Južnjaki in 'Dežela'

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Sem delal v A sedem let in videl sam, da precej koroških Slovencev ne želi govoriti slovensko. Ko pa so prišli k Avseniku v Begunje na koslio, pa so vsi veselo klobasali po slovensko. Jbg

Bi bilo bolje, če bi se po Dunaju drli:tukaj je Slovenija in risali Triglav po zidovih?

Vsaka primerjava s čefurji, recimo v Ljubljani, je zgolj naključna.

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
misli o nas lahko hitro izveš če se boš odpravil v celovec ali beljak in se pogovrajal v slovenščini.še bivši rojaki ne bodo s teboj hoteli kramljati v slovenščini

Ko da je to sploh važno! Našim prednikom je bila v 19-em stoletju nemščina domač jezik. V Ljubljani in Mariboru si na ulici slišal tako nemško, kot slovensko, Slovenci so znali oboje tekoče.

Ko gledam danes, mater, na severu mejimo na eno najbolj urejenih držav v Evropi...in si rečem...od koga smo se mi odcepljali 1918? Od zdrave pameti, peezda????

Zato, da smo danes clei srečni, da smo v EU, da lahko pol Štajerske dela v Avstriji?

In v čem je pol razlika? Slovenec, ki dela v Grazu, verjetno s šefom ne govori slovensko, ali pač?

Odpite oči, folk, mladi Slovenci se selijo po svetu s trebuhom za kruhom, rešuje jih znanje in to, d aznajo še kakšen jezik, ki ni slovenščina...To je dosežek naše samostojnosti...da se Slovenci izseljujejo, Bosanci pa priseljujejo, da bodo delali za čimmanjši denar čimtežja dela..

Ti si ziva legenda.

Enkrat se supcis da si tezki janez ki je proti balkancem in srbom, po drugi strani pa bi šprehal dojæ pa pustil da te švaba jaše.

Ravno zaradi taksnih prodanih pezdetov je drzava tam kjer je.

ravno taki lokal patrioti bi prvi svojo rit odnesli na varno če bi počilo.nekaj takih jih je že leta 91 pokazalo svojo hitrost.še bolt je amater proti njim

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
. Dokler so bili nujni za ravoj so bili dobri. Ko so se stvari ustavile so pa postali visek in bi bilo najbolje ce bi se pobrali domov.

Ce vidis kako podobnost.... ni nakljucna
hysterical-1.gif

vidim pa vedno podobnost s fabriko, ...ko te ne rabijo več, te odpustijo, v nobeni firmi ne zaposlijo vse tvoje družine in potomce v nedogled, zato, ker so starega ata rabili za lopato samo nekaj let....logika

Einstein... clovek ni stroj. Ce zaposlis "oceta" je verjetno logicno da bo on nekoc imel otroke/druzino in da tudi druzina potrebovala delo? Dokler so rabili "oceta" je bilo gospodarsko stanje ok, sedaj ni vec in so vsi visek. Za nastalo stanje pa vsekakor ni kriv oce ali njegova druzina.
Zaposlil si očeta za določen čas in boli te [cenzura] za njegove otroke in kje in kolk jih bo imel, v fabriki, kjer so ga zaposlili za določen čas, sigurno ne, ko dobiš odpoved-pokaš.........to je edina logika, vse drugo je dolgoročni samomor, kar se že v praksi dobro vidi, pri nas, pri Nemcih in vsepovsod, kjer so naredili enako nelogičnost.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
misli o nas lahko hitro izveš če se boš odpravil v celovec ali beljak in se pogovrajal v slovenščini.še bivši rojaki ne bodo s teboj hoteli kramljati v slovenščini

Ko da je to sploh važno! Našim prednikom je bila v 19-em stoletju nemščina domač jezik. V Ljubljani in Mariboru si na ulici slišal tako nemško, kot slovensko, Slovenci so znali oboje tekoče.

Ko gledam danes, mater, na severu mejimo na eno najbolj urejenih držav v Evropi...in si rečem...od koga smo se mi odcepljali 1918? Od zdrave pameti, peezda????

Zato, da smo danes clei srečni, da smo v EU, da lahko pol Štajerske dela v Avstriji?

In v čem je pol razlika? Slovenec, ki dela v Grazu, verjetno s šefom ne govori slovensko, ali pač?

