Jeb** mat** tej državi - radar na coni 30

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
...., saj ti včasih res ni jasno, kaj zavraga dela omejitev 50 na ravni, pregledni cesti, kjer je najbližja hiša od cestišča oddaljena 20 metrv. Ako bi bilo omejitve postavljene logično, sem prepričan, da bi se jih vozniki tudi precej bolj držali.
Meni je pa popolnoma jasno, pa tud logično. Pa še nekaj, saj policaj/redar/država ne želi, da bi se omejitev držal, ampak želi da jih kršiš.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Drugače mi je pa zadnjič ena bakica na AC vozila 2m za mano ene 15 km. Sem parkrat pospešil, pa je vedno prišla nazaj. Rahlo stresno...
evil.gif
Glede tega začenjam prakticirati metodo Ignorance is bliss.
Naj počne odzadaj kaj če.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Drugače mi je pa zadnjič ena bakica na AC vozila 2m za mano ene 15 km. Sem parkrat pospešil, pa je vedno prišla nazaj. Rahlo stresno...
evil.gif
Glede tega začenjam prakticirati metodo Ignorance is bliss.
Naj počne odzadaj kaj če.
Sam je to mal jeba, ker pri najmanjsem zaviranju bi jo imel v riti. In pri ac hitrostih najebe tisti spredaj, ti odpi.zdi zadek, pol pa naredis se par obratov. Ne bi ravno. Sej pol sem se jo koncno resil, ko sem se sparkiral za en sleper na pas za pocasna vozila.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Po drugi strani eni namerno zavrejo, ko jim kdo sledi.
Ravno zato sem to nehal, iz razloga, ki si ga napisal.
(itak sem to le enkrat naredil, sem si mislil, naj afna kak če, tvegal življenja (in živcev) več ne bom)

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Po drugi strani eni namerno zavrejo, ko jim kdo sledi.
Ravno zato sem to nehal, iz razloga, ki si ga napisal.
(itak sem to le enkrat naredil, sem si mislil, naj afna kak če, tvegal življenja (in živcev) več ne bom)
Ja, ta z zaviranjem je najboljša.
grin1.gif
Pol sem šel pa počasno varijanto, če že hitra ni uspela. Pa ji je dopizdilo...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Js priznam, kljub temu, da sm obnovil znanje v avtosoli in to tudi dokazal na Roški, neresno jemlem znake za 30 al jih pa sploh ne porajtam....vem sam, da mors jedva v 2 vozt okol....in se nebi cudil, da bi kdaj nabasal 50 na 30. Ne recem, da bi kdo res nevarno vozil in norel, to se kaznuje. Da pa tkole rata 50 na 30 uuuuffffff nevarno kao, lepo prosim.
Mogoče ne bi bilo slabo iti še v šolo (OŠ ali pa srednjo) in obnovit znanje fizike. Boš videl potem v čem je razlika med 30 in 50.

a se je v zadnjem letu fizika kaj spremenila, da je prej varnih 50 postalo zdaj vratolomnih 20 preveč?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
ksz...

Treba bi bi,o naredit samo eno stvar in sicer da gre ves denar od kazni (tudi od tistih ki jih poberejo redarji) neposredno v proračun. Pa da vidimo potom Zokija, če bo še imel tako voljo postavljat znake in nabavljat radarje.
grims-1.gif

Edino tako bi se lahko res izognili inkasantstvu. Morda ideja za Janšo, če zmaga na volitvah (zoki bi se razpočil od besa)
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.985
113
pri taščici
najbrž lahko ti prevzameš odgovornost za prekršek. kako pa to pravno veljavno speljat pa ne vem.
je pa tole način kako pike podariš fotru ki sicer avta ne vozi in mu sam morebitni odvzem VD ne povzroči toliko škode kot nekomu ki je dnevno v avtui

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
a se je v zadnjem letu fizika kaj spremenila, da je prej varnih 50 postalo zdaj vratolomnih 20 preveč?

Lahko se je spremenila percepcija sprejemljive nevarnosti ? Tudi trk pri 30 je lahko usoden (sploh za pesca), vsekakor pa je lazje ustaviti pri 30, kot pri 50.

Meni trenutno padejo na pamet tri cone 30. Od teh je ena ob osnovni soli in poti do nje, druga ob zdravstvenem domu in na poti do njega z bliznjega parkirisca, tretja na malo daljsi ulici, kjer so hkrati osnovna sola, ZD in vrtec na razdalji manj kot 1 km (pa se bolnica je cisto blizu in ima dostop tudi s te strani), Nobena od teh con 30 ni postavljena "kar tako" sredi nicesar, vse tri imajo alternativni "obvoz" po precej sirsi cesti, tako da ce ne gres eksplicitno na naslov znotraj te cone, tam res nimas kaj palamuditi, razen ce si ena od briht, ki potrebuje "bliznjico" ... Taki imajo pa potem tudi tezave z omejitavmi.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

Lahko se je spremenila percepcija sprejemljive nevarnosti ? Tudi trk pri 30 je lahko usoden (sploh za pesca), vsekakor pa je lazje ustaviti pri 30, kot pri 50.

