Jebem jim vse.... Ali kako so me Hrvati oglobili !

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Danes sem se vrnil s podaljšanega vikenda na otoku Krku. Vreme in temperatire so bile krasne, danes se je sicer malo začelo oblačiti ampak je bilo vseeno sončno.
Pojdimo nazaj na Palicaje !
V Soboto smo se iz Pinezičev preko Skrpčičev namenili v Krk in vsi tisti kateri poznate priključek stranjske ceste na koncu Skrpčičev na glavno cesto boste vedeli za katero križišče gre.
V glavnem ,pripeljem tam v križišče kjer je sicer znak stop ampak tam nihče povsem ne ustavi ker ni potrebe, predvsem pa ne v zimskem času ko ni listja na drevju in je vidljivost dobra
Slika križišča ;

In ni vrag sta prav takrat ko sem zapeljal na cesto za menoj pripeljala policaja v službenem avtu.Za menoj sta vozila do vasi Vrh, tam sta me prehitela in s signalno tablo ustavila. Poračunala sta mi 500 Kn in ker nisem imel toliko gotovine s sabo sta mi predlagala naj vozim za njima do bankomata.
In smo se lepo v koloni peljali do mesta.
Tu pa se začne tisto zaradi česar sem se pravzaprav lotil pisanja.
Pripeljemo v mesto Krk in ker glavno upadnico v mesto nekaj popravljajo smo morali preko glavne ceste,mimo zdravstvenega doma in tam je stal Stop znak katerega sta Policaja kratko malo prevozila, že v naslednjem križišču spet ista pesem . Stop znak onadva pa z nezmanjšano hitrostjo naprej. Ustavila sta edino pri stop znaku malo višje od Pošte.
Razkurilo me je dejstvo da sta meni poračunala kazen sama pa sta naredila samo v času skupne vožnje dva težja prekrška kot jaz.
Ko sem jima plačal kazen sta hotela bit nekaj kot prijazna in začela sta nakladat kako je sedaj ko je glavna cesta čez otok zaprta in je glavna prometnica prav cesta preko Vrha to križišče postalo nevarno, kako je pozimi spolzka cesta.....
Malo je manjkalo da jima nisem zabrusil nazaj za koji [censored] onda jebeta nekega tujca kateri bi v zimskem času morda peljal še nekajkrat po omenjeni cesti in ne domačine kateri bodo celo zimo vozili po omenjeni cesti pa sem se raje ugriznil v jezik.
Malo me ima ,da bi napisal pritožbo . Saj ne da nisem naredil prekrška , ampak to da pa policaja takoj zatem naredita dva hujša je pa malo
jezen.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zato pa je policijska šola popularna, ker lahko delaš na cesti kar hočeš, še posebej v takih zaostalih krajih kot je Hrvaška.

Pusti, 500kn je tak drobiž proti našim kaznim.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
A pri nas pa misliš da je kaj drugače?
Še slabše. Pri nas še goljufajo zraven. Kolega so oglobili in mu očitali vožnjo v rdečo, čeprav trdi, da je peljal v rumeno. Pa sta bila policaja v providi, ampak mu posnetka nista hotla pokazat.
Da pa pri nas policaji kršijo predpise pa tud nič novega. Še slabše. Ustavljajo na takih mestih, kjer ustavljanje predstavlja še hujšo nevarnost kot pa kak tvoj očitan prekršek.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ah nič novega. Mi ki se vozimo v Bosno prek Gradiške vemo kako je to. Takoj po plačilu cestnine v Gradiški (Okučanima) imaš stop znak. Večina folka zavija pri tem znaku levo. Malo naprej po tem levem zavoju na desni strani ponavadi stojijo policaji in kasirajo.
Pač jaz se vedno ČISTO ustavim, malo počakam dam v prvo in lagano naprej. Res zgledam k bumbar sam takle mamo.
crazy1.gif

edit: še slika za približno predstavo
okucani.jpg

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
A pri nas pa misliš da je kaj drugače?
Še slabše. Kolega so oglobili in mu očitali vožnjo v rdečo, čeprav trdi, da je peljal v rumeno. Pa sta bila policaja v providi, ampak mu posnetka nista hotla pokazat.
buce-v-parku01.jpg

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Sam sem večkratne podobne težave rešil na enostaven način. Ne hodim več tja.
Če me prime jadranska nostalgija, se spomnim teh dogodivščin, pa me mine.

Enostavno.
smirk-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Tja bom še hodil, ker pač tako je ,me je pa pojezilo. Sicer je pa res da 500Kn ni nek velik denar napram našim kaznim, je pa še vedno brez vezen strošek.
Me je pa takoj pojezilo ker sem imel prazno baterijo in sem zato fotoaparat pustil doma.
Če bi imel posnetek biziher napisal pritožbo .....

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
mas prav.Ko jih j.be!
Tudi jaz sem pred casom bil v Opatiji, parkiram in seveda pride on redar in samo meni napise listek, vsi drugi z HR tablicami parkirani pred mano in za mano pa nic.Jaz pa ga lepo gledam z ostarije kako me caka pri avtu in prakticno pol ure hodi mimo mene sem ter tja.Ko je odsel sem pa tudi jaz potegnil proti domu, poloznica pa v kos.