Odpite oči, folk, mladi Slovenci se selijo po svetu s trebuhom za kruhom, rešuje jih znanje in to, da znajo še kakšen jezik, ki ni slovenščina...To je dosežek naše samostojnosti...da se Slovenci izseljujejo, Bosanci pa priseljujejo, da bodo delali za čimmanjši denar čimtežja dela..

Stari imas prav. Eni se trudimo, da se na cesti slisi slovenstina in nas jezik. In najvecji problem imamo z vami, bedaki, ki ste se 18 odvepilu od AO. Mi se leta trudimo pritint do gor, vi ste rinili dol. danes, danes pa blokirate vae pametne ideje.

Jaz res kaj vam je. A vam pomankanje muce kisa pamet

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Sem delal v A sedem let in videl sam, da precej koroških Slovencev ne želi govoriti slovensko. Ko pa so prišli k Avseniku v Begunje na koslio, pa so vsi veselo klobasali po slovensko. Jbg

Bi bilo bolje, če bi se po Dunaju drli:tukaj je Slovenija in risali Triglav po zidovih?

To pa je tragedija, da nek XYZ mladostnik nekje nekaj zapise. Nezaslisana tragedije. Sicer je res da je na vecina planeta redna pojava ampak v tvoji vasi ocitno ne...

Btw... v SA je nekdo na posto zapisal "Ovo je Srbija", nekdo drug pa spodaj pripisal "budalo, ovo je posta". Upam da ti prevod ni potreben.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
. Dokler so bili nujni za ravoj so bili dobri. Ko so se stvari ustavile so pa postali visek in bi bilo najbolje ce bi se pobrali domov.

Ce vidis kako podobnost.... ni nakljucna
hysterical-1.gif

vidim pa vedno podobnost s fabriko, ...ko te ne rabijo več, te odpustijo, v nobeni firmi ne zaposlijo vse tvoje družine in potomce v nedogled, zato, ker so starega ata rabili za lopato samo nekaj let....logika

Einstein... clovek ni stroj. Ce zaposlis "oceta" je verjetno logicno da bo on nekoc imel otroke/druzino in da tudi druzina potrebovala delo? Dokler so rabili "oceta" je bilo gospodarsko stanje ok, sedaj ni vec in so vsi visek. Za nastalo stanje pa vsekakor ni kriv oce ali njegova druzina.
Zaposlil si očeta za določen čas in boli te [cenzura] za njegove otroke in kje in kolk jih bo imel, v fabriki, kjer so ga zaposlili za določen čas, sigurno ne, ko dobiš odpoved-pokaš.........to je edina logika, vse drugo je dolgoročni samomor, kar se že v praksi dobro vidi, pri nas, pri Nemcih in vsepovsod, kjer so naredili enako nelogičnost.

Sej logika je cist ok, Dolfi je imel isto. Slovence in ostale bi ponucal, boli ga k. za njihove otroke ali kaj so zeleli. Vse drugo bi bil politice samomor za njega.

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:

To pa je tragedija, da nek XYZ mladostnik nekje nekaj zapise. Nezaslisana tragedije. Sicer je res da je na vecina planeta redna pojava ampak v tvoji vasi ocitno ne...

Btw... v SA je nekdo na posto zapisal "Ovo je Srbija", nekdo drug pa spodaj pripisal "budalo, ovo je posta". Upam da ti prevod ni potreben.

tukaj se ne strinjam s teboj.pač če greš nekam živet ali pa samo kot turist spoštuješ prvo narod,jezik,kulturo,vero.s takimi dejanji kot je sprejanje po fasadah z besedami ovo je srbija izpadeš pač bedak in omejenec ter nestrpnež

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:

tukaj se ne strinjam s teboj.pač če greš nekam živet ali pa samo kot turist spoštuješ prvo narod,jezik,kulturo,vero.s takimi dejanji kot je sprejanje po fasadah z besedami ovo je srbija izpadeš pač bedak in omejenec ter nestrpnež

seveda...... prav zaradi grafitov Ovo je Srbije je JankoviÆ postal Zoki the Srbin
smirk-1.gif
nekateri pisejo na zidovih o punku, drugi o anarhiji, deseti o bog ve cem.... koga to sploh zanima? verjel ali ne to ni ena izmed zapovedi, mednarodna pogodba ali nek intelektualni podvig

ce bi driskal kako punk ni mrtev in mahal z zastavo VB bi bil "moderen", ce pa maham kako exYU zastavo si pa "problematicen"
crazy1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.177
1.963
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Turki niso nikoli problem, sploh pa 30 let nazaj.