Meni trenutno padejo na pamet tri cone 30. Od teh je ena ob osnovni soli in poti do nje, druga ob zdravstvenem domu in na poti do njega z bliznjega parkirisca, tretja na malo daljsi ulici, kjer so hkrati osnovna sola, ZD in vrtec na razdalji manj kot 1 km (pa se bolnica je cisto blizu in ima dostop tudi s te strani), Nobena od teh con 30 ni postavljena "kar tako" sredi nicesar, vse tri imajo alternativni "obvoz" po precej sirsi cesti, tako da ce ne gres eksplicitno na naslov znotraj te cone, tam res nimas kaj palamuditi, razen ce si ena od briht, ki potrebuje "bliznjico" ... Taki imajo pa potem tudi tezave z omejitavmi.

Kaj pa kodeljevo? Tam je edino cerkev v coni 30, poleg hiš.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
je pa tole način kako pike podariš fotru ki sicer avta ne vozi in mu sam morebitni odvzem VD ne povzroči toliko škode kot nekomu ki je dnevno v avtui
Tako je. Saj državo ne briga, al bodo res kaznovali tistega, ki je prekršek res storil ali ne, važno da pokasirajo.

Po pritožbi (če so te ujeli s tvojim avtom in misliš pike podarit fotru) bodo kazen poslali fotru, ki ima potem možnost plačat polovičko.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Meni pa pade na pamet naše naselje, povsod cona 30, edino mimo šole je cona 10, obe glavne tranzitne pa razen na kratkem delu kjer sploh ni hiš v bližini povsod 40.
Včasih je bilo pa povsod varno 50, še prej pa 60.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Meni pa pade na pamet naše naselje, povsod cona 30, edino mimo šole je cona 10, obe glavne tranzitne pa razen na kratkem delu kjer sploh ni hiš v bližini povsod 40.
Včasih je bilo pa povsod varno 50, še prej pa 60.

In si se pozanima pri tisith ki so to postavili zakaj je tako?

Recimo da rečejo da so krajani zahtevali, imaš potem faco in iti po vašem naselju zbirat podpise za spremembo režima? Oz. misliš da bo nabral dovolj podpisov ali pa boš dobil nazaj očitajoče poglede prestrašenih staršev in penzionerjev ki jih je strah hodit po vaši ulici zaradi divjakov kot si ti!

No sej vem, ti pišeš pritožbe samo policiji ... kdo je take cone sprejemal (ne ni policija) in na podlagi česa (verjetno ne ker so imel slab dan) tebe ne briga ker so tiste cone apriori tam samo zato da se kasira (čeprav postavljalec nima nobene veze s prekrškovnimi organi in obratno).

Skratka sem že 10x napisal v tej in podobnih temah, imejte faco in podajte ugovor pri tistih ki so postavili znake. Ko dobite odgovor zakaj je tam omejitev taka kot pač je pa pojdite še do tistih, ki so jo sprejeli/zahtevali in jim povejte svoje argumente proti! Ja? Dokler ne bo to en naredil nimate pravice jambrat oz. pravico imate samo izpadate ko največji jambrači.

Se pa strinjam z Radirkotovo logiko da so cone 30 postavljene tam kjer morajo bit. Območje strjenega naselja (narejenega v času Tita) je tipičen primer kjer je hitrost 50km/h previsoka ker se križa nešteto ulic pod kotom 90 stopinj brez nobene preglednosti. Razumem da je vam brezveze, ker se vozite samo po glavni, enkrat se pa vključujte iz stranske (dostikrat popolnoma na slepo) pa boste razumeli problem.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
In si se pozanima pri tisith ki so to postavili zakaj je tako?

Recimo da rečejo da so krajani zahtevali, imaš potem faco in iti po vašem naselju zbirat podpise za spremembo režima? Oz. misliš da bo nabral dovolj podpisov .....
V minuti zberem več podpisov, kot so jih zbrali tisti, ki naj bi po tvoje spremenili režim iz 50 na cono 30. Bo že en podpis zadostoval.
A zakaj je tako? Zato, ker tako lahko več pokasirajo. Dvomim pa da bo imel kdo od odgovornih jajca to priznat, ampak dejanja govorijo svoje.
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Se pa strinjam z Radirkotovo logiko da so cone 30 postavljene tam kjer morajo bit.
Sej jest se tud strinjam, da so cone tam, kjer so potrebne. Ne pa kakor danes, da se postavljajo tudi tja, kjer ni potrebe, se pa lahko fajn kasira.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
A ima kdo kak template kaj mora vse vsebovati pritožba? Oz. če je kje to zapisano.

pritožba, da je vozil nekdo drug.

Nazadnje urejeno: