Jeb** mat** tej državi - radar na coni 30

ProDriver

Pripravnik
2. mar 2011
84
0
6
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
no sedaj pa še za 20 naredi izračun da ne bo treba ljudem v javnih službah toliko misliti....
že nekaj časa se spravljam gledat koliko vozi lpp v 30 coni....

Ne rabaš... večina jih pelje 30 max.35km/h zaradi 7 kazenskih točk in posledično izgube službe
zmaga.gif

No, smo pa imeli zadnjič debato glede cone 30 v Fužinah ki je tm že cca. 2 leti in je znak bil postavljen tik za semaforjem kjer ga voznik ne more opaziti zaradi gledanja v špegu pri zavijanju iz Zaloške... no sedaj je prestavljen 30m nižje.

Cona 30 na Poljanski je pa druga štorija... tm pa skor nobeden ne pelje 30 ker ni možno postavt radarja
grin1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.594
1.273
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
V MB je en odsek, kjer vozijo +20 na omejitev vsak dan , nesreče so pogoste (nazadnje neka ženska "poletela" v drug avto na nasprotnem pasu, če se prav spomnim).
Pa policajev nikoli (vsak dan se tam peljem, zato vem).

ja na mostu nekak nemorejo stat :D... lahko bi pa res kaki stacionarni radar tja postavli

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
men se zdi da povsod kjer je 30 bi lahka blo več! Ajd tam kje ko so strnjena naselja uredu naj dajo 30 ampak po večini povsod kjer je 30 bi lahka blo več ... al pa kje na kakih odsekih ko je 50 bi lahka komot blo 70... s

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Firing_Nukez pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Js priznam, kljub temu, da sm obnovil znanje v avtosoli in to tudi dokazal na Roški, neresno jemlem znake za 30 al jih pa sploh ne porajtam....vem sam, da mors jedva v 2 vozt okol....in se nebi cudil, da bi kdaj nabasal 50 na 30. Ne recem, da bi kdo res nevarno vozil in norel, to se kaznuje. Da pa tkole rata 50 na 30 uuuuffffff nevarno kao, lepo prosim.
Mogoče ne bi bilo slabo iti še v šolo (OŠ ali pa srednjo) in obnovit znanje fizike. Boš videl potem v čem je razlika med 30 in 50.

Haha
write.gif

S 30 in 50 si začel ti in sem misli, da imaš v mislih km/h. Če si imel pa v mislih klobase, bi pa to lahko povedal.
Smetenje po forumu pa je boljt to, da nekaj trdiš, kar ni res. Če pa je, potem pa dokaži, da je 30 km/h enako kot 50 km/h.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Na hitro sem preletel tudi ZP-1 vendar nisem našel eksplicitnega navedka o tem da plačilo globe pomeni takojšnjo pravnomočnost, bolj podrobno nisem brskal ker se mi počasi mudi v službo. Moja trditev pa je v osnovi izhajala iz tega, da z dejanjem plačila globe izraziš svojo voljo in se odpoveš rednim pravnim sredstvom saj sicer globe ne bi plačal.
Plačilo globe ne pomeni pravnomočnost, pa tudi ni res, da z dejanjem plačila globe izraziš svojo voljo in se odpoveš rednim pravnim sredstvom.
Tudi tisto o mediaciji je neumnost.
Če bi veljalo to tako kot vidva pišeta, potem bi ko se pritožiš dobil nazaj pojasnilo v smislu : sorry, plačilni nalog je že pravnomočen, ali pa sorry ti si se odpovedal vsem pravnim sredstvam, ....zato tvoje pritožbe ne bomo obravnavali, globa je pa že plačana.
Po pravnomočnosti oziroma po mediaciji, ali po tem ko si se odpovedal pritožbi.... pač pritožba ni veljavna, je tako ali ni?

Ampak policajem bolj diši, da potem ko se pritožiš plačaš še drugo polovičko + stroške postopka.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
@synthman sam u čem je fora če das prosnjo za sodno varstvo pa v tej prošnji opišeš ka je blo , pa sodnica izprasa policaja .. in dobiš dobu kr "sodbo v imenu ljudstva" .. a ni tk da prideš tja pa še ustno izrečeš kk pa ka. Al to kr upošteva sam to kar si napisu in kar je povedu policaj k so se med sabo " poklicali".

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:
@synthman sam u čem je fora če das prosnjo za sodno varstvo pa v tej prošnji opišeš ka je blo , pa sodnica izprasa policaja .. in dobiš dobu kr "sodbo v imenu ljudstva" .. a ni tk da prideš tja pa še ustno izrečeš kk pa ka. Al to kr upošteva sam to kar si napisu in kar je povedu policaj k so se med sabo " poklicali".
Je že boljš tako. A bi ti rad še dopust vzel, tratil svoj in sodnikov čas, na koncu pa itak dobil kazen, kot si jo tud sedaj?

Pa kaj ste naivni, a res kdo misli, da bo prekrškovni organ v sodbo napisal, "sorry prav si imel, policaj te je samo hotel nategnit" in ostal brez denarja od katerega dobi plačo ?????
al kaj si ti mislil da bo??