Poznam vsaj 10 berlinskih gasterbajterskih družin, tako srbskih, bosanskih kot slovenskih in že pred 30-imi leti so se otroci bali malih turkov, ker so jih "terorizirali". Isto kot avtohtone Nemce.

Za srbe in bosance (če si z bosanskimi mislil nekoč Srbe, danes muslimane a.k.a. Bošnjake ali le Srbe iz Bosne
evil.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:

Enkrat se supcis da si tezki janez ki je proti balkancem in srbom, po drugi strani pa bi šprehal dojæ pa pustil da te švaba jaše.

Jaz zagovarjam, da ko si v Rimu, se vedi kot Rimljan.

Prostor današnje Slovenije je bil zgodovinsko slovensko-nemško govoreč, na obali tudi italijansko, Prekmurje madžarsko. Nič ni bilo tu nobenega cigu migu balkana vse do 1919.

Mi smo se leta 1918-19 odcepljali od Avstrije, zato, da smo lahko 2004 spet odpirali šampanjce, juhu, Evropa, ne bo več treba kave iz Graza švercat.

Brez patetike, naj samo kdo reče, da to ni svojevrstna tragikomedija zgodovine?

Jaz nisem bil nikoli velik Slovenec v smislu, da bi Slovenija nujno morala biti samostojna država. ker niti zdaj ni, v bistvu smo v EU in Natu. In jaz en bi nič slabše spal, če bi se rodil v nemškem Marburgu kot sin Avstrijca slovenskega porekla in bi živel na dvojezičnem območju, ali celo samo nemškojezičnem. Me vsaj ne bi dolga leta mojega lajfa črnogorski, kasneje pa slovenski cariniki drkali na avstrijski meji..

In ne bi rabil gledat, kako lopov iz Saraocev krade tudi moj denar.

In NE, ni država zaradi takih, kot sem jaz, kjer je. Država je, kjer je, ker večina še vedno ZAHTEVA socializem in skupnoskledarstvo v v tej nesrečni Sloveniji.

Račune za svoje nezadovoljstvo tovariši izstavite Kučanu, pa onemu brkatemu partizanu, ki rohni, kot da smo leta 45. Samostojni ja in odecepljeni-od zdrave pameti in razvitega sveta.

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:

Jaz zagovarjam, da ko si v Rimu, se vedi kot Rimljan.

Prostor današnje Slovenije je bil zgodovinsko slovensko-nemško govoreč, na obali tudi italijansko, Prekmurje madžarsko. Nič ni bilo tu nobenega cigu migu balkana vse do 1919.

Mi smo se leta 1918-19 odcepljali od Avstrije, zato, da smo lahko 2004 spet odpirali šampanjce, juhu, Evropa, ne bo več treba kave iz Graza švercat.

Jaz nisem bil nikoli velik Slovenec v smislu, da bi Slovenija nujno morala biti samostojna država. ker niti zdaj ni, v bistvu smo v EU in Natu. In jaz en bi nič slabše spal, če bi se rodil v nemškem Marburgu kot sin Avstrijca slovenskega porekla in bi živel na dvojezičnem območju, ali celo samo nemškojezičnem. Me vsaj ne bi dolga leta mojega lajfa črnogorski, kasneje pa slovenski cariniki drkali na avstrijski meji..

In ne bi rabil gledat, kako lopov iz Saraocev krade tudi moj denar.

In NE, ni država zaradi takih, kot sem jaz, kjer je. Država je, kjer je, ker večina še vedno ZAHTEVA socializem in skupnoskledarstvo v v tej nesrečni Sloveniji.

Račune za svoje nezadovoljstvo tovariši izstavite Kučanu, pa onemu brkatemu partizanu, ki rohni, kot da smo leta 45. Samostojni ja in odecepljeni-od zdrave pameti in razvitega sveta.

malo se pozanimaj kdo ti je rit branil leta 1918 na rapalski meji.še celo đamijo v logu so imeli.kot sem rekel najbolj glasni ste prvi čez mejo če poči.ne gledati tako črno belo.tudi uskoki prej so ti dobesedno rit reševali.drugače bi tvoja žena verjetno bila danes zavita kot ninja

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

Odpite oči, folk, mladi Slovenci se selijo po svetu s trebuhom za kruhom, rešuje jih znanje in to, d aznajo še kakšen jezik, ki ni slovenščina...To je dosežek naše samostojnosti...da se Slovenci izseljujejo, Bosanci pa priseljujejo, da bodo delali za čimmanjši denar čimtežja dela..