Nazadnje urejeno:

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Poznam nekaj policajev na Krku in poznam njihove metode. Sicer so mi
šli kdaj na roko, ampak samo takrat, kadar so dobili kontrauslugo tipa
"znaš moj brat ima apartmane... restoran... dajving centar..."

Eee... balkane moj
grin1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
No smo imeli še en pripetljaj na Hrvaškem.
S fotrom se lepo voziva po vaški cesti bilzu Gline. Nakar izza ovinka prileti policist, po sredi najinega pasu. Fotr se umakne čisto desno, toliko da je z deso stranjo vozila podrsal ob grmičevje. Nič voziva midva naprej vesela ko radio, da sva odnesla živo glavo.
No poglej ga zlomka čez približno 1minutko za nama pridivja taisti policist, naju ustavi in naju oz. fotra obtoži da je vozil po njegovem pasu. Bolj ko mu foter trdi da je on šel po najinem in mu kaže "praske" na desnem boku vozila, policist še bolj vztraja da sva midva sekala ovinel
bonk.gif

Ker je fotr pametnejši in se z budalami ne ukvarja ga vpraša kolikšna je kazen. Policist odvrne 800kun
shocked-1.gif

Fotr pa itak ludak, vzame denarnico in mu nudi 500€ (v kosu), ker kao manj nima. Policist gleda in gleda in na koncu obupa in pravi, da če naju še enkrat dobi da delava pizdarije gre fotr direkt pred sodnika
hysterical-1.gif

Mislm ej kr neki, a je hotel dati 800kun oz. toliko kolikor bi dobil pri cenkanju sebi v žep
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Balkan ostaja Balkan. Saj vidite kaj se dogaja na Hrvaškem, folk šicnejo ali fuknejo v luft sredi belega dne in sredi Zagreba. Policaji namesto, da bi lovili mafijo, so postali sestavni del mafije. Tako to je, jebat ga. Še kakega Mesiča naj šicnejo sredi belega dne, po možnosti, ko ga snemajo na TV in bo reality mafia show v živo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Balkan ostaja Balkan. Saj vidite kaj se dogaja na Hrvaškem, folk šicnejo ali fuknejo v luft sredi belega dne in sredi Zagreba. Policaji namesto, da bi lovili mafijo, so postali sestavni del mafije. Tako to je, jebat ga. Še kakega Mesiča naj šicnejo sredi belega dne, po možnosti, ko ga snemajo na TV in bo reality mafia show v živo.
Balkan je ostal Balkan, in tudi mi smo ostali del tega Balkana. Ni pri nas nič drugače. Tud pri nas se kriminalci prosto sprehajajo okoli, policaji pa preganjajo voznike za povsem nepomembne prekrške.
Kako pri nas policaji izstavljajo račune tujcem, bi pa morali vprašat kakšnega tujca. Kako je že bla tista afera na policiji v Kopru? Pa tud meni se je pred leti zgodilo, da je policaj hotel denar takoj - po znižani tarifi.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
pri hrvatih je treba biti predvsem pozoren na znake, ker imajo pogosto črtkano črto in znak prepovedano prehitevanje in če ga spregledaš in greš pri črtkani črti prehitevat je kar hitro kje kak policaj

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Torej če v tujini dobim kazen za našano parkiranje mi ni treba plačat:D sam v koš vržem?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ne ,ker bom rajši hodil okrog po glavni cesti,časovno ni razlike kot skozi vas, edino malo mi je zoperno ker moram po glavni cesti najprej pospeševat z mrzlim dozlom v blag klanec nato pa na vrhu klančine že zavirati pred križiščem kjer moram zaviti desno.
Če pa peljem skozi vas se počasi odvlečem skozi in pri majhnih obremenitvah vsaj malo ogrejem motor.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Na Krku sem tud jest parkat colal! Ampak takrat se je dalo še kej zment!

V vozniško si stisnil ene 40 do 50 EUR pa je bilo vse zmenjeno
cheer.gif

Tista cesta je super za hitro vožnjo in ko sem pripeljal do tiste vasi pod Vrhom pač nisem vozi 50 ampak 120
cool-1.gif

Prva stvar, ki mi jo je rekel je bila: Ludi slovenci
hysterical-1.gif

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Torej če v tujini dobim kazen za našano parkiranje mi ni treba plačat:D sam v koš vržem?
JA - upam da nis kake plačal - če pa rabiš vzorce kakšne položnice majo ti jih neki z veseljem pošljem - na Krku pa če ni listka grozijo z lisicam ampak jih še nisem videl.

Vsi pa ki hodite tud v BiH pa pazite : TUJCEM so začeli dajati gor lisice - sicer kazen ni visoka 20 mark + odklepanje 10 - ampak si raje prvoščite parkrat čevape za ta denar.

Tudi v BG natikajo lisice za avto brez listka, če pa je pretečen čas pa samo napopajo položnico - sem pa že doživel, da so me pazili od daleč kaj bom naredil s položnico - a bom šel plačat a jo bom vrgu v koš - (lahko jo plačaš v kiosku kjer kupiš tud listek -ali pa preko mobitela), ker so me na to opozorili, sem šel k kiosku kupil revijo in odšel v avto in se lepo odpeljal mimo redarja in mu še lepo pomahal, če pa ne greš kao plačat in kidneš te pa v istem dnevu lahko ustavjo na meji.
lp
r