Verjemi, da tud če bi sodnik stal v križišču in vse videl na lastne oči, bi v sodbi dal prav policaju. Policaj pa tud ne bo rekel da te je samo mislil nategnit.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
ja nic js sm si predstavlu to tk da ce das prosnjo za sodno varstvo da TE POKLIČEJO pred sodnika in poveš ka je blo zravn pa izprašajo se policaja pred tabo in to je to!

ne nism mislu ka mi bo not napisu daleč o tega

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Ko ti dobis na dom odlocbo je zadeva ze pravnomocna oziroma to postane v osmih dneh, ce se ti ne pritozis. Polovicka je pa nek bonus, ki ga lahko koristis, ce se ne pritozis.

Ce se kljub temu pritozis se pravnomocnost odlocbe zadrzi do odlocitve ustreznega organa in nimas kaj placevati oziroma je enakot kot ce bi kar tako, vnaprej nakazal nek denar. Placilo torej ne pomeni pravnomocnosti odlocbe, pac pa postane ta pravnomocna ce se v osmih dneh ne pritozis. To, da pa s tem pridobis moznost zmanjsanja kazni za polovico, pa nima zveze z samo pravnomovnodtjo. Gre za “zvito“ potezo s katero so (zelo uspesno) preprecili da bi skoraj vsak pritozil (kar bi se gotovo dogajalo ce ne bi bilo polovick, samo poglejte kako je v ostalih sodnih primerih, prakticno vedno sledi pritozba). Vcasih vsi skupaj kar pozabimo da je prava kazen tista visja in da gre samo za popust.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, saj bi bilo čudno.
Potem bi lahko preprosto ne plačal in rekel: Hej, zadeva še ni pravnomočna.

Tako kot če bi obsodba Pluta postala pravnomočna le, ko bi se on odločil in šel do zapora.
smile-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Polovicka je pa nek bonus, ki ga lahko koristis, ce se ne pritozis....
Polovička ni noben bonus ampak odiranje folka, legalna kraja lopovske države.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.426
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ja, saj bi bilo čudno.
Potem bi lahko preprosto ne plačal in rekel: Hej, zadeva še ni pravnomočna.

Tako kot če bi obsodba Pluta postala pravnomočna le, ko bi se on odločil in šel do zapora.
smile-1.gif
Ne ampak Plut lahko pred pravnomočnostjo reče "Ne bom se pritožil, grem v zapor" in je zadeva takrat pravnomočna. Če pa tega ne naredi pa ga v zapor povabijo potem ko poteče rok za pravnomočnost.

Saj je pri kazni za prekršek enako. Lahko počakaš in potem plačaš ali pa izterjajo, ali pa plačaš pred iztekom roka pa je zadeva de facto pravnomočna. Ker če se po plačilu "pritožiš" si tisti denar nakazal v 3 PM saj ti pravica do polovičnega plačila globe ne pripada.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
S tem so začeli v Portorožu, zdaj bo očitno cela Ljubljana taka. Hvalabogu imam v avtu speed limiter. Nastavim na 30 in lahko dejansko gledam na cesto, namesto na števec...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.020
113
Če najprej plačaš polovično in daš potem zahtevek za sodno varstvo, je mogoče ?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ampak če je dovoljena hitrost 50, voziš 50 in ti pešec skoči na cesto in ne moreš ustaviti, si je pešec kriv kar sam. Okej, malo sem sarkastičen, ampak v Ljubljani so se te cone 30 nenormalno razrasle, kot gobe po dežju (da nima turbobitch kaj prstov vmes?). Sicer sem za to, da se je omejitev hitrosti potrebno držati, že čisto prgamatično gledano si krit, če ti prej omenjeni peseč skoči pod avto, sem pa tudi mnenja, da bi bilo potrebno znake postaviti bolj logično kot so sedaj, saj ti včasih res ni jasno, kaj zavraga dela omejitev 50 na ravni, pregledni cesti, kjer je najbližja hiša od cestišča oddaljena 20 metrv. Ako bi bilo omejitve postavljene logično, sem prepričan, da bi se jih vozniki tudi precej bolj držali.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Problem jaz vidim predvsem v tem da se je vecina hudih nesrec zgodila pri bistveno prekoraceni dovoljeni hitrosti. Se pravi ne pri 55 ampak pri recimo 80+. In ker so se nesrece dogajale pri 80+ so sedaj dali omejitev 30. Ima sintic prav-polnjenje proracuna.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
A kdo ve, zakaj je na ravni Vojkovi omejitev 40? Ko se pelješ npr. od ministrstva za obrambo, do stožic.
Tam je precej tekačev, pa so skakali pred avte
evil.gif
. Pa na vojake moramo pazit, da katerega ne podere divjaški avtomobilist s 50 km/h.

No, jaz sem zadnjič v eni vukojebini se peljal malenkost čez 50km/h (po števcu) in mi nekako pride v misel, fak, a ni bil nekaj nazaj znak 40 km/h. Spustim plin in ravno ko pade na 45 km/h vidim na desni en dostavnik z neko čudno zadevo v zadnjem delu. Sem si rekel, če to niso modri. Nakar 200 metrov naprej res ustavljajo.
Da ne omenim tipa za mano, kateri me je mislil posilit že pri 50 km/h, ko sem zmanjšal se mu je skoraj strgalo, no po modrih se je malo umiril in šel na varnostno.
grin1.gif

Drugače mi je pa zadnjič ena bakica na AC vozila 2m za mano ene 15 km. Sem parkrat pospešil, pa je vedno prišla nazaj. Rahlo stresno...
evil.gif