Je tu kak pohodnik?

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik 3287
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik 3287

Je tu kdo včlanjen v kak "klub" (ali kaj podobnega) v zvezi z hribolazenjem
grin1.gif

V Alpini bi kupil ene luštne "čeveljčke" za v hribe, pa mi je ena teta (tam zaposlena) dejala: če sem član ali poznam koga (samo številko člana) dobim 30% off.

Razlika se kar pozna. Hvala. LP

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a mogoče veš kake so fore okol teh članarin.
Sam nisem včlanjen, po hribih pa dost hodim. Je boljš, da se včlanim? So kake prednosti?
A je vseeno v katerem p.društvu sem?

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Če se včlaniš maš cenej prenočitve na planinskih kočah, pa popusti v trgovinah.
Dodatne informacije PZS
Najboljše da se včlaniš najbližje tebi. So pa pol kakšni organizirani izleti ipd.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
aha, thnx
spim bl mal v hribih:)
ajd mogoče kak popust v trgovini.
organizirani izleti pa me tut ne privlačijo. sem enkrat šel pa vidu, da je jeba, če je samo en šibek člen.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.803
278
83
Največja slovenska vas
Članarina se plača za tekoče leto, ne za 365dni. jst sm se letos prvič včlanil in plačal študentsko, men se zdi, da cca. 16€. Včlanil sem se z namenom, saj sem vedel, da bom moral dvakrat prespati v hribih in članarina ti prinese 50% popusta/nočitev (sedmera jezera, planika), s čimer sem prinesel noter članarino + prišparal par €.

Članarina vključuje tudi nek določen znesek pri reševanju (tudi helikopter) in neke popuste v trgovinah.

Jst sm se včlanil v Ljubljansko Matico, ker mi je spotoma in najbližja, kukr vem se pač včlaniš kamor ti paše, samo važno je da je društvo član PZS.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Imaš več članstev ... če hodiš tudi po tujini, je pametno plačati malo več in vzeti tistega, ki vsebuje tudi zavarovanje za reševanje v tujih gorah.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
621
18
18
če resno misliš, da te bodo reševali v tujini, se zavaruješ pri avstrijcih (50€) ali pa rajš ne greš

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
621
18
18
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Ne razumem, kaj hočeš povedati. Praviš, da zavarovanje za tujino preko PZS ni ok?

odvisno. do neke mere je verjetno OK, poznam pa ljudi, ki so jih v franciji s helikopterjem vlekli iz stene v ~4000m gori, pa so morali kar dost plačat, kljub članarini v pzs.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Za dražjo članarino vrnejo 15000€ za ves svet, za ostale cenejše pa do 2800€, samo evropa in turčija.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.824
556
113
42
povsod malo
Jaz imam do 6000€ za helikoptersko reševanje in če se prav spomnim je ura letenja reševalnega helikopterja pri nas 4000€.
Imaš pa še popust na gorniške čelade in samovarovalne komplete.
Ni pa popusta v planinskem muzeju v Mojstrani
confused-1.gif
no ga ni bilo pol leta nazaj ko sem bil jaz tam.