Mislim, da naši lokalni vlaki peljejo najhitreje tam cca. 120-130 km/h, ICS malenkost hitreje. Recimo od Pragerskega do Hoč ga fajn nabije, isto od Brežic do Krškega (vedno prehitimo avtomobile, ki peljejo 90-100). Pa tudi s kondukterjem sem se pogovarjal in mi je rekel, da je max hitrost cca. 130.
Ampak tile lokalni vlaki, joj, joj ... 16€ Brežice-Maribor-Brežice. Za kaj? Da moram pazit, ob kateri uri grem na vlak, da ni prevelike gužve. Da se peljem 2uri in pol, ko pridem z avtom v slabi uri in pol. Da me križ boli od tistih neudobnih trdih sedežev. Da moram imeti poleti s sabo pulover, drugače se tresem od klime, pozimi me pa kuha, če nisem v kratkih rokavih. Da se ustavi na vsaki faking postaji, kjer gre dnevno gor par ljudi (Dolga gora, Ponikva, Libna, Blanca ...). Pa da lahko uturijo tist stari, tresoč vlak, v katerem se boš po eni uri vožnje počutil, kot da so te pretepli Ok, lahko plačam 30€ in se peljem v ICS, kjer se temu izognem, vendar me bo kondukter s čudnim £-jem nagnal stran iz praznega poslovnega razreda, ker bi za tistega moral še enkrat toliko doplačati, sam pa se bo tam peljal kot bog.
SŽ so v pisdi, se je pa nekaj obljubljalo, da naj bi do l. 2020 bili vsi vlaki opremljeni z wireless netom in da naj bi povsod v SLO prišel v manj kot eni uri. Izvajalce pa baje tudi že izbirajo.