Jelinčič za prepoved beračenja

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
in kam jih da? za 1000€ tud spiješ ne v enem tednu! sicer pa vejrjamem, ker včasih je dobu 50 tolarjev pa je bil vesel, zdej mu daš pa 50 centov, pa je isto vesel, dobu je pa še enkrat več! Sej vsak mu da 20 al pa več! Da ne govorimo o penzionerjih, k sploh ne vejo kok je en euro vreden....

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Ma jaz sem se pa še naših klošarjev naveličal, [censored] vsakič k grem v štacuno naj mu pustim nekaj, pa koji [censored] sem jaz. Itak pa ves pjan krneki laja tm pa teži... Je blo prav nadležno tam pred mercatorjem nasproti bivšega Slovenijaavta (križišče Šišenska-Celovška).

Evrokremček pa je ratal ibermensch, ker so gospoda v Bruslju in misli da je razgledan....

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz
Te Romune samo izgnat iz države ven, ker od njih nima nihče nobene koristi!

Kak dinarček ponavadi dam recimo kakemu lokalnem brezdomcu, katerega vidvam že več let in pa seveda v Bosni vojnim invalidom.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, saj to me je zanimalo.
Če bi isto delal čistokrven slovenec pa je OK.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
To niso berači, ampak sužnji, jih pripeljejo in jih spustijo na ulico, da beračijo za njih.

Jih je treba spakirat iz ulic in poslat domov!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
ne ni OK!

Sej slovenski mulci mi grejo tud na zivce, sam oni so le državljani slo... njih bi bilo treba nagnat delat pa je, v gradbeništvu je zmeri prostor za mladega človeka! Hotu sm povedat da me ne motijo tile klošarji pred trgovinami pa to... k pač fehta za vin! Sicer mora imet meje okusa no....

In res je ja... Sej tile romuni so pač sužnji, sej vem da oni niso nič krivi, sam treba je začet pri dnu! Če bi njih izganjali, bi se prej ali slej pobrali in šli v kakšno drugo državo! Še bolje pa bi bilo, če bi prišli do šefov, pa jih vrgli v isto sobo, kjer spijo ti sužnji, pa jim dovolili da naj naredijo z njim kar hočejo...
10.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Lepo ignorirajte klošarje pa bo. Jaz jim že nekaj časa ne dam nič. Tukaj so zato, ker se jim splača. Očitno so Slovenci v povprečju precej mehkega srca oziroma imajo nekakšen občutek slabe vesti, ko vidijo klošarja in to vest pomirijo s tistim drobižem.

Saj se ti morda nekateri smilijo, ker si hitro začneš predstavljati sebe v takšni na videz ponižani vlogi. Po drugi strani pa se vedno zavem dejstev, ko so:

1. dela v SLO je dovolj, še posebej fizičnega, kjer že sedaj "uvažamo" delovno silo iz vzhodnih in balkanskih držav.
2. kar nekaj % ljudi v SLO živi pod pragom revščine pa ne beračijo, se nekako prebijajo skozi življenje, živijo s par sto EUR mesečno, imajo otroke in plačujejo davke. Mogoče še bolj redno in pošteno kot kakšni tajkuni.
3. SLO ima cerkev, ki je po svoje tudi velik berač, fehtari povsod, le da na fini način. Naj še ona kaj da tem ljudem, če so tako zelo ubogi. Recimo obleko, hrano, prenočišče. Pa ne mi, da nima.
4. državi vsak mesec zdajemo nekaj deset odstotkov svojega zaslužka za razne prispevke, davke ipd. Vprašajte svojega delodajalca, kolikšen je bruto-bruto strošek vašega dela. Ob takšnih transferjih denarja, ki smo ga zaslužili delavci, naj država skrbi za socialne transferje in ne tisti, ki nas ta država že itak ožema.
5. poznam kar nekaj primerov slovenskih davkoplačevalk, ki so se jih (tudi precej ugledna podjetja) znebila, ko so zanosile. Niso jim podaljšali pogodbe za določen čas, četudi bi breme porodniškega nadomestila prevzela država. Živijo s socialno, s tem pa naj bi živele sebe in svojega otroka. Bodo klošarile? Mulca kazale po Slovenski? Ne. Potihoma bodo preživele svojo socialno krizo in mačehovski odnos slovenskih lastnikov kapitala, ki meji na žlehnobo.

Pod črto: z veseljem bi dal kakšen EUR tu in tam. K sreči zaslužim dovolj in mi to ni problem. Ampak ne bom dajal raznim komercialnim obiskovalcem iz Romunije, Slovaške ter Bolgarije, ki z beračenjem ustvarjajo neobdavčen prihodek zase in svoje gospodarje. Slovenskemu klošarju dam, ni problema, če je prijazen in nevsiljiv. Še raje pa bi dal zgoaj opisanim socialnim primerom poštenih davkoplačevalcev, ki se znajdejo v resni stiski v tej presneto prijazni in perfektno vodeni državi, a tega ne razglašajo na ves glas sredi ulice temveč svojo revščino iz sramote skrivajo za štirimi zidovi.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hmm, pre sto leti v Ameriki bi eni od vas hodili okrog, razglašali, da so proti sužnjelastništvu in zraven bi obešali črnce.

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
stein, bravo!

sploh pa, slovenski mulci so tisti, ki jim neb smel nič dat. kakšna logika, da raje daš nekomu, ki ima, zato ker je slovenc, kot nekomu, ki nima, pa ni slovenc? džizus....
Men je najbolj hudo za tiste reveže penzioniste, nekej časa je bil vsake toliko en dedek pred nukom, ker ni mel dost nepzije pa je bil lačen. Sej če nočte dat dnarja, loh date pa za sendvič, da naujo lačni.
sej noben klošar ne ukrade dnarja
smile-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Se tudi jst podpišem pod coolpower-jev post.

Sam ne dam raznim romunom in podobnim niti centa. Je v Sloveniji dovolj revežev... ni treba, da nam še Romune uvažajo. Rade volje pa dam kakšnemu starejšemu klošarju, ki je prijazen in nevsiljivo berači. Zaradi tistih par € me ne bo pobralo, čeprav sem še študent. Starejši verjamem da težko najdejo zaposlitev in hitro se zgodi, da pristanejo na cesti.

Najbolj na jetra mi grejo slovenski mladci stari od 20 do 30 let, ki ti "iščejo" frej parkplace na parkplacu, ki ga že v osnovi drago plačaš (naprimer na trgu republike). Če mu ne daš tistih 20centov ti bo po vsej verjetnosti pa rajso na avtu naredu.... v bistvu prav izsilijo tisti drobiž. Pa kot ste že ugotovili - mlademu danes ni problem dobit zaposlitve. Na gradbiščih dobijo za fizična dela precej dobro plačo.

Celo tako komot so ratal nekateri klošarji (predvsem mlajši... starejši so še vedno oldschool na klopci v centri lj), da se postavijo ob avtomat za plačevanje parkirnine in tam fehtarjo drobiž... ali pa celo z napisi utrujajo folku na semaforjih.
crazy1.gif