Jelinčič za prepoved beračenja

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Kam te misliš, da bi mu pošto poslali ?
grin1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Ne vem no, jaz tudi nobenemu od teh beračev nič ne dam, zato, ker sama grem mimo njih delat, pa delam čez cel dan. Pol se mi pa zdi, kot da se nekdo norca dela iz mene. Saj, razlogi so res različni, ampak takšen zakon ne bi smeli uvesti že zaradi človeškosti.
Človek začne beračit, ko mu ves ponos pade. Mislim, da ne bi beračili, če jim to ne bi bilo potrebno. Država naj raje bolje poskrbi za revnejše kot pa da jih zatira.

draga Tinekr, tole je čisti debilizem. cigančki, kaj jim fali? delajo naj, tako kot jaz in ti. 18 letni klošarji, kaj jim fali? v stvari nič, komot bi si lahko našli službo, sposobni so, gotovo bi lahko delali vsaj kakšno fizikalijo, v roki pol leta je izven klošarskega naselja ...

zanimivo je, da veliko berem po Slovenskih novicah, kako jim je ogenj vse vzel, kako so nekateri na robu preživetja ... jih vidiš mogoče beračiti? ne, ker vseeno delajo, ker se vseeno trudijo preživeti. ker vedo, kako je težko zaslužiti za preživetje, ne pa 18. letni klošar al pa kakšen rom(un) ... jaz se bom lomil za svoje preživetje, potem pa še njemu fliknil kar tako 1 €? to pa je človeško?

sterat jih - al delat (na gradbiščih se kr nuca folka, če drugega ne) al pa ... babay ... via kuæi plakajuæi ...

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
v Sloveniji ste sami nestrpnezi zgleda, povrhu pa se zlo pogumni, vedno se spravte na taksne, ki nc nimajo

Edede. Eno je biti slovenec in biti klošar, eno pa je biti cigan katerega 3 generacije za nazaj že nič ne delajo, beračijo, kradejo in živijo na račun države. Še slabše pa je to, da vidiš tujce, ki slovenskim klošarjem odžirajo "zaslužek".

Boljše, da slovenec zasluži 50€ na ulici kot pa neki bolgar oz. romun ali celo cigan.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Zakaj se pa Italijani?

Sicer pa deček temnejše polti običajno ni sam, ampak služi samo za odvračanje pozornosti.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
kaj ti misliš da je berač postal po spletu naklučij?
za biti berač se večina odloči. zakaj je temu tako, pa ti lahko kakšen berač zaupa - dostikrat zaslužijo (ne vem kako je zdej, ampak včasih je bilo tako) na dan več kot dobiš ti plačano za 8 ur dela...

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
kaksna miselnost pa je to?
confused-1.gif

Kakšna? Takšna, da se nam lahko hitro začne dogajat kot se dogaja po večjih evropskih mestih kjer vsi ti berači na vlko kradejo turistom. Se spomnim izleta v Rim kjer so ciganke kradle, da se je kr kadilo. Pride do človeka, v višini pasu mu nastavi karton na na njem nekaj piše, spodaj pod kartonom pa ti krade iz torbice.

In prav take stvari se bodo začele dogajat pri nas, če ne bomo vse te drhali čimprej sterali odkoder so prišli oz. jim nabili take kazni, da bodo 2x pomislili predn bodo spet prosjačli.

Citat:
zakaj se pocutite ogrozene, ce se v vasem vidnem polju pojavi decek temnejse polti in prosi za denar?

Ogroženega - ne.

Jaz pijančku dam za liter merkator namiznega, ampak ta pijandura te litrce ne bo dal gospodarju, ki bo na moj račun živel lagodno, sam bo pa žejen.

Če bi vsaj po pravici povedali da mora natankati novo meco
hysterical-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
356
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
kaksna miselnost pa je to?
confused-1.gif

sej smo v EU in velja prost pretok ljudi, tudi ti lahko gres in sluzis denarce v tujini
Aha, torej cigo vec kot pol zasluzka preda drzavi za prispevke in dohodnino?namrec, ce ga kdo, bog ne daj, nalom bo dobil zdravstveno oskrbo, katera bo placana z mojim denarjem. Kaj dobim pa jaz od njega? To, da ne morem v miru pojesti kosila, katerega bom placal s svojim denarjem.