Ti si ziva legenda.

A zaradi nekoga, ki gre raje delat v tujino kot životarit doma je država v *****?
aplauz.gif
To je na ravni onega: guns don't kill people, people do.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Kasius ima point, sicer malo radikalen ampak ga ima.
Dejstvo je, da je ta slovanizem bil povelicevan s strani komunajzarjev iz polpretekle zgodovine, mi svi braæa...

Tako so nas ucili tudi v OŠ. Ampak meni ne bo nihce tupil, da sem v krvni zlahti z nekim æombetom iz montenegro ali BIH hribov, med menoj in njim ni ene podobnosti.

Jugoslavija je bila itak umetna tvorba nekih psihopatskih idealistov in naše navade ne gredo skupaj z navadami Balkancev, jebiga.
Zato se je zgodila tudi vojna. Če gledas kulturno izrocilo je lahko vsakemu jasno komu smo blizje, ze po narodnih nosah, nacinu gradnje, plesu konec koncev...

Moj priimek je dokazano germanskega izvora in nimam veze z nekimi "Spasojeviæi" s centralne Srbije, ravno tako veliko mojih prijateljev, korenine segajo v Nemcijo, Italijo...

Obmocje Slovenije, ce pustimo ob strani zakonske zveze ex - Yu zakonov, je mix Venetov, Germanov, Obrov, Avarov.

Čefurizem, slovanstvo in le tega povelicevanje je tema zadnjih 70-80 let.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
34
48
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Dejstvo je, da je ta slovanizem bil povelicevan s strani komunajzarjev iz polpretekle zgodovine, mi svi braæa...

Tako so nas ucili tudi v OŠ. Ampak meni ne bo nihce tupil, da sem v krvni zlahti z nekim æombetom iz montenegro ali BIH hribov, med menoj in njim ni ene podobnosti.

Jugoslavija je bila itak umetna tvorba nekih psihopatskih idealistov in naše navade ne gredo skupaj z navadami Balkancev, jebiga.
Zato se je zgodila tudi vojna. Če gledas kulturno izrocilo je lahko vsakemu jasno komu smo blizje, ze po narodnih nosah, nacinu gradnje, plesu konec koncev...

Moj priimek je dokazano germanskega izvora in nimam veze z nekimi "Spasojeviæi" s centralne Srbije, ravno tako veliko mojih prijateljev, korenine segajo v Nemcijo, Italijo...

Obmocje Slovenije, ce pustimo ob strani zakonske zveze ex - Yu zakonov, je mix Venetov, Germanov, Obrov, Avarov.

zmaga.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:

Dobro razmislanje out of the box.
Dosti stvari se "pozabi" v zgodovini, zaradi preteklega casa ter programiranja rezimov. Nekateri folk seka po ekstremih, ker je to pac lazje, ter se ne more postavit v neko obdobje objektivno, saj ve potek celotne zgodovine.

To vzklikanje po socializmu na protestih pa je tudi meni smesno, ker se ocitno pol folka ne spomni vec kako je bilo. Na koncu so se pa peljali domov v avtu za 20k+ namestu v jebenem Jugecu ter gledali odzive na LCD Tvju.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:

Se dobro da se je "slovanstvo" in slovenstvo zacelo malo prej kot pred prvo svetovno vojno.
bonk.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

To ni patetika, to je ob tvojem iberintelektu in nebulozah popolno nepoznavanje zgodovine slovenskega prostora, slovenskega naroda in razvoja dogodkov zadnjih 200 let.

Verjamem pa da bi ti, ko bi, mogoce bi... s tujim q-rcem po koprivah.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.361
3.051
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

In jaz en bi nič slabše spal, če bi se rodil v nemškem Marburgu kot sin Avstrijca slovenskega porekla in bi živel na dvojezičnem območju, ali celo samo nemškojezičnem.

zmaga.gif

Tudi jaz nebi nič slabše spal, če bi se rodil v Laibach v bistvu sem prepričan, da bi celo bolje spal.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.068
6.259
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:

aplauz.gif