ti? Zakaj ne govoriš nemško?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Ker sem rojen v Sloveniji, ne v Avstriji. Če bi bil rojen v Avstriji, bi mi dol viselo za slovenščino.

Pa saj ti dol visi za slovenijo, to ki so jo tvoji napredni-razviti "avstrijci" zeleli zravnati z zemljo, narod pa zasuznjiti da jim bi "delal" po tovarnah in okopaval krompir.