Ne zdaj tu nas napadat ko se trudimo da ne zapravimo treh plač pri nakupu mladiča. Sej če bi vzreditelji imeli
normalne cene, pol tut tega nebi bilo. Na bolhi so ang. bulldogi po 1,500€.
Konkretno poglej --->
TALE <--- oglas, pa mi samo povej enos stvar;
Vsi vzreditelji pravijo da si "samo pokrijejo stroške + mali bonus za trud ki ga pa itak porabijo za pasje igrače, hrano, veterino...
Ta ima ceno glave, jurčka pa pol. ima 8 glav. To je jebenih 12 jurjev, pa kaj ste ljudje čisto zmešani? Pa nemores si z eno psico naredit
12 jurjakov, pa to ja malokater slovenec letno zasluži. Pa mam 3 psice (s katerimi vemo kok je dela, kaj se tiče sprehodov),
pa si kupim vsako leto novega bmwja.
Ne ga no srat.
Pa logično da raje kupim psa za 400 od preprodajalca, pa tut če mi crkne kupim se enega, pa se nisem blizu zapravljeni vsoti 1,500.
Imel sem zdaj vezo za Brazilsko filo iz avstrije. Model ni hoto govorit o ceni, ker je rekel da je "noch nicht zu bestetigen" in da naj
pridem do graza on bo pa pripeljal svojega samca (očeta). S kolegom sedema v avto, 40 minut vožnje in ded naju že čaka.
Pokaže psa (katerega se nažalost nisma smela dotaknit) gremo na kofe in ga nekako pripravim do tega da nama pove ceno mladiča,
ker bi mu rada dala aro. Povema da kupujema dva samčka, da bi oba keširala tut vnaprej oz. pač naj nama pove pot do najugodnejše
cene ker kupujema vnaprej in "masovno" (redkokdo kupi 2 psa naenkrat; ima prodajo rabljenih vozil in rabi 2 čuvaja).
2000€. Kul, cena nama ugaja, pravima da dama kar aro, pa pravi da je ara 10%, izvlečema cekine mu dama 200€...
"Wolt Ihr jetzt nur Einen kaufen?". Cena 2000 je bila za glavo. 2 psa, zaarana in plačana vnaprej. Brez are in predhodnjega plačila
2600.
Pa se druži s kinologi. Kot da kupujem pikasotovo sliko ne pa psa.
Zaj bo kupo dobermane, tam so barem cene "pogojno" normalne.